CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 20205|Reply: 17

Guna Openbox/Dreambox/Skybox untuk tonton astero murah

[Copy link]

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 29-8-2012 07:07 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam semua, bg yg kt sini tau pasal benda ni..
apa pendapat korang pasal Openbox/Dreambox/Skybox utk ganti decode astro ni ek?
agak2 cmne servis diorg.. kalau yg ada pengalaman pasal benda ni?
agak boleh bertahan lama tak servis yg diorg bagi ni.

Bagi yg xtau psl benda ni, boleh refer result google berkenaan openbox skybox ini
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 30-8-2012 11:00 AM |All posts
aku baru je tau bendealah ni arini... buat research sket..
and basically ni finding aku.

konsep nya sama cam astro ada decoder cam astro. and ada dish astro tu.
cuma untuk dreambox, kita gantikan astro decoder ngan dreambox ini.so dreambox ini akan sambung ngan piring astro and kabel semua sama cam astro.

sebijik cam astro punye cable sambungan... cuma u all ganti decoder saja. so all channel akn diterima melalui piring astro. kalau ujan rasanya still sangkut gak channel.

bab yg susah ada lah setting dekoder dreambox ini. so u all kena setting untuk pastikan piring astro tu leh receive signal channel and inline dengan dekoder dreambox. tu yg kena setting and download some sestting from internet. means u kena ada internet connnection yg disambung di dekoder itu. fungsinya adalah untuk download satelit setting .. supaya u all leh dapat singnal kat luar tu.

tp pada pandangan aku kalau takd einternet pun takpe. tp bole set setiing melalui usb. and cucuk usb tu kat dekoder tu. upload setting ke dekoder and .. and leh view semua channel .. up to 1000 channel free..

hmmm tu je apa yg aku dpt..tq
1

View rating log

Google app engine and web app developer
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 30-8-2012 11:57 AM |All posts
tulah, aku faham gak benda ni sama konsep mcm aku ada unifi, jiran2 aku yg nak guna wifi unifi aku caj sebulan rm20 ke apa.. sbb ia mcm card sharing.

yg aku concern.. agak2 servis diorg ni boleh bertahan lama tak.. cth tak bungkus ke apa.. hehe..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 30-8-2012 06:21 PM |All posts
sebenarnya service nih illegal wo.. bygkan 1 card share ramai2.. sama mcm kes dulu2 ler, masa astro guna smartcard yg lama.. ada mamat jual smartcard clone pada harga RM160 cenggitu.. cocok kat decoder, semua channel boleh view.. pastuh sindiket mamat tu kantoi:

source: http://www.skmm.gov.my/Mobile/Tools/ViewMobile.aspx?datapath=/Media/Press-Clippings/Man-denies-having-counterfeit-Astro-cards&classname=SKMM.CustomArticles

Man denies having counterfeit Astro cards
An unemployed man claimed trial in a magistrate's court yesterday to committing fraud by possessing 120 counterfeit Astro smart cards. Chew Chin Chuan, 30, of Pengkalan Weld, denied possessing the cards at a car park in Jalan Datuk Koyah at 4pm on July 18. Chew, represented by Low Meng Chua, was alleged to have committed the offence punishable under Section 236 (1) (b) of the Communications and Multimedia Act 1998 which carries a jail term of up to five years, a fine of up to RM500,000 or both. Prosecuting officer Amar Kaur from the Malaysian Communi-cations and Multimedia Commis-sion (MCMC), requested that bail be set at RM50,000 as 120 smart cards were seized by the police and the Commission's officers during a recent raid. She also said RM200,000 worth of equipment used to produce Astro smart cards for illegal access to Astro services, was also seized. Low asked for a reduced bail as his client had a wife and four-year-old child to support. My client, formerly working as an Astro installer, is now unemployed,'' he adding that bail was to ensure Chew's attendance in court and meant to be punitive. Magistrate Priscilla H.N. Rajan allowed bail of RM20,000 in one surety and fixed hearing at the Sessions Court on Nov 8 and 9. The case is believed to be the first in the state to be brought to court by the MCMC. It was reported in The Star on July 20, that an Astro smart card cloning and distribution syndicate, said to be the biggest in the country, had been crippled with the arrest of four men in George Town and Bukit Mertajam. The suspects were nabbed by the state commercial crime branch team led by Chief Insp Kasturi Othman. It was also reported that the cards, normally sold at be- tween RM150 and RM200, were guaranteed for at least a year. Those with the cloned cards would be able to view all the Astro channels and the pay-per-view programmes for free for a year.

sama gak citanya dlm kes ni.. dalam kalau astro dpt tangkap mmg meriah la idup korang cam mamat kat atas tu..
Legal
One significant problem for internet card sharing pirates is that their activities can be traced, through tracing of their unique IP address. Cases of criminal charges being brought against card sharing hosts is on the rise.[3][4] In August 2009, a Liverpool man was prosecuted for re-selling the services of a card sharing network to paying customers. It was the first such case of its type in the UK.[5]. Two further raids occurred in the UK during early 2011, instigated by UK Cable Operator Virgin Media.[6].
source: http://en.wikipedia.org/wiki/Card_sharing
artikel terlalu kecil? klik pada imej & klik icon actual size
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-9-2012 05:07 PM |All posts
Alah kalau Astro tu bagus sangat takde orang nak susah payahlah cuba cari option lain.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-9-2012 05:08 PM |All posts
Rumah saya Astro dah potong tengok UniFi aje.

