CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
View: 32423|Reply: 185

Cara2 Mengawal Nafsu Seks

[Copy link]
Post time 11-3-2007 09:16 PM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Salam n Good day

Lately, I terfikir mengapa sesetengah manusia terjebak dengan seks terlarang manakala sesetengah org dapat mengawal nafsu mereka.

Seks terlarang tu kira yg dilakukan secara sendiri, dengan wanita, dengan lelaki, dengan haiwan, dengan alatan n lain2.

Boleh juga la kita bincangkan tentang kesan2 melakukan seks terlarang berdasarkan perspektif fizikal, mental, hukum (Islam, Hindu, Buddha, Kristian, Yahudi dll) dll.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 10:24 PM | Show all posts | Share
more to physical and mental thing....

some men produce extra testosterones which made them having higher sex drive, violent and short tempered....which sometime may lead to rape.

some men produce average amount testosterones but suffer some traumatic incident in their which later lead to abnormal sexual behavior.....which usually involved torturing and other violent behaviors

some men are really average but indulge in abnormal sexual behavior due to peer pressure and the need to be accepted in certain group ....example..having sex with certain girl or certain number of girls.... to win the title "player"

some men over fantasizing sex and can lead to a really abnormal sex, they indulge in their fantasy so much their body actually yearning for it and all taboos and moral will be ignore just to satisfy the craving.... this usually happens if there's an overexposure to the medium which contains this subject .....example ...barn yard sex

some men are married and having a sexual partner but because lack of communication and openness, both spouses searches another source of sexual pleasure....this however can be solved through counsellings and change of attitude.

for the ways to actually stop normal/abnormal sex drive one must somehow investigate and review oneself and find the source of this yearning and craving, and somehow prevent it from taking over our lives, let us live our life not those craving and desires...and we can be happier and stable individuals

if one cannot resolve this issues then try seeking professional, help this very advisable, remember don't be shy and afraid, u doing doing this yourself because some problem are 100% biology which means the problem are coming from hormonal/chemical imbalance or others, which is necessary for the person to get medication to treat the symptoms.

[ Last edited by  fish_o7 at 11-3-2007 10:26 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2007 12:06 AM | Show all posts | Share
Berdasarkan kes2 haruan makan anak yg berlaku ke atas my students...

Terdapat vcd/ dvd lucah di rumah mereka...




ps... rasa nak ketuk2 mereka yg buat filem2 lucah tu...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 02:36 AM | Show all posts | Share
seks terlarang biasanya berlaku bila fikiran dikuasai nafsu dan tidak dapat lagi berfikir dengan waras.mungkin ini terjadi disebabkan pendedahan kepada bahan2 lucah yg senang untuk didapati sekarang.benda tersebut akan meningkatkan rangsangan seksual seseorang dan menyebabkan dia selalu dahagakan seks.dengan ini nafsu pon bergelora setiap masa.nafsu ni jika tidak dikawal,ia akan mengawal kita.jadi,jika hendak mengawal nafsu,jauhilah dari selalu berkhayal tentang seks,mendapatkan bahan2 lucah dan berfikirlah secara waras serta amik berat akan hukum hakam agama berkaitan hal tersebut.sesungguhnya seks terlarang meruntuhkan nilai moral diri seseorang.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 12:10 PM | Show all posts | Share
Originally posted by fleurzsa at 12-3-2007 12:06 AM
Berdasarkan kes2 haruan makan anak yg berlaku ke atas my students...

Terdapat vcd/ dvd lucah di rumah mereka...




ps... rasa nak ketuk2 mereka yg buat filem2 lucah tu...



are you teacher??

hmm... if u think about it .... where did those porn maker get the idea to do those digusting/abnormal sexual video, maybe they have 2 -3 screws loose in their brain .....

[ Last edited by  fish_o7 at 12-3-2007 12:23 PM ]
Reply

Use magic Report

tongkang_pecah This user has been deleted
Post time 12-3-2007 05:10 PM | Show all posts | Share
akum...im having this sex prob i think...
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 05:16 PM | Show all posts | Share
onani ? or blakang mari..?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 05:59 PM | Show all posts | Share
cara nak kawal senang jer... kena banyak buat aktiviti luaran mcm bersukan, berjogging, pegi gym... jgn lak pi ronda2 shopping complex coz kat situ lagi la byk benda2 yg terdedah bole buat geraammmm
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 06:06 PM | Show all posts | Share
modal untuk bekal sebelum tidur..nanti tembak dinding
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 06:19 PM | Show all posts | Share
i think the best is to start to do work physical activity...... and also try to make urself busy.... but then again all this is a quick fix.....so the best way always self realization and determination.... tackle the problem from the core not the outer layer....

yeahh desires and pleasure is god's gift to man kind... but over indulgent and uncontrollable sex drive is always a problem....and is always ugly
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2007 08:51 PM | Show all posts | Share
aku x dpt tahan
ahhahahaha
Reply

