kiwishan posted on 26-5-2012 01:24 PM

Adakah anda juga ditipu oleh agensi Etiqa Takaful Mesra Plan?

Saya telah ditipu oleh agent etiqa ni pada tahun 2009, sekarang dah simpan RM7200 ke plan ini , dia promote I dengan mesra plan dan cakap ini adalah saving plan dan saya boleh keluarkan amount yang saya simpan ke dalam plan ini dengan interest bila bila masa sahaja jikalau saya ingin berhenti plan ini. Sekarang, baru saya tahu mesra plan ini adalah life insurance plan... http://static.lowyat.net/style_emoticons/default/mad.gif Saya boleh dapat balik RM1000++ sahaja, Saya dah  complaint ke Takaful tapi mereka reject saya punya permintaan untuk dapatkan semua amount yang saya simpan dan mereka tidak akan uruskan case saya tentang masalah ini lagi. Saya mendapati byk org juga tidak tahu details tentang mesra plan ini dalam website ini, mereka juga ditipu oleh agent dan dapat balik wang mereka pada tahun 2010, ini websitenya: Don't get cheated: Etiqa Takaful Mesra Plan

Mereka ajar saya cara untuk dapatkan wang balik. Sesiapa yang sama dengan saya,  boleh complaint ke bank negara and Kementerian Perdagangan Dalam Negeri.:

1. hantar case lanjut anda dengan email ke bank negara, email address: bnmtelelink@bnm.gov.my

2. hantar surat complaint ke Takaful Etiqa customer services centre, atau telefon atau direct pergi office mereka, tapi mereka probably tak kan terima aduan untuk refund.

3. Pergi wesite ini, e-aduan , klick hantar e-aduan baru, isi e-aduan dengan details case kamu ke Kementerian Perdagangan Dalam Negeri
Harap dapat bantu siapa yang sama dengan saya tapi tak tau macam mana nak complaint http://static.lowyat.net/style_emoticons/default/sad.gif t.kasih... http://static.lowyat.net/style_emoticons/default/cry.gif

Added on May 26, 2012, 12:05 pm

ini sample complaint ke kementerian Perdagangan Dalam Negeri:



IN £¨date£©, I WAS MISLEADED BY ONE OF THE AGENT OF TAKAFUL TO JOIN THE TAKAFUL MESRA PLAN, IN £¨place£©, NAME £¨name£©, IC £¨Ic no£©, £¨alternative£©HP NO , £¨position, exp£ºGROUP SALES MANAGER OF SECURE CORPORATE SERVICES SDN BHD£©.

HE GIVE ME THE WRONG INFORMATION , BY SAYING THAT THIS IS A TYPE OF HIGH INTEREST SAVING PLAN THAT OPENED FOR MUSLIM ONLY BEFORE, AND NOW OPEN FOR NON-MUSLIM FOR LIMITED TIME ONLY. HE TOLD ME THAT THE PLAN IS VERY BENEFITIAL, IS A SAVING PLAN, YOU SAVE RM200 PER MONTH AND CAN GET HIGH INTEREST RATE OF AT LEAST 5% PA, AND HE SHOW ME THAT IF YOU CAN PUT FOR 30 YEARS, YOU CAN TOTALLY GET RM 165,517.24 AT THE END OF THE 30 YEARS.
HE ALSO TOLD ME I CAN WITHDRAW ALL THE MONEY I SAVE ANYTIME I WISH AND I CAN STOP SAVING OR TERMINATE ANYTIME I WISH, WITH FULL WITHDRAW OF PREMIUM AND SAVINGS.

RECENTLY, I WAS FACING SOME FINANCIAL PROBLEM AND I WISH TO TAKE OUT MY SAVING IN THIS ETIQA MESRA PLAN. HOWEVER, AFTER CALLING THE HELPLINE CENTRE, I ONLY FOUND THAT THE PLAN I PURCHASED IS A LIFE INSURANCE PLAN AND NOT A SAVING PLAN. I CANNOT TAKE OUT MY PREMIUM PAID TO SOLVE MY FINANCIAL PROBLEM NOW.

I COMPLAINT TO THE CUSTOMER SERVICES CENTRE AND THE HEAD OFFICE, THEY REFUSE TO REFUND THE MONEY TO ME AND SEND ME A LETTER SAID THAT THIS IS THEIR FINAL DECISION, THEY WILL NOT ENTERTAIN ANY APPEAL OF THIS MATTER AND ADVISE ME TO CONTINUE THE PLAN.

