CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 25Next
Return Post new threads
Show: 75432|Reply: 602

[MANGANIME] Detective Conan

[Copy link]

Adventurer

Woohoo!!

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 01:38 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

aku tengah queue comic nih kat edonkey. So aku nak tanya korang, best ker komik nih? Sumer orang rekemen kat aku tapi tak bagitau aku citer nih pasal aper. Ader sesaper yg tau?

[img:d5bbe5126d]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:d5bbe5126d]

[ Last edited by  Comic_King at 28-7-2006 12:23 PM ] Last edited by naen on 7-4-2013 11:37 PM

Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 1-5-2003 01:42 AM |All posts

Re: Detective Conan

[quote:21ea979ef0="cocklea"]aku tengah queue comic nih kat edonkey. So aku nak tanya korang, best ker komik nih? Sumer orang rekemen kat aku tapi tak bagitau aku citer nih pasal aper. Ader sesaper yg tau?

[img:21ea979ef0]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:21ea979ef0][/quote:21ea979ef0]

Banyaknya topik pasal Conan nih... Tak per ah, aku jawab.. bleh?

Detective Conan nih memang best bagi yg meminati komik penyiasatan. Tapi kalau kau tak baca dr awal, mungkin kau tak faham ceritanya... Naper Conan jadik kecik... Naper dier duk rumah Ran.....
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

Adventurer

~ disturbing soul ~

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 01:47 AM |All posts
Nak tau lebih lanjut pasal conan leh gi website nie http://www.conan.esmartkid.com/
It is difficult to get a man to understand something when his job depends on not understanding it.  - Upton Sinclair
Reply

Props Report

Adventurer

Woohoo!!

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 01:52 AM |All posts
thanx eastern, comic_king. Menarik gak jalan citer dier. Anyway, ada berapa siri sumer skali? Aku dapat 3 jek. Anyway, aku ambik Dr. Slump jugak, best tak nih?

[img:619b12e522]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:619b12e522]
Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 1-5-2003 01:55 AM |All posts
[quote:78a0fa2582="Comic_King"]Nak tau lebih lanjut pasal conan leh gi website nie http://www.conan.esmartkid.com/ [/quote:78a0fa2582]

Kalau perasan, gambar Conan dlm website tuh adalah avatar Winter  
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 1-5-2003 01:56 AM |All posts
[quote:3c15cdb9d0="cocklea"]thanx eastern, comic_king. Menarik gak jalan citer dier. Anyway, ada berapa siri sumer skali? Aku dapat 3 jek. Anyway, aku ambik Dr. Slump jugak, best tak nih?

[img:3c15cdb9d0]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:3c15cdb9d0][/quote:3c15cdb9d0]

Kau pergi kedai komik2 lama ke Cocklea?? Dr.Slump dah lama tamat.....

Actually, Conan nih belum habis lagik kat Jepun... sekarang nih duk vol 40... Kita kat Malaysia vol 39....
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

Adventurer

~ disturbing soul ~

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 01:57 AM |All posts
[quote:48c24a5d96="cocklea"]thanx eastern, comic_king. Menarik gak jalan citer dier. Anyway, ada berapa siri sumer skali? Aku dapat 3 jek. Anyway, aku ambik Dr. Slump jugak, best tak nih?

[/quote:48c24a5d96]

Kalau kat Jepun dah masuk no 41.. kat malaysia nie baru no 39...
It is difficult to get a man to understand something when his job depends on not understanding it.  - Upton Sinclair
Reply

Props Report

Adventurer

Woohoo!!

