CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 10825|Reply: 52

pemeriksaan mata percuma

[Copy link]

Rank: 1

Post on 9-8-2010 10:31 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by summermaple927 at 13-8-2010 17:30

hello kawan-kawan, kami adalah pelajar Optometri dari UKM. Kami sangat memerlukan bantuan orang ramai untuk menjadi pesakit-pesakit kami bagi pemeriksaan mata.
Kami dikehendaki untuk memeriksa seramai 40 pesakit untuk satu semester dan kami mempunyai 45 orang pelajar tahun ini. jadi, kami memang tidak cukup pesakit-pesakit.

kami memang berharap sesiapa yang terbaca post ini, boleh bagitahu kawan-kawan dan ahlu keluarga tentang pemeriksaan mata yang percuma ini.

kami akan memeriksa kuasa mata, kesihatan depan dan belakang mata dan penglihatan dua mata juga. kami akan memeriksa seluruh yang berkaitan dengan mata-mata anda.

Klinik kami cuma dibuka pada hari isnin sampai jumaat. Klinik kami berdekatan dengan hospital kuala lumpur (General Hospital).

di bawah adalah waktu-waktu urusan kilnik kami:

isnin         9am   pemeriksaan mata
selasa       9am   pemeriksaan mata
                2pm  pemeriksaan mata
rabu         9am   pemeriksaan mata
khamis      9am   pemeriksaan mata
                2pm   pemeriksaan mata

Untuk contact lens klinik, masa ialah Isnin (2-4pm) dan Jumaat (9am -12pm).

Namun, sebelum diperiksa dalam klinik contact lens, anda diperlukan untuk membuat pemeriksaan mata penuh dahulu.

selain itu, kami juga mempunyai klinik-klinik mata lain yang lagi spesifik seperti klinik mata kanak-kanak, klinik penglihatan binokular, kilinik sub-penglihatan dan klinik kanta sentuh. akan tetapi, pesakit-pesakit cuma akan dirujuk ke klinik-klinik di atas sekiranya terdapat ujian-ujian dan terapi yang spesifik diperlukan untuk pesakit-pesakit.

bagi sesiapa yang berminat, boleh PM saya sahaja supaya boleh membuat temu janji dan mengatur masa untuk anda.

bantuan anda amatlah kami hargai.

terima kasih.


di bawah adalah gambar2 dan peta klinik kami.

alamat klinik:

Klinik Optometri, UKM KL,
Jalan Raja Muda Abdul Aziz
50300 Kuala Lumpur.





bangunan purple adalah kampus kami, di tepinya ialah IMR (Institude of medical research)




entrance UKM KL kampus










IMR di tepi UKM Kl kampus






kalau anda datang dengan monorail, turun di chow kit monorail dan sekelilingnya seperti di bawah






kaunter dalam klinik








di bawah adalah google map punya link (arrow hijau adalah main entrance kampus)


http://maps.google.com/maps?q=3. ... 05581,0.009645&z=17
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 10-8-2010 12:25 AM |All posts
ade kenakan bayaran tak..
'The moment we understand that Allah's decisions are always in our best interests, life becomes that little bit easier.'

Insyaallah... i believe with my trust and faiths....
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-8-2010 01:02 AM |All posts
aiikk/... kalo dah kata percuma, takkan kena bayor kot... :p
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-8-2010 10:41 AM |All posts
tak payah bayar punya...percuma punya!!

address kami:

Klinik Optometri, UKM KL,
Jalan Raja Muda Abdul Aziz
50300 Kuala Lumpur.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 10-8-2010 11:02 AM |All posts
alaaaa...kene pi kampung baru pulak.
kalo periksa dari jarak jauh leh tak cik doktor
hehehehe
meper hardaning pancadriya

urip matiku kersaning Allah...
Reply

Props Report

Moderator

ketua polis jepun

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 10-8-2010 11:21 AM |All posts
Reply 5# Dimarmalam


    ape kata ko scan je mata ko, mms kat cik doktor tu...

byk songeh la ko ni... dh org bg free tu gi je la. parking kat dlm spital tu free jek...
JANGAN P.M. aku kalo ada masalah komputer. tanye kat forum kita kongsi ilmu sama-sama.
pm inbox utk private chat je. HARAP MAKLUM.