I'M NOT SATISFY WITH THE REPLY, AND FEEL LIKE BEING CHEATED. HOPE YOUR PARTY CAN HELP ME REGARDING THIS MATTER. I HAVE ALSO FORWARDED THE COMPLAINT TO BANK NEGARA AT THE SAME TIME.

Added on May 26, 2012, 12:08 pmIni sample ke Bank Negara

Dear Sir

Complaint about Etiqa Takaful Mesra Plan


I, £¨name, IC£©, would like to complaint about
misleading selling concept provided by Etiqa agent and request for full
premium refund for my Etiqa Mesra Plan(Policy No) by agent
£¨Name, agent no ).



2. On (date), I was convinced to purchase the Etiqa Mesra Plan by
entire agent at £¨place£©. The agent, £¨name£© told me that
this is a saving plan with high return and I can stop this plan anytime
with my entire premium paid fully refunded.



3. Recently, I was facing some financial problem and I wish to take out my saving in this Etiqa Mesra Plan. However, after calling the helpline
centre, I only found that the plan I purchased is a life insurance plan and
not a saving plan. I cannot take out my premium paid to solve my financial problem now.

4. I have complaint my matter to Etiqa Takaful Berhad, however, they refuse to refund the full amount I paid, and said that they will not entertain this matter anymore.

5. Etiqa as a big company in Malaysia, I hope that Etiqa will allow me to
stop this plan as soon as possible with my entire premium refunded. I hope that Bank Negara can take some action against the misleading selling concept provided by Etiqa agent.


5. My contact number is £¨contact no£©, address: £¨home£©


Hope can receive good news from you soon.



Thank you.

Regards,
Name

dahliea posted on 28-5-2012 10:17 AM

insuran ini kadang nipu je lebih

dahliea posted on 28-5-2012 10:18 AM

aku penah kene ngan syarikat insuran tapi bukan etika le ... tapi tak tau nak wat pe n egen tu memng penipu

nur.FAR.hana posted on 28-5-2012 01:00 PM

kenape kate insuran menipu?
pendapat saya, client kene tahu ape yg die ambik dan bace policy..

contoh mcm insuran kereta, tgh bwk kereta tetibe cermin kene batu dan pecah.
claim kat insuran, syarikat insuran xnk bayar, sbb x ambik insuran utk cermin.
insuran kerete yg di apply, cover untuk body sahaje.
adekah kite bole kate syarikat insuran tu menipu sbb xnk cover cermin tu? :)

insuran ni untuk kebaikan, harap bole faham situasi sebenar..
maaf kalau ade tersalah bagi pendapat :)

Rzihan posted on 9-6-2012 10:54 PM

kenape kate insuran menipu?
pendapat saya, client kene tahu ape yg die ambik dan bace policy..

c ...
nur.FAR.hana Post at 28-5-2012 13:00 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    Basically, Insuran or takaful ni tak menipu. Yg menipu adalah agent yang nakkan komisen bila kita sertai.

tungkai posted on 10-6-2012 05:55 PM

Ye betul. Yg banyak menipu ni biasanya agen. Diorg sanggup buat apa sahaja untuk kejar komisen termasuk palsukan dokumen. Kawan aku banyak kena bila time nak buat claim dia bg alasan org yg handle tu dah resign jadi takde rekod..Kamon la..ni zaman IT bukannya zaman susun2 fail era 70an :I

nur.FAR.hana posted on 11-6-2012 11:34 AM

sy suggest, better ambil insuran dgn agent yg anda kenal :)
referral drpd kawan2 ke..
anything senang nak reach..

jenglut posted on 11-6-2012 05:10 PM

Pilih la insuran yg ada nama sket
Yg top 3
Insyaaallah takde masalah

ibm632 posted on 11-6-2012 05:28 PM

Ye betul. Yg banyak menipu ni biasanya agen. Diorg sanggup buat apa sahaja untuk kejar komisen terma ...
tungkai Post at 10-6-2012 17:55 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Kebiasaan ejen part time yg tak amanah macam ni.

ryo_takahashi1 posted on 12-6-2012 03:11 PM

Kebiasaan ejen part time yg tak amanah macam ni.
ibm632 Post at 11-6-2012 17:28 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

pada top ejen mcm tuan ibrahim, tuan jenglut mahupun cik farhana...

boleh share pada kami, bagaimana utk mengenalpasti ejen2 yg tak amanah, yg buat kerje takat pikir komisyen yg dia dapat atau mana2 ejen yg kerja tak ikhlas ni....??

rosseamanda posted on 16-6-2012 09:48 PM

mak aku kne tipu 10k lbh. aku anti-insurans:@

ibm632 posted on 19-6-2012 04:45 PM

pada top ejen mcm tuan ibrahim, tuan jenglut mahupun cik farhana...

boleh share pada kami, ba ...
ryo_takahashi1 Post at 12-6-2012 15:11 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Ejen yg tak amanah ni ... Dia orang prefer client bayar cash instead buat pakai kredit kad atau auto debit.