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 01:58 AM |All posts
taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:f1ca53d824]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:f1ca53d824]
Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 1-5-2003 02:02 AM |All posts
[quote:63fbfbcbc5="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:63fbfbcbc5]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:63fbfbcbc5][/quote:63fbfbcbc5]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku!
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

Adventurer

~ disturbing soul ~

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 02:06 AM |All posts
[quote:9aaea6d3be="Eastern"][quote:9aaea6d3be="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:9aaea6d3be]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:9aaea6d3be][/quote:9aaea6d3be]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku![/quote:9aaea6d3be]

Aku pung ingat vol 40 tapi ari tue ternampak yg vol 41 dah keluar.... so tak sengaja la yer  :wink:
It is difficult to get a man to understand something when his job depends on not understanding it.  - Upton Sinclair
Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 1-5-2003 02:10 AM |All posts
[quote:165f1c69b1="Comic_King"][quote:165f1c69b1="Eastern"][quote:165f1c69b1="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:165f1c69b1]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:165f1c69b1][/quote:165f1c69b1]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku![/quote:165f1c69b1]

Aku pung ingat vol 40 tapi ari tue ternampak yg vol 41 dah keluar.... so tak sengaja la yer  :wink:[/quote:165f1c69b1]

Ishh..ishh... Tak per ah. Apa nak buat. Terlajak perahu boleh diundur.... terlajak kata opsss... silap. Terlajak tulis tak leh nak padam... He..he...
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

Adventurer

~ disturbing soul ~

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 02:30 AM |All posts
[quote:8c515a9c59="Eastern"][quote:8c515a9c59="Comic_King"][quote:8c515a9c59="Eastern"][quote:8c515a9c59="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:8c515a9c59]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:8c515a9c59][/quote:8c515a9c59]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku![/quote:8c515a9c59]

Aku pung ingat vol 40 tapi ari tue ternampak yg vol 41 dah keluar.... so tak sengaja la yer  :wink:[/quote:8c515a9c59]

Ishh..ishh... Tak per ah. Apa nak buat. Terlajak perahu boleh diundur.... terlajak kata opsss... silap. Terlajak tulis tak leh nak padam... He..he...[/quote:8c515a9c59]

Kalau terlajak tulis boleh backspace takpun delete jer      
It is difficult to get a man to understand something when his job depends on not understanding it.  - Upton Sinclair
Reply

Props Report

Adventurer

Woohoo!!

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 1-5-2003 02:56 AM |All posts
mengarut tol korang nih. Anyway, aku nak tau nih, korang tau tak kat mana ada tempat download komik english free (bukan manga tau) macam X-Men, spiderman, etc. Ader sesaper tau?

[img:4240481082]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:4240481082]
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 1-5-2003 12:25 PM |All posts
[quote:3467e037d1="Eastern"][quote:3467e037d1="Comic_King"]Nak tau lebih lanjut pasal conan leh gi website nie http://www.conan.esmartkid.com/ [/quote:3467e037d1]

Kalau perasan, gambar Conan dlm website tuh adalah avatar Winter  [/quote:3467e037d1]


jgn citer kat orang malu...!!!
ala..winter tak kisah pon....
tapi bagi winter..memang citer conan nih best gegiler...
memang best!! tahap cipan,tenuk dan seangkatannya..
DETERMINATION. We Cannot Direct The Wind... But We Can Adjust The Sails.
Reply

Props Report

gilmoregal This user has been deleted
Post on 1-5-2003 09:16 PM |All posts
Aku tiap kali balik kampung musti tak miss baca conan yang adik aku kumpul... Kekadang baca berulang-2 kali sampai  :shock: biji mata.

Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...

heheh.. lebih-2 lak...

anyway... highly reccomended    9.9/10
kalah sikit aja pada dragonball
Reply

Props Report

Adventurer

~ disturbing soul ~

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-5-2003 06:42 PM |All posts
[quote:ab1d5bfe03="gilmoregal"]
Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan [b:ab1d5bfe03]paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...[/b:ab1d5bfe03][/quote:ab1d5bfe03]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....
It is difficult to get a man to understand something when his job depends on not understanding it.  - Upton Sinclair
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-5-2003 01:45 AM |All posts
[quote:6b1767024a="Comic_King"][quote:6b1767024a="gilmoregal"]
Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan [b:6b1767024a]paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...[/b:6b1767024a][/quote:6b1767024a]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....[/quote:6b1767024a]


yer ker dah keluar.............!!!!!!!!!! tak bley jadik nih..kena dapatkan nih....ko dah beli ker comic king,..winter jeles..tak aci..
takagi ngan sato nih tak couple2 lagik ker..penat menunggu nih..
satu adegan yang winter minat mengenai sato yang dia imbas balik citer sato ngan polis yang mati kena bom tuh..pergh!! feeling abis..best plak tuh...tapi sayang..dia deletekan msg tuh...
DETERMINATION. We Cannot Direct The Wind... But We Can Adjust The Sails.
Reply