Anak-anak pun bukan tengok TV sangat.   Buat bazir aje bayar bulan-bulan.
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-9-2012 05:09 PM |All posts
Kalau tak silap macam ada Astro antar surat ajak sambung servis balik ..em..rasa ada.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 13-9-2012 03:16 PM |All posts
Ada rakan pejabat aku ambik service ni, dia cakap beli melalui forum Cari Gold. Ikut apa dia cerita dulu lah bayar rm200 untuk 6 bulan dan rm300 untuk setahun (contoh sebab aku tak ingat), tamat tempoh perlu renew. Masa pasang tu orang tu datang sendiri pasangkan kat rumah, dia cakap dia guna piring astro yang dah ada tapi dah potong.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 27-11-2012 02:29 PM |All posts
Salam Semua,

just nak add :

Untuk pengetahuan, Dreambox dan OpenBox ni macam komputer juga ada memori ada motherboard dan lain-lain. Ia bukanlah 100% TV satelit yg hanya guna piring tertentu, tetapi dia memerlukan sambungan LAN dari modem. Jadi dari sudut ini ia tidaklah menyalahi akta. Ibarat kata melihat TV online di Internet. Bezanya DreamBox dan OpenBox direka khusus utk menarik line internet direct ke sambungan piring utk dapatkan siaran televisyen tertentu.

Dan untuk makluman yang kantoi dekat Penang tu sbb :

Kami mempunyai server yang melanggan dengan astro secara sah dengan menggunakan sistem card sharing.tiada godam dan curi line.seperti sedia maklum,kami beropersai mengunakan cccam server dan tidak menyiarkan channel2 luar negara.

Berbeza dengan DURIAN HD,yang telah diserbu, mereka penyedia siaran luar negara dan saluran pornografi dan bayaran bulanan dikenakan ini salah disisi akta SKMM.
Untuk pengetahuan semua,skybox telah lama beroperasi dan tiada akta untuk menyekat kami kerana kami juga pelanggan astro sama juga konsep line stremyx kita langgan dan share wifi dengan jiran2 lalu kita kenakan caj bulanan itu tak menyalahi undang2 samalah juga konsep dengan skybox kami..

konsep server Skybox dan Dream box adalah sharing pada server provider. Provider akan suscribe full pakej with Astro dan share to user melalui server.

Kalau ada yang bekenan, boleh la PM Mizan. COD to all Klang Valley
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 27-11-2012 02:33 PM |All posts
~iklan tidak dibenarkan~ Last edited by ryo_takahashi1 on 28-11-2012 08:17 AM

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 7-2-2013 08:18 AM |All posts
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-12-2013 05:25 PM |All posts

Tv Box Open Source(Open Box X5)

You will get:
1. Full Xstro Channels
2. Free 1 year subscription
3. Decoder
4. PVR - Can record using pendrive or hard disk
5. 10x Dedicated Server; 99.9% No Sramble

Requirement:
1. Stable Internet Line (eg: Unifi, Streamyx, Broadband)
2. Xstro Satellite Dish
3. TV

RM 580 Only!

Any location also can because after you bank in I will use post laju post the goods to you on that day also.

Should you any further clarification please pm me.

Thank you.
Reply

Props Report

ims  

Rank: 1

Post on 14-12-2013 05:14 AM |All posts
Gracehow posted on 10-12-2013 09:25 AM
Tv Box Open Source(Open Box X5)

You will get:

sekarang ni ada c-line yg boleh pakai lagi ka bos?
pakejunifi.net
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 15-12-2013 01:11 AM |All posts
ims posted on 14-12-2013 05:14 AM
sekarang ni ada c-line yg boleh pakai lagi ka bos?

ya..boleh guna lagi.

kalau sudah ada open box yang ada c-line, beli account sahaja RM280.



Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 16-12-2013 12:44 PM |All posts
ada yang murah dan mahal, masing2 ada kelebihan. decorder semurah 220 boleh dapat + free sebulan line lagi.

kalau nak lebih info boleh pm saya
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-10-2014 01:39 AM |All posts
mizan81 posted on 27-11-2012 02:29 PM
Salam Semua,

just nak add :

Ada lagi x skybox ni?
Compelte set siap dgn setting smua berapa ek harga?
Kalau nk setting sendiri susah tak?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 7-10-2014 01:46 AM |All posts
Gracehow posted on 10-12-2013 05:25 PM
Tv Box Open Source(Open Box X5)

You will get:

ada lg tak set ni?
PM how cn get 1,full set...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 8-10-2014 09:45 PM |All posts
sorry lah .. saya nak kongsi sikit pengalaman guna skybox nie..
tahun lepas 2013 sekitar bulan 5 macam tu saya ada beli skybox F5 + cline (3 server) lagi bagi mengelakkan kan scramble.. total package RM460.. cline 3 server nie selama setahun..
guna memang best lah.. astro first ada hari hari.. 2 hari sekali tukar cerita baru.. memang best lah..
tapi ..
pastu pertengahan bulan 7 .. ke tiga tiga server nie kena blok.. kena sekat dah tak boleh guna..
maka berakhir lah skybox punya operasi.. saya cuba call suplier .. tapi hand phone asyik 'off'..

kemudian tahun nie bulan lepas .. saya ada beli cline yang baru RM30 untuk sebulan.. guna dalam 20 hari ..
cline server dah kena blok juga..
yang nie suplier dier bagus.. tak 'off' phone.. tapi.. jawapan dier..
'customer sepatutnya dah tahu risiko menggunakan skybox,openbox jadi masing masing terpaksa lah menerima nasib yang menimpa.."

maka habis lah riwayat cline tersebut..

sekarang nie nak cari cline yang baru..

nasihat saya.. kalau boleh cuba dulu cline tersebut untuk sebulan.. pastu kalau puas hati barulah terus melanggan dengan suplier tersebut..
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-12-2014 09:28 AM , Processed in 0.194525 second(s), 30 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top