Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
4220
View
3
Reply

Nak sinopsis Lamunan Puitis by Shahnon Ahmad

[Copy link]

Author: hyie       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-12-2010 11:53 PM | Show all posts |Read mode
hi all..

ni rasanya first time lepak sini...sebab nak cari sinopsis novel Lamunan Puitis by Shahnon Ahmad...novel ni trilogi, ada 3 cerita dalamnya...

lagi satu, novel di hadapan pulau by a samad said....


erm, aku dah puas google tapi x jumpa plak...korang selaku peminat tegar novel2 malaysia ni tau x kat mana boleh aku refer?


tq...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 10:24 AM | Show all posts
Apa2 hal pun meh Star tempek gmbar dulu....

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 10:27 AM | Show all posts
Lamunan Puitis Sebuah Trilogi ialah karya Sasterawan Negara Malaysia Shahnon Ahmad. Karya ini mengandungi 3 novel dalam satu buku.

Kisah pertama bertajuk "Sebuah Mimpi Hari Tua" mengisahkan sebuah keluarga yang teringat akan orang tua di kampung. Mengenang kembali akan sawah yang sudah tidak diusahakan lagi.

Novel kedua bertajuk "Titipan" mengisahkan tentang kenangan watak utama dengan ibunya.

Novel yang terakhir bertajuk "Embun". Mengisahkan tentang watak dan sifat embun dan kaitannya dengan sifat hujan. Kisah embun yang mencari jatidiri dan cuba memisahkan diri dari 'jemaah hujan'.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-12-2010 03:13 PM | Show all posts
mekasih cik star buku dah ada, tapi saya nak ringkasan novel nye...kat mane jual eh? google tarak jumpa laa...awat ler novel2 melayu ni susah benoooo nak jumpa ringkasan novelnyeeeee...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.225811s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list