Props Report

gilmoregal This user has been deleted
Post on 3-5-2003 12:01 PM |All posts
[quote:68fad4aca3="Comic_King"]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....[/quote:68fad4aca3]

Yap..... part mereka pun best gak... teringat masa part kereta meletup... camno muka sato masa tu...

No 40 dah kuar... alamak... kena balik ampung le. Adik aku musti dah beli punya.  :wink:
Reply

Props Report

Survivor

~~ Kyaaaaa ~~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 3-5-2003 12:02 PM |All posts
[quote:8c68e73581="w|nTer^GurL"][quote:8c68e73581="Comic_King"][quote:8c68e73581="gilmoregal"]
Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan [b:8c68e73581]paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...[/b:8c68e73581][/quote:8c68e73581]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....[/quote:8c68e73581]


yer ker dah keluar.............!!!!!!!!!! tak bley jadik nih..kena dapatkan nih....ko dah beli ker comic king,..winter jeles..tak aci..
takagi ngan sato nih tak couple2 lagik ker..penat menunggu nih..
satu adegan yang winter minat mengenai sato yang dia imbas balik citer sato ngan polis yang mati kena bom tuh..pergh!! feeling abis..best plak tuh...tapi sayang..dia deletekan msg tuh...[/quote:8c68e73581]

Emmm, rasanya hampir semua cerita penyiasatan ni romantik... Haa, cuba tengok motif kebanyakkan pembunuh....  kerana kekasih curang ler, kekasih dibunuh ler.... tak ke romantik tuh??  ops:
E-Shop for Baby
http://kawai-baby.blogspot.com/
Reply

Props Report

fizyboy This user has been deleted
Post on 4-5-2003 03:31 PM |All posts
Cinta manis Profesor Agasa pon bes ape.. wahaha..
Reply

Props Report

yuki-san This user has been deleted
Post on 4-5-2003 07:19 PM |All posts
hii
fizyboy
gambar squal tue hensem arr
ko tau tak dia tiru rupe gackuto
tempat aku ada buat videoklip dr animasi final fantasy tue
pakai lagu life house
gempak...
Reply

Props Report

fizyboy This user has been deleted
Post on 4-5-2003 07:39 PM |All posts
a'ah..
tapi aku rasa tidus lagi serupe ngan gackuto..
squall len sket..
ala tak kesah la..
asalkan dlm game watak dier besh..
peduli ape sape model real life dier..
btol tak? :wink:

erm..
videoklip animasi yg mcm mane tuh?
video dier amik sedutan drp game ff 8 pehtu taruk lagu lifehouse.. camtue?
Reply

Props Report

yuki-san This user has been deleted
Post on 4-5-2003 07:46 PM |All posts
a'ah
tapi best lar
lagu sick cycle carousel

jiwang karat
bebudak pompuan kat tempat aku shahdu shahdan tgk video klip tue
ko nak tgk?   
Reply

Props Report

fizyboy This user has been deleted
Post on 4-5-2003 07:52 PM |All posts
bleh jer.. :wink:
tapi camne nak bagi?
sure beso gile video klip tu
Reply

Props Report

yuki-san This user has been deleted
Post on 4-5-2003 08:02 PM |All posts
heeh
  ops:
aku nie rabun "it" c-kit
tak tau ler mcm maner nak ngantar video klip melalui internet kat ko.
fail nyer tak de beso sgt, mcm fail video lain
mcm tak biase lak sumbat video klip dalam com

klu secara manual tue reti arr
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-9-2014 11:55 AM , Processed in 0.406909 second(s), 20 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top