Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
12Next
Return to list New
33816
View
32
Reply

Toyota Wish Expert

[Copy link]

Author: scroll       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-4-2009 02:01 PM | Show all posts |Read mode
Ello sumer,

Saya dah habis pikir....so skang mmg nak sambar Wish nie...cuma skang nie nak buat preparation utk pergi carik Wish nie...

mintak tolong sumer yg expert ttg Wish nie...apa yg patut satu tahu ttg Wish nie kalau pergi kedai kete...maklumlah kang kene tipu plak....

thanks...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 02:10 PM | Show all posts

Reply #1 scroll's post

yg expert je ke bule jawab bang...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 2-4-2009 03:10 PM
yg expert je ke bule jawab bang...


tengah tunggu reply dari expert...boleh le tumpang belajar
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 02:23 PM | Show all posts
kat sini ramai yg expert exora...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 02:30 PM | Show all posts
bkn lah begitu maksud ku...sesapa jer bleh bagi komen...expert or not...asalkan takhu pasal Kerete Wish nie....

mekasih...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 02:36 PM | Show all posts

Balas #5 scroll\ catat

betul tu bang...kete wish ni bukannya sophisticated macam jet pejuang sehingga memerlukan expert atau mereka yg hanya pakai wish aje yg boleh memberi panduan/tunjuk ajar.


ni nak cari kete baru ke secondhand ke re-con....kalu baru tutup  mata pun boleh beli, tak payah tanya expert

[ Last edited by  zzcbr at 2-4-2009 15:37 ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 02:42 PM | Show all posts

Balas #6 zzcbr\ catat

hahahahahahahahahahaha..siot jer yeop Z ni taw....
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 02:45 PM | Show all posts

Balas #5 scroll\ catat

Scroll, hang boleh carik yeop Takbir.....dia boleh bantu hang pasey2 hal gini...ngamai dah beli wish dengan yeop Takbir nih...dia ada dalam CnM

Yeop Takbir....percent kasi 40% aaaaa...kasi promote...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2009 02:45 PM | Show all posts

Reply #6 zzcbr's post

nak beli recon bang...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 03:18 PM | Show all posts
aku ni ape pun tak tau..tapi nk nyelit gak..

recond la kot..nk cari baru??lagi sonang
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 03:25 PM | Show all posts

Reply #10 t0m's post

x tau meh masuk kat Topik LC Tom...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:03 PM | Show all posts

Reply #11 medangmru's post

aik med..
lama x nampak..
baru balik dari sentul kaaa..??
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:16 PM | Show all posts

Reply #12 d34n's post

aku dha lama tak ke sentul dean... ...rasa mcm nak pergi je balik kang...tp keadaan langit x mengizinkan....golapppppppp
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:36 PM | Show all posts

Balas #9 scroll\ catat

kenapa tak beli baru jek???
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 04:45 PM | Show all posts
wish katanya kalu service tak bleh kat centre toyota betul ke?...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 05:06 PM | Show all posts
apa barang pakai wish.............
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 05:12 PM | Show all posts
Originally posted by scroll at 2-4-2009 14:01
Ello sumer,

Saya dah habis pikir....so skang mmg nak sambar Wish nie...cuma skang nie nak buat preparation utk pergi carik Wish nie...

mintak tolong sumer yg expert ttg Wish nie...apa yg pa ...


beli jer yg baru noks..
tak yah nak pening kepala takut kena tipu bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 05:16 PM | Show all posts
utk tuan rumah,
ko rerajin la pi skodeng kat wish club tu...
kot2 ade info yg ko carik...

pegi sini.. www.wishclubmalaysia.com
..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 11:04 PM | Show all posts
1st...kalau cari keta 2nd....or recon....

check chasis....enjin...ada bunyi macam motor harley ke tak...(kalau bunyi moto, dah sah ada mslah)
takde welding....bahagian kritikal...pada badan body...

keta baru tade hal la...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2009 11:55 PM | Show all posts
Angkat stream baru la....
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 04:43 PM | Show all posts
hati2...jgn terbeli NAZA Wish plak yee...
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 06:41 PM | Show all posts
Pastikan:

1) Ada DVD player
2) Ada revers camera
3) Lampu depan tak bersopak/kuning
4) Pastikan wiper masih elok/ terutama yg kat belakang tu
5) check semua lampu ok ker tak termasuk lampu tempat duduk
6) check bumper tak ada gap melampau ngan body.

lain2 korang tambah le.... base on last expirience..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2009 11:23 PM | Show all posts
Originally posted by scroll at 2-4-2009 14:01
Ello sumer,

Saya dah habis pikir....so skang mmg nak sambar Wish nie...cuma skang nie nak buat preparation utk pergi carik Wish nie...

mintak tolong sumer yg expert ttg Wish nie...apa yg pa ...


kalau nak save budget amik yang Japan recond.kat Malaysia sekarang recond yang paling lama (dibenarkan masuk) ialah tahun 2003.Yang ni boleh dapat dlam RM110 atau lebih sikit bergantung pada mileage dan keadaan kereta.Biasanya yang 1.8L shaja.kalau yang 2.0L jarang2 pemegang AP bawa masuk.

kalau hang nak CBU dari Thailand ini tentu yang baru dan 2.0L.yang second hand pun dah ada.yang second hand boleh dapat lebih kurang dlm RM130K  

setahu aku Wish tak ada masalah sangat dari segi enjin dan penyelenggaraan.enjin dia guna timing chain dan bukan timing belt (yang perlu or kena tukar belt dia setiap 80k km), memang tahan punya!so far yang aku pakai dah hampir 2 tahun (tahun 2007) tak ada masalah yang pelik2.cuma charge servis kat UMW ni mahal sikit!! terpaksa bro!.. sbb dia bagi warranty 3 tahun dan servis wajib dengan UMW.bila abih 'edah' dengan UMW aku nak servis kat luar!  

member aku 2 orang amik yang recond......so far tak ada masalah besar.ok lagi.....

anyway....your money...your choice!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-4-2009 11:42 PM | Show all posts

Reply #23 haliem's post

menarik gak review nir...tapi saya adalah call sorang ejen nie...rupanya agen NAZA...diorg offer 1.8 tahun 2005 RM108K low spec dan RM115L untuk high spec....

interest dlm 2.3% untuk 9 thn....masalah nya bang...ada org ckp jgn beli ngan NAZA ....apsal yek....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2009 01:49 PM | Show all posts
masa beli, diorang akan bagi tayar ori japan .. selalunya bunga dah nak worn out, make sure janji dgn kedai tu utk ganti dgn tayar baru

p/s spec 1.8 recond lagi best dari baru 2.0 ... tak caya, pi la test drive
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2016 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.196866s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list