CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 81605|Reply: 614

[MANGANIME] Detective Conan

[Copy link]
Post time 1-5-2003 01:38 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

aku tengah queue comic nih kat edonkey. So aku nak tanya korang, best ker komik nih? Sumer orang rekemen kat aku tapi tak bagitau aku citer nih pasal aper. Ader sesaper yg tau?

[img:d5bbe5126d]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:d5bbe5126d]

[ Last edited by  Comic_King at 28-7-2006 12:23 PM ] Last edited by naen on 7-4-2013 11:37 PM

Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 01:42 AM | Show all posts | Share

Re: Detective Conan

[quote:21ea979ef0="cocklea"]aku tengah queue comic nih kat edonkey. So aku nak tanya korang, best ker komik nih? Sumer orang rekemen kat aku tapi tak bagitau aku citer nih pasal aper. Ader sesaper yg tau?

[img:21ea979ef0]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:21ea979ef0][/quote:21ea979ef0]

Banyaknya topik pasal Conan nih... Tak per ah, aku jawab.. bleh?

Detective Conan nih memang best bagi yg meminati komik penyiasatan. Tapi kalau kau tak baca dr awal, mungkin kau tak faham ceritanya... Naper Conan jadik kecik... Naper dier duk rumah Ran.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 01:47 AM | Show all posts | Share
Nak tau lebih lanjut pasal conan leh gi website nie http://www.conan.esmartkid.com/
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2003 01:52 AM | Show all posts | Share
thanx eastern, comic_king. Menarik gak jalan citer dier. Anyway, ada berapa siri sumer skali? Aku dapat 3 jek. Anyway, aku ambik Dr. Slump jugak, best tak nih?

[img:619b12e522]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:619b12e522]
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 01:55 AM | Show all posts | Share
[quote:78a0fa2582="Comic_King"]Nak tau lebih lanjut pasal conan leh gi website nie http://www.conan.esmartkid.com/ [/quote:78a0fa2582]

Kalau perasan, gambar Conan dlm website tuh adalah avatar Winter  
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 01:56 AM | Show all posts | Share
[quote:3c15cdb9d0="cocklea"]thanx eastern, comic_king. Menarik gak jalan citer dier. Anyway, ada berapa siri sumer skali? Aku dapat 3 jek. Anyway, aku ambik Dr. Slump jugak, best tak nih?

[img:3c15cdb9d0]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:3c15cdb9d0][/quote:3c15cdb9d0]

Kau pergi kedai komik2 lama ke Cocklea?? Dr.Slump dah lama tamat.....

Actually, Conan nih belum habis lagik kat Jepun... sekarang nih duk vol 40... Kita kat Malaysia vol 39....
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 01:57 AM | Show all posts | Share
[quote:48c24a5d96="cocklea"]thanx eastern, comic_king. Menarik gak jalan citer dier. Anyway, ada berapa siri sumer skali? Aku dapat 3 jek. Anyway, aku ambik Dr. Slump jugak, best tak nih?

[/quote:48c24a5d96]

Kalau kat Jepun dah masuk no 41.. kat malaysia nie baru no 39...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2003 01:58 AM | Show all posts | Share
taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:f1ca53d824]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:f1ca53d824]
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 02:02 AM | Show all posts | Share
[quote:63fbfbcbc5="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:63fbfbcbc5]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:63fbfbcbc5][/quote:63fbfbcbc5]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku!
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 02:06 AM | Show all posts | Share
[quote:9aaea6d3be="Eastern"][quote:9aaea6d3be="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:9aaea6d3be]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:9aaea6d3be][/quote:9aaea6d3be]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku![/quote:9aaea6d3be]

Aku pung ingat vol 40 tapi ari tue ternampak yg vol 41 dah keluar.... so tak sengaja la yer  :wink:
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 02:10 AM | Show all posts | Share
[quote:165f1c69b1="Comic_King"][quote:165f1c69b1="Eastern"][quote:165f1c69b1="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:165f1c69b1]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:165f1c69b1][/quote:165f1c69b1]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku![/quote:165f1c69b1]