Personal Message: Hello! If you leave a message, I'll call you soon. If you leave a sexy message, I'll call sooner.

**TradeMark of MegiKawah Inc.**.
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 10-8-2010 11:31 AM |All posts
sabtu ahad xbukak ke?
Geng Gagak Hitam (GGH) - 037
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-8-2010 06:56 PM |All posts
Reply 7# nanie


    minta maaf, kami tidak buka pada hari sabtu dan ahad..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-8-2010 07:04 PM |All posts
Reply 6# bzzts

jadi, kamu nak tak??Haha..
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 10-8-2010 11:04 PM |All posts
tiada sesiapa pun yang berminat???
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 11-8-2010 12:00 AM |All posts
salam, selamat berpuasa pada umat islam
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 12-8-2010 09:16 AM |All posts
Reply  Dimarmalam


    ape kata ko scan je mata ko, mms kat cik doktor tu...

byk songeh l ...
bzzts Post at 10-8-2010 11:21



    hehehe...kalo scan bute le mate teman...
meper hardaning pancadriya

urip matiku kersaning Allah...
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 12-8-2010 03:34 PM |All posts
aiikk/... kalo dah kata percuma, takkan kena bayor kot... :p
bzzts Post at 10-8-2010 01:02



   mana tahu ade charges disebalik offer...
'The moment we understand that Allah's decisions are always in our best interests, life becomes that little bit easier.'

Insyaallah... i believe with my trust and faiths....
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 12-8-2010 08:15 PM |All posts
memang tiada sesiapa yang berminat ke??
Reply

Props Report

iN  

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 13-8-2010 10:38 AM |All posts
offer ni valid smpi bile?
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 13-8-2010 05:17 PM |All posts
Reply 15# iN


   sepanjang tahun..jadi kalau rasa nak check, boleh pm saya dan buat appointment dgn saya ya..thx..^^
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 13-8-2010 06:28 PM |All posts
Harus kena inform segala pakcik makcik ku di sekitar ni....
Nanti klau TT tgk penuh je klinik tu comfirm lah
waris-waras ku itu.....
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 13-8-2010 11:27 PM |All posts
Reply 17# silverstar333


   kalau boleh, saya ucapkan terima kasih dulu..haha..
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 11-9-2010 05:29 PM |All posts
sy berminat.. pakai lense ni.. rasenye mmg patut wt pemeriksaan pon...
nak kene wt appoiment lu ke cik dokte???
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 18-9-2010 07:57 PM |All posts
Reply 19# c_chubby


    dah balas pm kamu, boleh pergi check shj~~^^
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 29-9-2010 12:43 PM |All posts
Agak2 kalau pakai contect lens berapa jam bukak baru boleh buat pemeriksaan ye incik doktor..
Reply

Props Report

Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19Rank: 19

Post on 29-9-2010 05:41 PM |All posts
Agak2 kalau pakai contect lens berapa jam bukak baru boleh buat pemeriksaan ye incik doktor..
princebrunei Post at 29-9-2010 12:43




ekau mana bule bukak lenses tue...nanti...brrr...brrr... sepital tue.... 


















;p...
'The moment we understand that Allah's decisions are always in our best interests, life becomes that little bit easier.'

Insyaallah... i believe with my trust and faiths....
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 30-9-2010 02:18 PM |All posts
pemeriksaan je ke?
dpt consultation secara free gak tak???

mata juju silau~~~~~

p/s: ade lg ke ni?..nak masuk bulan 10 da~~
pink kan sweet~
Reply

Props Report

Rank: 1

Post on 1-10-2010 08:23 PM |All posts
Reply 21# princebrunei


   jika nak check mata, bolehlah buka kanta sentuh sekurang-kurangnya 2 jam sebelum datang check. jika berminat nak check, saya akan buat appointment untuk anda.boleh pm saya bila anda berasa lapang untuk mari.^^



Reply 23# juju_luvpink



janganlah risau, pemeriksaan kami memang akan bagi konsult juga..^^ jika berminat, boleh pm saya bila free nak check~~^^
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 5-10-2010 07:11 PM |All posts
dah pegi dah... huhuhu.. thanx..
xde kene charge pape pun..
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 30-8-2014 06:12 PM , Processed in 0.742991 second(s), 26 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top