CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910Next
Return Post new threads
Show: 54437|Reply: 239

MERGED : All About Parking at KLIA & LCCT

[Copy link]

Rank: 4

Post on 21-11-2006 09:45 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Post Last Edit by amoy257 at 28-6-2011 15:04

sapa tau cara / tips nak jimat parking @ klia ..kalu nak letak kereta dlm 4 days?
coz parking kat airport tu mau more than rm150..
mcmner pulak kalu park kat pan pac hotel lagi mahal / murah?..
tp kalau takde choice terpaksa la park gak kat klia..uhuuu..

[ Last edited by  chumpon at 8-12-2007 03:45 PM ]
Reply

Props Report

Warrior

Mesyuarat Tingkap

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 21-11-2006 10:51 AM |All posts
naik jer laaaaaa LRT kawaii...
Respect is earned. So? Earn it!
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 21-11-2006 01:41 PM |All posts
tak leh kak crank...kang balik barang berkodi2 nak bawak hehe..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 22-11-2006 09:11 AM |All posts
saya pun bercadang nak pergi vacation for 6 days. that day call KLIA parking. dia kata flat rate for a day parking is RM 43 . which means i have t0 pay RM240+.
Reply

Props Report

uda Phone Verified User 

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-11-2006 10:30 AM |All posts
Rasanya dulu ada thread pasal ni. ada sorang tu cadangkan parking kat concorde hotel. Tak silap rm15/day (dah lupalah but less than rm100).Pas tu dia orang ada shuttle ke KLIA.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 22-11-2006 12:10 PM |All posts
Dulu aku parking 6 hari kat KLIA, bile nak bayar perit gak..aku ingat nak parking kat hotel yang dekat2 situ tapi orang kata open parking, bukan basement. Tu yang aku tak jadi sb aku sayang kete aku.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 22-11-2006 01:29 PM |All posts
Originally posted by uda at 22-11-2006 10:30 AM
Rasanya dulu ada thread pasal ni. ada sorang tu cadangkan parking kat concorde hotel. Tak silap rm15/day (dah lupalah but less than rm100).Pas tu dia orang ada shuttle ke KLIA.


ade search pasal thread parking ni tp x jumpe ..dah delete kot..
kalau rm15/day dah kire bagus save byk tu..

tp bile open parking pulak..mmg sayang oo keter kene ujan embun panas..
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-12-2006 02:51 PM |All posts

parking di KLIA

siapa ada pengalaman parking  kereta di KLIA untuk  beberapa hari? Berapa caj dia? Saya plan nak melancung selama 6 hari ke luar negeri dan bercadang nak letak kereta di covered parking KLIA shj. kalau naik limo dia, pun mahal juga sbb pergi & balik  dikira 4 kali trip. Saya 6 beranak jadi kena sewa van besar airport limo. tp sy cadang nak bw Naza saya je then parking kat KLIA. so kpd sesiapa yg pernah buat mcm tu, bila give yr oipinion. TQ
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 2-12-2006 07:28 PM |All posts
Originally posted by norsh05 at 2-12-2006 02:51 PM
siapa ada pengalaman parking  kereta di KLIA untuk  beberapa hari? Berapa caj dia? Saya plan nak melancung selama 6 hari ke luar negeri dan bercadang nak letak kereta di covered parking KLIA shj. k ...


saya ada masaalah yang sama baru-baru ni. Caj parking di klia rm36  sehari ( 6 hari = 6 x 36 = rm216). campur minyak dan tol pulang balik, memang tak berbaloi.

akhirnya, saya parking di parking KLIA Transit Putrajaya (open air, free, ramai yang overnight) dan naik keretapi. rm6.20 ke KLIA untuk dewasa, rm3.00 kanak-kanak.

boleh juga parking di parking KLIA Transit Salak Tinggi (sama-open air, free, ramai yang overnight) , train fare rm3.20 and rm1.60.

tak ada masaalah kalau datang cepat, seperti flight pagi (sampai sebelum subuh). kalau flight lain, mungkin penuh, ramai pekerja MAS, DCA buat camtu.
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 2-12-2006 09:47 PM |All posts
hi freebird! nak tanya safe ke parking di sana? kalau kita parking 6 hari. and kalau sampai flight mlm2 lepas tu dgn beg luggage yg besar, convenient ke mcm tu?
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 3-12-2006 11:18 AM |All posts
Originally posted by norsh05 at 2-12-2006 09:47 PM
hi freebird! nak tanya safe ke parking di sana? kalau kita parking 6 hari. and kalau sampai flight mlm2 lepas tu dgn beg luggage yg besar, convenient ke mcm tu?


hi..no problem. kat putrajaya tu, berdekatan dengan ibupejabat polis, kira ok jugak lah..lagi pun banyak kereta yang overnight. hari tu saya parking 6 hari gak.
tak de masaalah dgn beg-beg besar, naik tren ERL.
p.s. kalau flight sampai malam-malam, last train from KLIA 1.00 am...
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 3-12-2006 06:51 PM |All posts
thanks  freebird for the info. i'll think i will give it a try!
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 27-1-2007 01:39 AM |All posts
Up .
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-1-2007 01:28 PM |All posts
parking at KLIA. RM 43 flat rate.
Reply