Aku pung ingat vol 40 tapi ari tue ternampak yg vol 41 dah keluar.... so tak sengaja la yer  :wink:[/quote:165f1c69b1]

Ishh..ishh... Tak per ah. Apa nak buat. Terlajak perahu boleh diundur.... terlajak kata opsss... silap. Terlajak tulis tak leh nak padam... He..he...
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 02:30 AM | Show all posts | Share
[quote:8c515a9c59="Eastern"][quote:8c515a9c59="Comic_King"][quote:8c515a9c59="Eastern"][quote:8c515a9c59="cocklea"]taklah, aku download dari internet jer. Dr. Slump dah habis? Sampai volume braper? Aku dapat 2 jer, chet. Aku nih dah ketinggalan zaman rupenyer, malu seh.

[img:8c515a9c59]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:8c515a9c59][/quote:8c515a9c59]

OOoo.... Dr.Slump kalau tak silap sampai vol 18.

King,jangan ler memalukan aku... cakap vol 40 dah ler... Ishh...malu aku![/quote:8c515a9c59]

Aku pung ingat vol 40 tapi ari tue ternampak yg vol 41 dah keluar.... so tak sengaja la yer  :wink:[/quote:8c515a9c59]

Ishh..ishh... Tak per ah. Apa nak buat. Terlajak perahu boleh diundur.... terlajak kata opsss... silap. Terlajak tulis tak leh nak padam... He..he...[/quote:8c515a9c59]

Kalau terlajak tulis boleh backspace takpun delete jer      
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-5-2003 02:56 AM | Show all posts | Share
mengarut tol korang nih. Anyway, aku nak tau nih, korang tau tak kat mana ada tempat download komik english free (bukan manga tau) macam X-Men, spiderman, etc. Ader sesaper tau?

[img:4240481082]http://planet.time.net.my/klcc/cocklea/mal.jpg[/img:4240481082]
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2003 12:25 PM | Show all posts | Share
[quote:3467e037d1="Eastern"][quote:3467e037d1="Comic_King"]Nak tau lebih lanjut pasal conan leh gi website nie http://www.conan.esmartkid.com/ [/quote:3467e037d1]

Kalau perasan, gambar Conan dlm website tuh adalah avatar Winter  [/quote:3467e037d1]


jgn citer kat orang malu...!!!
ala..winter tak kisah pon....
tapi bagi winter..memang citer conan nih best gegiler...
memang best!! tahap cipan,tenuk dan seangkatannya..
Reply

Use magic Report

gilmoregal This user has been deleted
Post time 1-5-2003 09:16 PM | Show all posts | Share
Aku tiap kali balik kampung musti tak miss baca conan yang adik aku kumpul... Kekadang baca berulang-2 kali sampai  :shock: biji mata.

Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...

heheh.. lebih-2 lak...

anyway... highly reccomended    9.9/10
kalah sikit aja pada dragonball
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2003 06:42 PM | Show all posts | Share
[quote:ab1d5bfe03="gilmoregal"]
Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan [b:ab1d5bfe03]paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...[/b:ab1d5bfe03][/quote:ab1d5bfe03]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2003 01:45 AM | Show all posts | Share
[quote:6b1767024a="Comic_King"][quote:6b1767024a="gilmoregal"]
Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan [b:6b1767024a]paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...[/b:6b1767024a][/quote:6b1767024a]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....[/quote:6b1767024a]


yer ker dah keluar.............!!!!!!!!!! tak bley jadik nih..kena dapatkan nih....ko dah beli ker comic king,..winter jeles..tak aci..
takagi ngan sato nih tak couple2 lagik ker..penat menunggu nih..
satu adegan yang winter minat mengenai sato yang dia imbas balik citer sato ngan polis yang mati kena bom tuh..pergh!! feeling abis..best plak tuh...tapi sayang..dia deletekan msg tuh...
Reply

Use magic Report

gilmoregal This user has been deleted
Post time 3-5-2003 12:01 PM | Show all posts | Share
[quote:68fad4aca3="Comic_King"]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....[/quote:68fad4aca3]

Yap..... part mereka pun best gak... teringat masa part kereta meletup... camno muka sato masa tu...

