Chinese
Facebook Login
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Hari Raya
Euro2016
Search
5527
View
9
Reply

cara pembungkusan kek

[Copy link]

Author: wakaka_eh       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-3-2011 04:26 PM | Show all posts |Read mode
salam semua,saya dah cari thread ni mcm takder...
saya baru lagi menceburi bisness cupcake ni
selalunya org order yg dekat2 jer
baru2 ni saya ader dpt order untuk majlis perkahwinan di terengganu
cupcake dengan buttercream icing
boleh tak sesiapa yg biasa dengan pembungkusan cupcake untuk dihantar ke tmpt yg jauh cam terenggaanu ni
share ngan saya camana pembungkusan yg selamat dan tidak menjejaskan cupcakes ni..
ribuan terimakasih saya dahulukan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:29 PM | Show all posts
Salam wakakakakakakak...   

awk nak pos dr mana kemana tu? kalau cupcake biasanya org letak dlm kotak kek je.. tp depend on cara awk nak pos tu mcmana, maksudnya transportation...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2011 04:32 PM | Show all posts
Reply 2# ajoyjerry84

terimakasih ajoy..
bawak naik kereta..dari selangor ker terengganu..
selalunya pakai kotak utk cupcake tu kan
tak payah masukkan cupcake tu dlm  dorm casing  ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:36 PM | Show all posts
uish, jauh jugak nak hantar tu...

jap..jap...

transportation cost dorg byr ke? dah kira habis2 tolak minyak, toll, nak servis kete, dll...?

alamak, xtahu pulak dorm casing tu pekebende...  

tp mmg biasanya org letak dlm kotak kek je, cuma kalau loose sgt nnt tunggang terbalik pulak cupcake tu...xpun, susun dulu dlm tupperware, dah dekat nak sampai baru masuk kotak... ok jugak kot, xdela tunggang tebalik cupcake tu nnt...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2011 04:40 PM | Show all posts
Reply 4# ajoyjerry84

ooohh..ni bukan saya hantar..
depa bawak sendiri,
tapi kita taknak la nanti pengantin nangis pulak tgk cuppies dia rosak lak..
ok...akan dipertimbangkan...tq ya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:42 PM | Show all posts
orait... oh ye, duk selangor kat mana? kot2 jiran sebelah2 je ke.. hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2011 04:50 PM | Show all posts
Reply 6# ajoyjerry84


    area bandar sunway...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:58 PM | Show all posts
mmg ada jual bekas kapkek kannnnn
letak dalam bekas dia dulu (biasanye mmg yg jenis transparent tu la) then baru letak dalam kotak
kalau letak dalam kotak kek terus, alamat lom sampai ganu dh takde rupe kapkek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2011 05:04 PM | Show all posts
Reply 8# fariepari

saya pun pikir camtu gak..tapi camane nak display atas meja pengantin?tolong..
sesaper yg ada buat bisness ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 06:32 PM | Show all posts
oh, nak display tu pun dorg suruh awk buat jugak ke? jrg org display cupcake atas meja pengantin...kalau display atas meja mkn tetamu tu, pernahla tgk..letak je dlm piring biase...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.312664s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list