CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

View: 2422|Reply: 0

Pen digital Al-Quran

[Copy link]
Post time 4-4-2011 09:48 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Pen Digital AL-Quran adalah pen elektronik yang apabila disentuh di mana-mana surah yang terdapat di dalam al quran yang disediakan, maka pen itu akan membacanya. Disediakan juga Muqaddam yang mempunyai bacaan asas Al-Quran beserta surah-surah pendek serta doa-doa harian.

Info Mengenai PEN AL-QURAN DIGITAL

1)Kitab Al Quran yang lengkap 30 juzuk.

2)Tidak perlu bimbang atau risau akan masalah penggunaanya kerana pen ini amatlah mudah digunakan kerana hanya perlu meletakkan pen tersebut di mana-mana surah,maka pen ini akan membacanya.

3)Boleh mengubah bacaan qari.Terdapat beberapa qari yang boleh dipilih antaranya Sheikh Saad Al-Ghamidy,Sheikh Misyari Rashid,Sheikh Abdul Rahman As Sudais dan Sheikh Abdul Al-Matrud.

4)Pen ini juga boleh menukar bahasa dengan cara menekan button "translate".Ia dapat menukar ke bahasa Melayu.Selain itu terdapat juga butang mp3 untuk memainkan irama-irama nashid.Terdapat juga button untuk memperlahankan atau menguatkan suara.

5)Antara accessories yang disertakan sekali dalam kotak ini adalah senaskahQuran, Muqaddam yang dilengkapi dengan doa harian, pen elektronik yang mempunyai speaker, earphone,cable usb dan juga user manual.


berminat:
hubungi saya
019-9128577
rm300
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-5-2016 09:00 AM GMT+8 , Processed in 0.168238 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list