Use magic Report

Sabah84 This user has been deleted
Post time 13-3-2007 01:32 AM | Show all posts | Share
emmmmmmm
Reply

Use magic Report

tongkang_pecah This user has been deleted
Post time 13-3-2007 02:40 AM | Show all posts | Share
Originally posted by WKQ9388 at 12-3-2007 05:16 PM
onani ? or blakang mari..?


ditujukan kt aku ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 10:32 AM | Show all posts | Share
Originally posted by tongkang_pecah at 13-3-2007 02:40 AM


ditujukan kt aku ke?

agaknye kot... kalau terasa la
Reply

Use magic Report

encik_hyper This user has been deleted
Post time 13-3-2007 11:39 AM | Show all posts | Share
aku pon tak dpt tahan benda ni beb...huhuh camne eh....klau da rasa mcm nk play sex masa tu....mmg nak sgt2 ler jawabnye...huhuh cume skang ni je da slow, sbb tade calon nak berentap atas katil...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 01:41 PM | Show all posts | Share
Originally posted by encik_hyper at 13-3-2007 11:39 AM
aku pon tak dpt tahan benda ni beb...huhuh camne eh....klau da rasa mcm nk play sex masa tu....mmg nak sgt2 ler jawabnye...huhuh cume skang ni je da slow, sbb tade calon nak berentap atas katil.. ...


encik hyper... ramai ke calon berentap atas katil dedulu?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 02:30 PM | Show all posts | Share
Originally posted by rimau_taring at 13-3-2007 01:41 PM


encik hyper... ramai ke calon berentap atas katil dedulu?


ramai...........berentap ngan 10...............10 jari .....

[ Last edited by  fish_o7 at 13-3-2007 02:31 PM ]
Reply

Use magic Report

encik_hyper This user has been deleted
Post time 13-3-2007 02:36 PM | Show all posts | Share
Originally posted by rimau_taring at 13-3-2007 01:41 P

encik hyper... ramai ke calon berentap atas katil dedulu?


adelaaa 2-3 org play-partner yg cool n hebat2...hohoh tp skang sume da membawa diri ke oversea...hahaha
Reply

Use magic Report

encik_hyper This user has been deleted
Post time 13-3-2007 02:37 PM | Show all posts | Share

Reply #17 fish_o7's post

hahahahha 10 jari ke...hahah
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 04:02 PM | Show all posts | Share
Originally posted by encik_hyper at 13-3-2007 02:36 PM


adelaaa 2-3 org play-partner yg cool n hebat2...hohoh tp skang sume da membawa diri ke oversea...hahaha


fuyooo pengakuan berani nie..
kenapa semua pegi oversea encik hyper?
Reply

Use magic Report

DDDBP This user has been deleted
Post time 13-3-2007 04:32 PM | Show all posts | Share
Originally posted by fleurzsa at 11-3-2007 09:16 PM
Seks terlarang tu kira yg dilakukan secara sendiri, dengan wanita, dengan lelaki, dengan haiwan, dengan alatan n lain2.



:gila:  dgn haiwan ?   may u specifik and provide instances. ten q.
Reply

Use magic Report

tongkang_pecah This user has been deleted
Post time 13-3-2007 05:33 PM | Show all posts | Share
Originally posted by rimau_taring at 13-3-2007 10:32 AM

agaknye kot... kalau terasa la


x trasa tp nk tau la...if kt aku...aku jawab ler...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-3-2007 07:43 PM | Show all posts | Share
Originally posted by fish_o7 at 12-3-2007 12:10 PM
are you teacher??
hmm... if u think about it .... where did those porn maker get the idea to do those digusting/abnormal sexual video, maybe they have 2 -3 screws loose in their brain .....


Yup, I am teacher...

Then, now my students r the grown up.  The oldest is 48 years guy.

You know...

Its a lie if I say... I dont have the temptation of doing sex..

Thanks to Allah... I still can use my brain..

Then, I hope for others not to do zina... but u know... if u cant prevent them join them...he he he he

I have my own approach though..

Solat time.. will continue later..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-3-2007 08:13 PM | Show all posts | Share
Originally posted by tongkang_pecah at 12-3-2007 05:10 PM
akum...im having this sex prob i think...


Believe me, nobody can solve the problem but urself
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-3-2007 08:19 PM | Show all posts | Share
Originally posted by rimau_taring at 12-3-2007 05:59 PM
cara nak kawal senang jer... kena banyak buat aktiviti luaran mcm bersukan, berjogging, pegi gym... jgn lak pi ronda2 shopping complex coz kat situ lagi la byk benda2 yg terdedah bole buat geraam ...


Yup.. jln paling senang... jauhi drp perkara2 yg boleh membawa kepada peningkatan nafsu

Masalahnyer... sengaja cari pasal... ada ajer idea nak menyeronokkan diri dgn sumber2 seks..

lepas tu kata... I ni tak tahan godaan.. lemah...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

30-5-2015 06:02 AM GMT+8 , Processed in 0.262906 second(s), 15 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list