CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 5090|Reply: 16

Pegawai Perhubungan Perusahaan S41

[Copy link]

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-10-2012 11:33 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam,

Saya dapat interview untuk jawatan ni (29/10). Try google nak cari info pasal interview ni tapi tak jumpa la pulak . Ada siapa2 kat sini pernah pergi interview untuk jawatan ni tak? Ada exam atau terus interview je?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 17-10-2012 09:46 PM |All posts
Intvw je kn
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 17-10-2012 10:01 PM |All posts
sy pon dpt intview ni. 1st intview ngan spa. bru habis blaja.da la pngalaman keje xde. huhu sape2 ada tips kongsi la kat sini
incah
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-10-2012 10:48 PM |All posts
thengexz posted on 17-10-2012 09:46 PM
Intvw je kn

rasanya interview je xde exam.

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 17-10-2012 10:50 PM |All posts
puteri_kebayan posted on 17-10-2012 10:01 PM
sy pon dpt intview ni. 1st intview ngan spa. bru habis blaja.da la pngalaman keje xde. huhu sape2 ad ...

Sama la sy tak kerja pun lagi. Ni first time interview dgn spa. Try google tp takde lak jumpa tips untuk interview position ni
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 18-10-2012 01:12 AM |All posts
saya pun 1st time intview jawatan ni?takda sapa2 ada maklumat ke pasal jawatan ni?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-10-2012 10:57 AM |All posts
Saya pun dpt tp kt swk 8nov.. Member sy dpt yg 29hb ni... 1st time intvw ni.. X taw ape ni.. Nnt member2 tlg share k kalo dh intvw
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-10-2012 10:59 AM |All posts
Maybe intvw dulu then br exam.. Kot lamkan
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-10-2012 12:53 PM |All posts

apa kelayakan (ijazah) untuk jawatan dia atas.ade sape tau?

apa jenis ijazah untuk jawatan di atas?ade sapa tau?

Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-10-2012 02:03 PM |All posts
Pembangunan sumber manusia...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 22-10-2012 12:49 PM |All posts
thengexz posted on 18-10-2012 02:03 PM
Pembangunan sumber manusia...

hye..sy pon ade dpt pggilan utk intebiu job nie...3 nov dpn... cume intebiu saje kan? xde dgr pape pasal exam pon...
ape pape info nk stdy ape? sy baru nk selak2 buku stdy industrial relation act 1967...kot2 ade tnye pasal act...yg laen2 sy cari info pasal ministry of human resource...kalo ade ape2 info lain harap2 share la kt cni ye...


Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-10-2012 09:36 PM |All posts
agak-agak apa ekk soalan untuk "Pegawai' perhubungan perusahaan?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 25-10-2012 12:18 PM |All posts
thengexz posted on 18-10-2012 02:03 PM
Pembangunan sumber manusia...

Syarat lantikan mcm umum je...sama mcm skim PTD

nih aku tepek..

  • Ijazah     Sarjana Muda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi-institusi     pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya;
         [ Gaji Permulaan P1 : RM1,908.45 ] atau
  • Ijazah     Sarjana Muda Kepujian dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh kerajaan     daripada institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang     diiktiraf setaraf dengannya;
         [ Gaji Permulaan P1 : RM2,112.86 ] atau
  • Ijazah     Sarjana Muda Undang-Undang yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada     institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang     diiktiraf setaraf dengannya;
         [ Gaji Permulaan P1 : RM2,215.07 ] atau
  • Ijazah     Sarjana dalam bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada     institusi-institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang     diiktiraf setaraf dengannya;
         [ Gaji Permulaan P1 : RM2,521.70 ] dan

     lulus B.M. (termasuk lulus Ujian Lisan) padaperingkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Its you who are asking our money and telling us what and how you want to apply the money y ...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 25-10-2012 12:22 PM |All posts
kiranya byk gak lar gaji dia..elaun shj dan capai RM 800 ~ RM 850..

plg basic boleh dapat gaji kasar dlm RM 2,912.86. Kira not bad lar utk zaman2 susah nak dpt keje bersesuaian nih.
Its you who are asking our money and telling us what and how you want to apply the money y ...
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 29-10-2012 04:52 PM |All posts
yup, rasanya syarat lantikan untuk pemegang ijazah umum jer. sy pun riso gak nak interview ni sebab sy x de ijazah dalam sumber manusia. rezeki pula tiba2 dapat g interview. tp sy ade gak la baca2 kt google. mungkin kene study sket tentang jabatan yang ada di bawah kementerian sumber manusia.

kementerian sumber manusia ada beberapa jabatan seperti jabatan perhubungan perusahaan, jabatan tenaga kerja yang terdiri daripada jabatan tenaga kerja semenanjung malaysia, jabatan tenaga kerja sabah dan jabatan tenaga kerja sarawak, mahkamah perusahaan dan jabatan hal ehwal kesatuan sekerja.

Fungsi jabatan tenaga kerja adalah: lindungi dan majukan kebajikan masyarakat industri, pelihara peluang pekerjaan untuk warganegara dan wujudkan masyarakat industri yang berpengetahuan dalam hal undang2 perburuhan.

Fungsi jabatan perhubungan perusahaan : sediakan khidmat nasihat kepada pekerja, majikan, pertubuhan pekerja dan pertubuhan majikan, selaraskan hubungan antara pertubuhan majikan dan pertubuhan pekerja untuk mewujudkan kerjasama yang baik antara kerajaan, pekerja dan majikan serta membantu pekerja dalam masalah hal-hal berbangkit ekoran daripada tidakan tidak adik daripada pihak majikan Last edited by fiona0308 on 29-10-2012 04:56 PM

Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-11-2012 03:26 PM |All posts
fiona0308 posted on 29-10-2012 04:52 PM
yup, rasanya syarat lantikan untuk pemegang ijazah umum jer. sy pun riso gak nak interview ni sebab  ...

awak ijazah aper? sebab saya dah tanya pada spa dia cakap jawatan ini mesti kena ada ijazah yang kene mengena ngan post ni

Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 2-11-2012 05:02 PM |All posts
http://puterikebayan.blogspot.co ... gan-perusahaan.html

bleh tgk cni...sy da lepas. 29/10. good luck semua
incah
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 31-10-2014 01:28 PM , Processed in 0.251540 second(s), 24 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top