CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 12259|Reply: 52

pemeriksaan mata percuma

[Copy link]
Post time 9-8-2010 10:31 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by summermaple927 at 13-8-2010 17:30

hello kawan-kawan, kami adalah pelajar Optometri dari UKM. Kami sangat memerlukan bantuan orang ramai untuk menjadi pesakit-pesakit kami bagi pemeriksaan mata.
Kami dikehendaki untuk memeriksa seramai 40 pesakit untuk satu semester dan kami mempunyai 45 orang pelajar tahun ini. jadi, kami memang tidak cukup pesakit-pesakit.

kami memang berharap sesiapa yang terbaca post ini, boleh bagitahu kawan-kawan dan ahlu keluarga tentang pemeriksaan mata yang percuma ini.

kami akan memeriksa kuasa mata, kesihatan depan dan belakang mata dan penglihatan dua mata juga. kami akan memeriksa seluruh yang berkaitan dengan mata-mata anda.

Klinik kami cuma dibuka pada hari isnin sampai jumaat. Klinik kami berdekatan dengan hospital kuala lumpur (General Hospital).

di bawah adalah waktu-waktu urusan kilnik kami:

isnin         9am   pemeriksaan mata
selasa       9am   pemeriksaan mata
                2pm  pemeriksaan mata
rabu         9am   pemeriksaan mata
khamis      9am   pemeriksaan mata
                2pm   pemeriksaan mata

Untuk contact lens klinik, masa ialah Isnin (2-4pm) dan Jumaat (9am -12pm).

Namun, sebelum diperiksa dalam klinik contact lens, anda diperlukan untuk membuat pemeriksaan mata penuh dahulu.

selain itu, kami juga mempunyai klinik-klinik mata lain yang lagi spesifik seperti klinik mata kanak-kanak, klinik penglihatan binokular, kilinik sub-penglihatan dan klinik kanta sentuh. akan tetapi, pesakit-pesakit cuma akan dirujuk ke klinik-klinik di atas sekiranya terdapat ujian-ujian dan terapi yang spesifik diperlukan untuk pesakit-pesakit.

bagi sesiapa yang berminat, boleh PM saya sahaja supaya boleh membuat temu janji dan mengatur masa untuk anda.

bantuan anda amatlah kami hargai.

terima kasih.


di bawah adalah gambar2 dan peta klinik kami.

alamat klinik:

Klinik Optometri, UKM KL,
Jalan Raja Muda Abdul Aziz
50300 Kuala Lumpur.





bangunan purple adalah kampus kami, di tepinya ialah IMR (Institude of medical research)




entrance UKM KL kampus










IMR di tepi UKM Kl kampus






kalau anda datang dengan monorail, turun di chow kit monorail dan sekelilingnya seperti di bawah






kaunter dalam klinik








di bawah adalah google map punya link (arrow hijau adalah main entrance kampus)


http://maps.google.com/maps?q=3. ... 05581,0.009645&z=17
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 12:25 AM | Show all posts | Share
ade kenakan bayaran tak..
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 01:02 AM | Show all posts | Share
aiikk/... kalo dah kata percuma, takkan kena bayor kot... :p
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 10:41 AM | Show all posts | Share
tak payah bayar punya...percuma punya!!

address kami:

Klinik Optometri, UKM KL,
Jalan Raja Muda Abdul Aziz
50300 Kuala Lumpur.
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 11:02 AM | Show all posts | Share
alaaaa...kene pi kampung baru pulak.
kalo periksa dari jarak jauh leh tak cik doktor
hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 11:21 AM | Show all posts | Share
Reply 5# Dimarmalam


    ape kata ko scan je mata ko, mms kat cik doktor tu...

byk songeh la ko ni... dh org bg free tu gi je la. parking kat dlm spital tu free jek...
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2010 11:31 AM | Show all posts | Share
sabtu ahad xbukak ke?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 06:56 PM | Show all posts | Share
Reply 7# nanie


    minta maaf, kami tidak buka pada hari sabtu dan ahad..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 07:04 PM | Show all posts | Share
Reply 6# bzzts

jadi, kamu nak tak??Haha..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-8-2010 11:04 PM | Show all posts | Share
tiada sesiapa pun yang berminat???
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2010 12:00 AM | Show all posts | Share
salam, selamat berpuasa pada umat islam
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 09:16 AM | Show all posts | Share
Reply  Dimarmalam


    ape kata ko scan je mata ko, mms kat cik doktor tu...

byk songeh l ...
bzzts Post at 10-8-2010 11:21



    hehehe...kalo scan bute le mate teman...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2010 03:34 PM | Show all posts | Share
aiikk/... kalo dah kata percuma, takkan kena bayor kot... :p
bzzts Post at 10-8-2010 01:02



   mana tahu ade charges disebalik offer...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-8-2010 08:15 PM | Show all posts | Share
memang tiada sesiapa yang berminat ke??
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 10:38 AM | Show all posts | Share
offer ni valid smpi bile?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2010 05:17 PM | Show all posts | Share
Reply 15# iN


   sepanjang tahun..jadi kalau rasa nak check, boleh pm saya dan buat appointment dgn saya ya..thx..^^
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2010 06:28 PM | Show all posts | Share
Harus kena inform segala pakcik makcik ku di sekitar ni....
Nanti klau TT tgk penuh je klinik tu comfirm lah
waris-waras ku itu.....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-8-2010 11:27 PM | Show all posts | Share
Reply 17# silverstar333


   kalau boleh, saya ucapkan terima kasih dulu..haha..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2010 05:29 PM | Show all posts | Share
sy berminat.. pakai lense ni.. rasenye mmg patut wt pemeriksaan pon...
nak kene wt appoiment lu ke cik dokte???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-9-2010 07:57 PM | Show all posts | Share
Reply 19# c_chubby


    dah balas pm kamu, boleh pergi check shj~~^^
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2010 12:43 PM | Show all posts | Share
Agak2 kalau pakai contect lens berapa jam bukak baru boleh buat pemeriksaan ye incik doktor..
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2010 05:41 PM | Show all posts | Share
Agak2 kalau pakai contect lens berapa jam bukak baru boleh buat pemeriksaan ye incik doktor..
princebrunei Post at 29-9-2010 12:43




ekau mana bule bukak lenses tue...nanti...brrr...brrr... sepital tue.... 


















;p...
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2010 02:18 PM | Show all posts | Share
pemeriksaan je ke?
dpt consultation secara free gak tak???

mata juju silau~~~~~

p/s: ade lg ke ni?..nak masuk bulan 10 da~~
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 1-10-2010 08:23 PM | Show all posts | Share
Reply 21# princebrunei


   jika nak check mata, bolehlah buka kanta sentuh sekurang-kurangnya 2 jam sebelum datang check. jika berminat nak check, saya akan buat appointment untuk anda.boleh pm saya bila anda berasa lapang untuk mari.^^



Reply 23# juju_luvpink



janganlah risau, pemeriksaan kami memang akan bagi konsult juga..^^ jika berminat, boleh pm saya bila free nak check~~^^
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2010 07:11 PM | Show all posts | Share
dah pegi dah... huhuhu.. thanx..
xde kene charge pape pun..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

5-9-2015 06:14 PM GMT+8 , Processed in 0.237992 second(s), 11 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list