No 40 dah kuar... alamak... kena balik ampung le. Adik aku musti dah beli punya.  :wink:
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2003 12:02 PM | Show all posts | Share
[quote:8c68e73581="w|nTer^GurL"][quote:8c68e73581="Comic_King"][quote:8c68e73581="gilmoregal"]
Komik tu bagi aku lengkap segala ciri yang aku mahu. Dia boleh buat rasa suspen, kelakar, seronok, benci, pelik dan [b:8c68e73581]paling syok kalau timbul part jiwang (sinichi+ran). PEHHH... boleh buar rasa melayong wooo... walaupun jarang-2 berlaku tapi kesan dia kuat...[/b:8c68e73581][/quote:8c68e73581]

Aku lebih suka part Takagi & Sato

p/s: Buku Conan no 40 dah keluar.... saper dah baca buku nie mesti suka part Takagi & Sato.....[/quote:8c68e73581]


yer ker dah keluar.............!!!!!!!!!! tak bley jadik nih..kena dapatkan nih....ko dah beli ker comic king,..winter jeles..tak aci..
takagi ngan sato nih tak couple2 lagik ker..penat menunggu nih..
satu adegan yang winter minat mengenai sato yang dia imbas balik citer sato ngan polis yang mati kena bom tuh..pergh!! feeling abis..best plak tuh...tapi sayang..dia deletekan msg tuh...[/quote:8c68e73581]

Emmm, rasanya hampir semua cerita penyiasatan ni romantik... Haa, cuba tengok motif kebanyakkan pembunuh....  kerana kekasih curang ler, kekasih dibunuh ler.... tak ke romantik tuh??  ops:
Reply

Use magic Report

fizyboy This user has been deleted
Post time 4-5-2003 03:31 PM | Show all posts | Share
Cinta manis Profesor Agasa pon bes ape.. wahaha..
Reply

Use magic Report

yuki-san This user has been deleted
Post time 4-5-2003 07:19 PM | Show all posts | Share
hii
fizyboy
gambar squal tue hensem arr
ko tau tak dia tiru rupe gackuto
tempat aku ada buat videoklip dr animasi final fantasy tue
pakai lagu life house
gempak...
Reply

Use magic Report

fizyboy This user has been deleted
Post time 4-5-2003 07:39 PM | Show all posts | Share
a'ah..
tapi aku rasa tidus lagi serupe ngan gackuto..
squall len sket..
ala tak kesah la..
asalkan dlm game watak dier besh..
peduli ape sape model real life dier..
btol tak? :wink:

erm..
videoklip animasi yg mcm mane tuh?
video dier amik sedutan drp game ff 8 pehtu taruk lagu lifehouse.. camtue?
Reply

Use magic Report

yuki-san This user has been deleted
Post time 4-5-2003 07:46 PM | Show all posts | Share
a'ah
tapi best lar
lagu sick cycle carousel

jiwang karat
bebudak pompuan kat tempat aku shahdu shahdan tgk video klip tue
ko nak tgk?   
Reply

Use magic Report

fizyboy This user has been deleted
Post time 4-5-2003 07:52 PM | Show all posts | Share
bleh jer.. :wink:
tapi camne nak bagi?
sure beso gile video klip tu
Reply

Use magic Report

yuki-san This user has been deleted
Post time 4-5-2003 08:02 PM | Show all posts | Share
heeh
  ops:
aku nie rabun "it" c-kit
tak tau ler mcm maner nak ngantar video klip melalui internet kat ko.
fail nyer tak de beso sgt, mcm fail video lain
mcm tak biase lak sumbat video klip dalam com

klu secara manual tue reti arr
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

6-5-2015 03:30 PM GMT+8 , Processed in 0.320118 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list