CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12Next
Return Post new threads
Show: 6021|Reply: 32

LEh report police x kalo jiran bising sgt malam2

[Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 23-4-2007 12:12 PM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

jiran aku budak2 bujang..malam2 bising sgt..bukak cd blue..kuat2..bunyi cam sial..dia karaoke pagi2 buta..menjerit..bingit sgt
selain polis leh report kat siapa? JAIS? mana tau diaorang bawak masuk pompuan ker...padan muker !!..geram gile aku...
SCB personal Loan : 012 5466046
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 23-4-2007 12:34 PM |All posts
masa aku form 5 dulu aku pernah kena masuk lokap kes bising malam2 ni. tapi tak kena cas apa2 pun, pagi tu dia suruh balik sendiri.
Truth decays into beauty,while beauty soon becomes merely charm.Charm ends up as strangeness,and even that doesn't last,but up & down are forever.
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-4-2007 03:12 PM |All posts
bleh report polis.nnt polis datang sound.

slalu jer dak2 afrika kat mmu melaka kene sound dulu...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 24-4-2007 03:17 PM |All posts
aku pernah call polis pasal jiran aku buat majlis tari menari kat area rumah depa tgh2 malam. buat kat depan rumah smp kul 1mlm lebih lak tu. hangin tul aku.
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 25-4-2007 04:25 PM |All posts

yeah

patut diaorang dok utan jerrrr
SCB personal Loan : 012 5466046
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 25-4-2007 04:41 PM |All posts
boleh. repot je polis nanti dia org datang atas akta mengganggu ketenteraman awam.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 25-4-2007 04:42 PM |All posts
report je.. POLIS KL <bla.. bla.. bla..> send to DAPAT
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-4-2007 10:12 AM |All posts
huh kalo antor kat sms...esok pagi polis bawu sampai..
masa tu time tu laa org dah gi keje dah senyap sunyi ke
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 7-6-2007 04:49 PM |All posts
bole report..esp. after 10pm..
Reply

Props Report

badigolsaid This user has been deleted
Post on 8-6-2007 09:40 AM |All posts
bulehhh.... kau repot je..... org dekat kawasan umah aku penah kena cmtu....polis dtg pastu mlm tu dorang tdur bilik besi kat balai... skrg ni tk brani dah buat...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 8-6-2007 01:12 PM |All posts

Reply #1 eboxkl20's post

ko da report lum?
kalo dah cam mana?
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 8-6-2007 02:20 PM |All posts
eh kalau repot polis mmg datang ek?

wah ku ingat polis Mesia wat dunno sahaja

iyer laaa kekdang kes pecah masuk pon lambat sampai
Reply

Props Report

Post on 10-6-2007 05:56 PM |All posts
kalau bunyi bising semulajadi macam mana?

mana la tau kot kot masa proses pensenyawaan tu ada bunyik bunyik... kene masuk lokap gak ke..
Harga
Qurrotaaini 1 ;RM 6.90:Qurrotaaini 2  RM 12.90 {Qurrotaaini 3  RM 49.00 Kos Kurier RM 5.00 ( Semenanjung ) RM 6.00 ( Sarawak ) RM 7.00 ( Sabah )
www.penawarmata.blogspot.com ( TGK TESTIMONI )
Pertanyaan..? E mail : annusyrahbiz@yahoo.com  YM;semangatkijang@yahoo.com..Contact Number : 0199481981
Anda Ingin dapatkan Realm Perfume? PM saya.....
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 13-6-2007 11:55 AM |All posts

Reply #13 Uncle_K's post

tu special kes..kekekek..tu dimaapkan..tapi kalo us ko buleh kena dakwa woo..atas dakwaan mengganggu ketenteraman awam..
in dilema..malay dilema??nope!!!
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 13-6-2007 11:20 PM |All posts
Biasa terjadi masa Hami di Subang Jaya dulu. Selang 2 rumah ...bising bercakap sampai mengilai2 sehingga jauh malam. Hami pula baru balik kerja lewat ....closing ma.... Jadi Hami telipon polis SJ sebab tak berani gi cakap sendiri dgn jiran2 tu (orang2 bujang je) kot2 terjadi perkara yg tak diundang nanti. Kalau kat oversea dema akan pergi sendiri bercakap dgn jiran dema! Memula polis tanya2 dulu...kan weekend ect...ect...Tapi Hami terangkan dah lewat kitapun nak rehat....Tak lama lepas tu polis datang...hubby yang dok di depan rumah explain masaalah kita .....diorang memang selalu bising jiran2 semua tolerate aje sebab kononnya diorang ada member yang polis. Lepas tu terus polis gi rumah orang2 bujang tu. Semenjak itu....ah....aman......

