Nak sinopsis Lamunan Puitis by Shahnon Ahmad - Buku & Kesusasteraan - Buku & Penulisan - CARI Infonet -

CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
Search
View: 3684|Reply: 3

Nak sinopsis Lamunan Puitis by Shahnon Ahmad

[Copy link]
Post time 17-12-2010 11:53 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

hi all..

ni rasanya first time lepak sini...sebab nak cari sinopsis novel Lamunan Puitis by Shahnon Ahmad...novel ni trilogi, ada 3 cerita dalamnya...

lagi satu, novel di hadapan pulau by a samad said....


erm, aku dah puas google tapi x jumpa plak...korang selaku peminat tegar novel2 malaysia ni tau x kat mana boleh aku refer?


tq...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 10:24 AM | Show all posts | Share
Apa2 hal pun meh Star tempek gmbar dulu....

Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2010 10:27 AM | Show all posts | Share
Lamunan Puitis Sebuah Trilogi ialah karya Sasterawan Negara Malaysia Shahnon Ahmad. Karya ini mengandungi 3 novel dalam satu buku.

Kisah pertama bertajuk "Sebuah Mimpi Hari Tua" mengisahkan sebuah keluarga yang teringat akan orang tua di kampung. Mengenang kembali akan sawah yang sudah tidak diusahakan lagi.

Novel kedua bertajuk "Titipan" mengisahkan tentang kenangan watak utama dengan ibunya.

Novel yang terakhir bertajuk "Embun". Mengisahkan tentang watak dan sifat embun dan kaitannya dengan sifat hujan. Kisah embun yang mencari jatidiri dan cuba memisahkan diri dari 'jemaah hujan'.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 20-12-2010 03:13 PM | Show all posts | Share
mekasih cik star buku dah ada, tapi saya nak ringkasan novel nye...kat mane jual eh? google tarak jumpa laa...awat ler novel2 melayu ni susah benoooo nak jumpa ringkasan novelnyeeeee...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-7-2015 10:58 PM GMT+8 , Processed in 0.142341 second(s), 12 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list