CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 17919|Reply: 32

Toyota Wish Expert

[Copy link]

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-4-2009 02:01 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Ello sumer,

Saya dah habis pikir....so skang mmg nak sambar Wish nie...cuma skang nie nak buat preparation utk pergi carik Wish nie...

mintak tolong sumer yg expert ttg Wish nie...apa yg patut satu tahu ttg Wish nie kalau pergi kedai kete...maklumlah kang kene tipu plak....

thanks...
Reply

Props Report

Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22Rank: 22

Moderator

Post on 2-4-2009 02:10 PM |All posts

Reply #1 scroll's post

yg expert je ke bule jawab bang...
biar betul....??
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-4-2009 02:12 PM |All posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 2-4-2009 03:10 PM
yg expert je ke bule jawab bang...


tengah tunggu reply dari expert...boleh le tumpang belajar
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 2-4-2009 02:23 PM |All posts
kat sini ramai yg expert exora...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-4-2009 02:30 PM |All posts
bkn lah begitu maksud ku...sesapa jer bleh bagi komen...expert or not...asalkan takhu pasal Kerete Wish nie....

mekasih...
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 2-4-2009 02:36 PM |All posts

Balas #5 scroll\ catat

betul tu bang...kete wish ni bukannya sophisticated macam jet pejuang sehingga memerlukan expert atau mereka yg hanya pakai wish aje yg boleh memberi panduan/tunjuk ajar.


ni nak cari kete baru ke secondhand ke re-con....kalu baru tutup  mata pun boleh beli, tak payah tanya expert

[ Last edited by  zzcbr at 2-4-2009 15:37 ]
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-4-2009 02:42 PM |All posts

Balas #6 zzcbr\ catat

hahahahahahahahahahaha..siot jer yeop Z ni taw....
Pandu Puteri GGH015
http://eblog.cari.com.my/?85739/
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-4-2009 02:45 PM |All posts

Balas #5 scroll\ catat

Scroll, hang boleh carik yeop Takbir.....dia boleh bantu hang pasey2 hal gini...ngamai dah beli wish dengan yeop Takbir nih...dia ada dalam CnM

Yeop Takbir....percent kasi 40% aaaaa...kasi promote...
Pandu Puteri GGH015
http://eblog.cari.com.my/?85739/
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-4-2009 02:45 PM |All posts

Reply #6 zzcbr's post

nak beli recon bang...
Reply

Props Report

t0m  

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-4-2009 03:18 PM |All posts
aku ni ape pun tak tau..tapi nk nyelit gak..

recond la kot..nk cari baru??lagi sonang
hidup ini hanya pinjaman..
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 2-4-2009 03:25 PM |All posts

Reply #10 t0m's post

x tau meh masuk kat Topik LC Tom...
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 2-4-2009 04:03 PM |All posts

Reply #11 medangmru's post

aik med..
lama x nampak..
baru balik dari sentul kaaa..??
Reply

Props Report

Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24Rank: 24

Super Moderator

Post on 2-4-2009 04:16 PM |All posts

Reply #12 d34n's post

aku dha lama tak ke sentul dean... ...rasa mcm nak pergi je balik kang...tp keadaan langit x mengizinkan....golapppppppp
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 2-4-2009 04:36 PM |All posts

Balas #9 scroll\ catat

kenapa tak beli baru jek???
GGH 010
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 2-4-2009 04:45 PM |All posts
wish katanya kalu service tak bleh kat centre toyota betul ke?...
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 2-4-2009 05:06 PM |All posts
apa barang pakai wish.............
GGH 001 BERSARA
Reply

Props Report

Banhammer

Fitter.Happier

Post on 2-4-2009 05:12 PM |All posts
Originally posted by scroll at 2-4-2009 14:01
Ello sumer,

Saya dah habis pikir....so skang mmg nak sambar Wish nie...cuma skang nie nak buat preparation utk pergi carik Wish nie...

mintak tolong sumer yg expert ttg Wish nie...apa yg pa ...


beli jer yg baru noks..
tak yah nak pening kepala takut kena tipu bagai...
How to play all pious when you're really a hypocrite?
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 2-4-2009 05:16 PM |All posts
utk tuan rumah,
ko rerajin la pi skodeng kat wish club tu...
kot2 ade info yg ko carik...

pegi sini.. www.wishclubmalaysia.com
..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 2-4-2009 11:04 PM |All posts
1st...kalau cari keta 2nd....or recon....

check chasis....enjin...ada bunyi macam motor harley ke tak...(kalau bunyi moto, dah sah ada mslah)
takde welding....bahagian kritikal...pada badan body...

keta baru tade hal la...
.: me_ai :.