Bukannya kita tak benarkan dema nak enjoy di rumah diorang......tetapi mestilah ada hadnya.........tak boleh jadi nusance pula.
http://mymandalay.blogspot.com
Reply

Props Report

Defender

Panasonic Lumix FZ-3

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 14-6-2007 12:13 PM |All posts
report aje, kene kasi sedar sikit. ni ada org belakang umah sherrina yg dok ketuk dram pagi2 ahad...tunggu time aje dia ketuk lagi, telefon polis lah
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 14-6-2007 05:44 PM |All posts
aku penah dgr citer kat tempat aku blaja dulu. bebudak nih baru beli stereo so dok buat running in for the amps lah pebende ntah sampai tgh mlm... jiran mat salih dia kluar dgn tak pakai baju bwk stik hoki maki hamun tgh2 jln depan pintu rumah sewa

dgr citernya pastuh dah takde bising dah
yang tak tau punya..pls diam diam saja!
jangan masuk ikan dan udang punya comment!
~ courtesy of calvynlee, poremer at Stock & Economy
die, die nicht wissen, Unterhaltruhe gefallen!
setzen Sie keine Unsinn Anmerkung!
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 21-6-2007 01:43 PM |All posts
report ajer... x salah pun...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 21-6-2007 03:17 PM |All posts
Originally posted by Uncle_K at 10-6-2007 05:56 PM
kalau bunyi bising semulajadi macam mana?

mana la tau kot kot masa proses pensenyawaan tu ada bunyik bunyik... kene masuk lokap gak ke..



cAM PENAH KENE AJER UNGKLE k...
parinamat babi sondol kredit..kah kah kah
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 21-6-2007 03:22 PM |All posts
Perkara pertama yg patut dilakukan ialah Report kpd polis, tu dah mengganggu ketenteraman awam. tapi biarlah kene pada waktunya, misalannya kalu jiran wat parti2 ker atleast kita bertolak ansur, tapi bukan sampai pkl2/3 pagi. kalu yg jenis suka menyanyi tu plak, buleh terus pergi ketuk pintu rumah n nasihatkan. kalu rasa jiran tu mcm penyangak, baik report terus. kat tempat aku, kalu ada sapa2 yg wat hal mcm tu, kejap ajer leh dgr ayat2 yang 30SX punya. siap sampai nenek monyak punyer *** pun keluar. kalu nak terus bising jugak tahan ajer la ayayt2 tuh ..kik3
parinamat babi sondol kredit..kah kah kah
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 21-6-2007 11:27 PM |All posts
Bagi mereka yang hidup berjiran seharusnyalah sensitif dgn perasaan dan saling menghormati jiran2. Pikir2 skit kot2 diorang ada baby ke, orang tua ke....dll. Itulah sesetengah diorang ni ingatkan syok sendiri aje.....tak reti hidup berjiran.
http://mymandalay.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-6-2007 10:31 AM |All posts
aku pun tension, budak2 kilang sebelah rumah memekak kat tepi
tingkap, dah la duk ramai2, dah macam sardin dah! klu duk kg, lantak kau la, ini apartment, aku report je kat pak guard, pastu leh plak dia
ngamuk2 kat kitorang balik... last2 aku sound la, klu nak bising pg
balik kg... sekarang nih dah kurang sikit...
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 22-6-2007 10:42 AM |All posts
susah susah sangat, baling ngan TAIK.....
parinamat babi sondol kredit..kah kah kah
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 22-6-2007 03:34 PM |All posts
kalau jiran indon pukul anak dari jam 5 pagi sampai 8 pagi baru budak tu diam mcm mane?
slalu happen once in month. fed up aku.
Reply

Props Report

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-6-2007 01:02 PM |All posts
aku dulu penah gak repot polis sbb budak level bwh umah aku pasang radio kuat giler.. dlm kul pat pagi
agaknya br balik celebrate new year.. time tu aku tahan lagi.. skali azan subuh pun dorg langgar je!! smpaikan aku sujud tu, terase dahi aku bgetar punye la kuat sound diorng.. lagu tu dh bape kali pusing pun aku tak tau...lagu search sbb tu aku tau. tambah plak baby nangis tak stop ye la bising, kan..
geram sangat aku call balai.. sepuluh minit dia dtg..
ketuk pintu umah budak2 tu..
punye la gelabah... "ampun bang..ampun tok.." sumer kuar.
tau plak takut..
pas tu takde dah problem tu..
padan muko..
ambik pil pun takyah la pasang radio..
siang boleh la.:@ :@  bodo punye olang!!:@ :@
Don't complain about others; change urself if u want peace...
Reply

Props Report

12Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 26-10-2014 01:55 PM , Processed in 0.434694 second(s), 37 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top