Props Report

Rank: 4

Post on 27-1-2007 11:33 PM |All posts
what everrrrrrrrrrrrr............ do u think only org kenamaan je mampu bayar RM43??? such a joke!!!
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 28-1-2007 12:33 AM |All posts
isi bakul angkat sendiri???
Reply

Props Report

Survivor

~ lalala ~

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 28-1-2007 04:48 PM |All posts

Reply #10 jackBauer's post

si dasita tu tgh menganjing darsita the supermoderator laa..
http://muncity.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 28-1-2007 08:08 PM |All posts
Originally posted by norsh05 at 27-1-2007 01:28 PM
parking at KLIA. RM 43 flat rate.


rm43 flat rate per day ke atau flat rate per entry??
..kalau flat rate per day, tu dah bertambah mahal...
kalau rate per entry, aku dah boleh buat storage used car kat situ...
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 29-1-2007 01:39 AM |All posts
freebird, dia ikut per day. klu park cukup 24jam- kira RM43. after that kira lagi utk hari seterusnya.
thats mean, klu park cukup 72jam=3hari, so kene bayar dlm RM129.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 29-1-2007 09:24 AM |All posts
Originally posted by freebird at 2-12-2006 07:28 PM


saya ada masaalah yang sama baru-baru ni. Caj parking di klia rm36  sehari ( 6 hari = 6 x 36 = rm216). campur minyak dan tol pulang balik, memang tak berbaloi.

akhirnya, saya parking di pa ...


tumpang tanya parking kat dua2 tempat tu berapa rate dier ker free? sbb freebird inform pasal naik train ke klia punya rate jer tq...
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-2-2007 06:13 PM |All posts
Originally posted by hanezz at 29-1-2007 09:24 AM


tumpang tanya parking kat dua2 tempat tu berapa rate dier ker free? sbb freebird inform pasal naik train ke klia punya rate jer tq...


sorry, lambat jawab, lama tak masuk thread ni....
..parking is FREE...untuk dua-dua setesen
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 6-2-2007 06:15 PM |All posts
Originally posted by everqueen at 29-1-2007 01:39 AM
freebird, dia ikut per day. klu park cukup 24jam- kira RM43. after that kira lagi utk hari seterusnya.
thats mean, klu park cukup 72jam=3hari, so kene bayar dlm RM129.


mak oii..bertambah mahal!!....bertambah berbaloi lah option parking kat Putrajaya dan Salak Tinggi tu....
Reply

Props Report

Syd  

Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20Rank: 20

Legenderer

Post on 3-8-2007 11:10 AM |All posts

Self-service check-in starts at KLIA

Self-service check-in starts at KLIA
By ROYCE CHEAH
royce@thestar.com.my   SEPANG: Travellers will now have one fewer queue to face, following the introduction of self-service check-in at the KL International Airport (KLIA).   With just their passport, credit card or e-ticket, passengers will be able to check-in at the Common Use Self Service (CUSS) kiosk and get their boarding pass in a little over a minute.   The kiosk, which resembles an automated-teller machine, has a touch screen and is powered by an IBM ThinkPad computer.  Yesterday, KLM Royal Dutch Airlines announced that it was the first airline at the airport to use the kiosk that would also allow passengers to update their frequent-flyer status.   
Easy way: Roslan (second from right) and Ruzinah Jemari (right) using the kiosk to check-in for their flight at KLIA as (from left) Aminuddin and Ng show them how to use the check-in machine at KLIA.

The kiosk will benefit passengers who do not need to check-in their luggage. However, for those who do have luggage, there will be a dedicated counter for them to drop it off,
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 3-8-2007 03:44 PM |All posts
senang lah camni.. takde le awal sangat nak turun airport
55 Characters Limited
Unsupport Customize Discuz! Code
Reply

Props Report

Rank: 11Rank: 11Rank: 11Rank: 11

Post on 3-8-2007 11:16 PM |All posts
Originally posted by Syd at 3-8-2007 11:10 AM
Self-service check-in starts at KLIA
By ROYCE CHEAH
royce@thestar.com.my   SEPANG: Travellers will now have one fewer queue to face, following the introduction of self-service check-in at the K ...


bagus la KLIA dah buat camni.....nampaknya KLIA 2 tahun tertinggal kat belakang.....last 2 year kat schiphol amsterdam dah start buat self-check in nih.....ingat lagi time tuh stweraddess KLM terpaksa beri guidance kpd passenger termasuk la aku...memula tu kekok gak, tp sebenarnya simple dan memudahkan...kat airport lain tak tahu la kot dah start system self check in ni lebih awal lagi ke...
Reply

Props Report

12345678910Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 20-10-2014 08:58 PM , Processed in 0.290361 second(s), 32 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top