(GGH) 027 -
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 2-4-2009 11:55 PM |All posts
Angkat stream baru la....
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-4-2009 04:43 PM |All posts
hati2...jgn terbeli NAZA Wish plak yee...
Syukran Jazilan...
Aku berjaya menikmati tiap minit kehidupan ini dgn tenang & senang
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-4-2009 06:41 PM |All posts
Pastikan:

1) Ada DVD player
2) Ada revers camera
3) Lampu depan tak bersopak/kuning
4) Pastikan wiper masih elok/ terutama yg kat belakang tu
5) check semua lampu ok ker tak termasuk lampu tempat duduk
6) check bumper tak ada gap melampau ngan body.

lain2 korang tambah le.... base on last expirience..
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 3-4-2009 11:23 PM |All posts
Originally posted by scroll at 2-4-2009 14:01
Ello sumer,

Saya dah habis pikir....so skang mmg nak sambar Wish nie...cuma skang nie nak buat preparation utk pergi carik Wish nie...

mintak tolong sumer yg expert ttg Wish nie...apa yg pa ...


kalau nak save budget amik yang Japan recond.kat Malaysia sekarang recond yang paling lama (dibenarkan masuk) ialah tahun 2003.Yang ni boleh dapat dlam RM110 atau lebih sikit bergantung pada mileage dan keadaan kereta.Biasanya yang 1.8L shaja.kalau yang 2.0L jarang2 pemegang AP bawa masuk.

kalau hang nak CBU dari Thailand ini tentu yang baru dan 2.0L.yang second hand pun dah ada.yang second hand boleh dapat lebih kurang dlm RM130K  

setahu aku Wish tak ada masalah sangat dari segi enjin dan penyelenggaraan.enjin dia guna timing chain dan bukan timing belt (yang perlu or kena tukar belt dia setiap 80k km), memang tahan punya!so far yang aku pakai dah hampir 2 tahun (tahun 2007) tak ada masalah yang pelik2.cuma charge servis kat UMW ni mahal sikit!! terpaksa bro!.. sbb dia bagi warranty 3 tahun dan servis wajib dengan UMW.bila abih 'edah' dengan UMW aku nak servis kat luar!  

member aku 2 orang amik yang recond......so far tak ada masalah besar.ok lagi.....

anyway....your money...your choice!!
Nafsu manusia yang tidak bersandar kepada agama tidak akan dapat dipuaskan di mukabumi ini sampai bila2..walaupun punya segala2nya spt harta, wanita , anak pinak , kuasa dsbnya....Hanya kematian yang boleh menamatkan nafsu serakah manusia.....di dalam tanah bersama cacing dan ulat....
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 4-4-2009 11:42 PM |All posts

Reply #23 haliem's post

menarik gak review nir...tapi saya adalah call sorang ejen nie...rupanya agen NAZA...diorg offer 1.8 tahun 2005 RM108K low spec dan RM115L untuk high spec....

interest dlm 2.3% untuk 9 thn....masalah nya bang...ada org ckp jgn beli ngan NAZA ....apsal yek....
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 5-4-2009 01:49 PM |All posts
masa beli, diorang akan bagi tayar ori japan .. selalunya bunga dah nak worn out, make sure janji dgn kedai tu utk ganti dgn tayar baru

p/s spec 1.8 recond lagi best dari baru 2.0 ... tak caya, pi la test drive
me & my life

"The problems may be technical, social or economic, but the solution is political." - Leong Yueh Kwong, Penang Forum 2005
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 28-7-2014 08:19 PM , Processed in 0.273994 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top