CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Show: 3773|Reply: 9

cara pembungkusan kek

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-3-2011 04:26 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

salam semua,saya dah cari thread ni mcm takder...
saya baru lagi menceburi bisness cupcake ni
selalunya org order yg dekat2 jer
baru2 ni saya ader dpt order untuk majlis perkahwinan di terengganu
cupcake dengan buttercream icing
boleh tak sesiapa yg biasa dengan pembungkusan cupcake untuk dihantar ke tmpt yg jauh cam terenggaanu ni
share ngan saya camana pembungkusan yg selamat dan tidak menjejaskan cupcakes ni..
ribuan terimakasih saya dahulukan..
<a href="http://jengz.jomniaga.com/go/jadiwang/">Dok ...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-3-2011 04:29 PM |All posts
Salam wakakakakakakak...   

awk nak pos dr mana kemana tu? kalau cupcake biasanya org letak dlm kotak kek je.. tp depend on cara awk nak pos tu mcmana, maksudnya transportation...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-3-2011 04:32 PM |All posts
Reply 2# ajoyjerry84

terimakasih ajoy..
bawak naik kereta..dari selangor ker terengganu..
selalunya pakai kotak utk cupcake tu kan
tak payah masukkan cupcake tu dlm  dorm casing  ker?
<a href="http://jengz.jomniaga.com/go/jadiwang/">Dok ...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-3-2011 04:36 PM |All posts
uish, jauh jugak nak hantar tu...

jap..jap...

transportation cost dorg byr ke? dah kira habis2 tolak minyak, toll, nak servis kete, dll...?

alamak, xtahu pulak dorm casing tu pekebende...  

tp mmg biasanya org letak dlm kotak kek je, cuma kalau loose sgt nnt tunggang terbalik pulak cupcake tu...xpun, susun dulu dlm tupperware, dah dekat nak sampai baru masuk kotak... ok jugak kot, xdela tunggang tebalik cupcake tu nnt...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-3-2011 04:40 PM |All posts
Reply 4# ajoyjerry84

ooohh..ni bukan saya hantar..
depa bawak sendiri,
tapi kita taknak la nanti pengantin nangis pulak tgk cuppies dia rosak lak..
ok...akan dipertimbangkan...tq ya..
<a href="http://jengz.jomniaga.com/go/jadiwang/">Dok ...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-3-2011 04:42 PM |All posts
orait... oh ye, duk selangor kat mana? kot2 jiran sebelah2 je ke.. hehe
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-3-2011 04:50 PM |All posts
Reply 6# ajoyjerry84


    area bandar sunway...
<a href="http://jengz.jomniaga.com/go/jadiwang/">Dok ...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 10-3-2011 04:58 PM |All posts
mmg ada jual bekas kapkek kannnnn
letak dalam bekas dia dulu (biasanye mmg yg jenis transparent tu la) then baru letak dalam kotak
kalau letak dalam kotak kek terus, alamat lom sampai ganu dh takde rupe kapkek
Forgiving What I've Done.
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-3-2011 05:04 PM |All posts
Reply 8# fariepari

saya pun pikir camtu gak..tapi camane nak display atas meja pengantin?tolong..
sesaper yg ada buat bisness ni...
<a href="http://jengz.jomniaga.com/go/jadiwang/">Dok ...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 10-3-2011 06:32 PM |All posts
oh, nak display tu pun dorg suruh awk buat jugak ke? jrg org display cupcake atas meja pengantin...kalau display atas meja mkn tetamu tu, pernahla tgk..letak je dlm piring biase...
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 2-10-2014 02:16 AM , Processed in 0.265205 second(s), 20 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top