CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 4575|Reply: 9

cara pembungkusan kek

[Copy link]
Post time 10-3-2011 04:26 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam semua,saya dah cari thread ni mcm takder...
saya baru lagi menceburi bisness cupcake ni
selalunya org order yg dekat2 jer
baru2 ni saya ader dpt order untuk majlis perkahwinan di terengganu
cupcake dengan buttercream icing
boleh tak sesiapa yg biasa dengan pembungkusan cupcake untuk dihantar ke tmpt yg jauh cam terenggaanu ni
share ngan saya camana pembungkusan yg selamat dan tidak menjejaskan cupcakes ni..
ribuan terimakasih saya dahulukan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:29 PM | Show all posts | Share
Salam wakakakakakakak...   

awk nak pos dr mana kemana tu? kalau cupcake biasanya org letak dlm kotak kek je.. tp depend on cara awk nak pos tu mcmana, maksudnya transportation...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2011 04:32 PM | Show all posts | Share
Reply 2# ajoyjerry84

terimakasih ajoy..
bawak naik kereta..dari selangor ker terengganu..
selalunya pakai kotak utk cupcake tu kan
tak payah masukkan cupcake tu dlm  dorm casing  ker?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:36 PM | Show all posts | Share
uish, jauh jugak nak hantar tu...

jap..jap...

transportation cost dorg byr ke? dah kira habis2 tolak minyak, toll, nak servis kete, dll...?

alamak, xtahu pulak dorm casing tu pekebende...  

tp mmg biasanya org letak dlm kotak kek je, cuma kalau loose sgt nnt tunggang terbalik pulak cupcake tu...xpun, susun dulu dlm tupperware, dah dekat nak sampai baru masuk kotak... ok jugak kot, xdela tunggang tebalik cupcake tu nnt...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2011 04:40 PM | Show all posts | Share
Reply 4# ajoyjerry84

ooohh..ni bukan saya hantar..
depa bawak sendiri,
tapi kita taknak la nanti pengantin nangis pulak tgk cuppies dia rosak lak..
ok...akan dipertimbangkan...tq ya..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:42 PM | Show all posts | Share
orait... oh ye, duk selangor kat mana? kot2 jiran sebelah2 je ke.. hehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2011 04:50 PM | Show all posts | Share
Reply 6# ajoyjerry84


    area bandar sunway...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 04:58 PM | Show all posts | Share
mmg ada jual bekas kapkek kannnnn
letak dalam bekas dia dulu (biasanye mmg yg jenis transparent tu la) then baru letak dalam kotak
kalau letak dalam kotak kek terus, alamat lom sampai ganu dh takde rupe kapkek
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-3-2011 05:04 PM | Show all posts | Share
Reply 8# fariepari

saya pun pikir camtu gak..tapi camane nak display atas meja pengantin?tolong..
sesaper yg ada buat bisness ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2011 06:32 PM | Show all posts | Share
oh, nak display tu pun dorg suruh awk buat jugak ke? jrg org display cupcake atas meja pengantin...kalau display atas meja mkn tetamu tu, pernahla tgk..letak je dlm piring biase...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

25-5-2015 05:10 AM GMT+8 , Processed in 0.857954 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list