Dia orang ni lebih tekankan client beli insuran dengan mereka daripada mereka diagnos keperluan dan kemanpuan client

Staratila posted on 19-6-2012 06:31 PM

Kalau nak cepat kaya jadile agen insurance yea hehe... {:1_563:}

jenglut posted on 2-7-2012 05:20 PM

..dan kalau nak jd ejen insuran prudential, bole la kontek sy..huhuh

http://i.imgur.com/EFUuw.jpg

Sy pun dah byk buat claim

Arasi posted on 27-9-2012 12:00 PM

Hi, i saw ur uploads regards to the Etiqa misleading info; We have been told that we can withdraw the savings anytime & its something like different saving for our later usage. Im one of the victim as well 2 of others i known. Do you think that we can fight for the rights together in consumer court; What's ur opinion ? Is anyone did receive their full amount before ?

katokcun posted on 27-9-2012 01:56 PM

aku pn anti dgn life insuran...medical aku ok lagi..he..he...50/50 gitu...

R2D2 posted on 2-10-2012 12:12 AM

biasanya agent tak nk terangkan semua supaya kita fhm dan buat keputusan. apa yg dikejar dulu ialah sign polisi.

nur.FAR.hana posted on 2-10-2012 08:47 PM

my suggestion, bile dapat policy, sebelum tido tu bole bace2 dulu {:thumbo
hitam putih semua dalam policy, ape yg ade dlm policy, itulah yg dicover..
selalunye agent akan bukak dan tunjuk/explain manfaat2 yg penting dlm policy tu..

gelee7311 posted on 4-10-2012 10:31 PM

R2D2 posted on 2-10-2012 12:12 AM static/image/common/back.gif
biasanya agent tak nk terangkan semua supaya kita fhm dan buat keputusan. apa yg dikejar dulu ialah  ...

Senang sekali, minta agent beri apanya kelebihan dan kelemahan insuran yg dipromosikan,
apa yg anda perlukan (ur need not agent want sell).
Boleh PM or email saya utk keterangan lebih tepat. l.lhc7311@yahoo.com.


Luckman posted on 20-10-2012 02:30 PM

dahliea posted on 28-5-2012 10:17 AM static/image/common/back.gif
insuran ini kadang nipu je lebih

Pada pengalaman aku yang menjaga polisi insuran Sayrikat la, insurance ni tak menipu cume penerangan yang diberikan oleh agent tu kepada pelanggan tu sebenarnya kurang jelas. Terutamanya dari segi pelaburan dia macam mane, apa basic coveraga dia, apa rider dia dan sebagainya. Aku memula dulu sebelum kenal insuran ni, pun macam tu juga, bila dah ada pengalaman menjaga insuran syariakttempat aku kerja, aku makin faham.
Pemudahan dia senang jer....

Konsep dia sama jer macam kita Unit amanh (Unit Trust) atau paling senang ASB.
1) Kalau dalam Unit amanah, kit dapat keuntungan (dividen + Bonus ) setahun 2-3 kali setahun, bergantung kepada psaran semasa . Ini biasanya yang plan yang duit bayak dalam tempoh 5 tahun kat atas. Kalau jadi musibah, pepandi ler cari duit poket lain...{:shyo

2) Kalau simpan dalam ASB, kita dapat dividen + Bonus Setahun sekali je sebabnya Gomen dah 'sponsor' rate = RM1.00, jadi yang dividen + bonus 2-3 kali tu, gomen punya ler....Kat sini tak ada perlindungan apa2..kalau sakit, keluarkan jer la duit ASB tu dengan tenang hati...{:singo

3) Kalau ambik Insuran lak, satu bahagian dari jumlah caruman akan dilaburkan ke dalam pasaran, sementara sedikit bahagian lagi digunakan sebagai perlindungan pemegang. Kalau dia tak buat macam nie, mana nak dapat untung untuk cover balik. bahagian nie yang di gunakan untuk perlindungan nie, ini dikenali sebagai Rider atau Tambahan tanpa faedah tunai. Bab yang ini ni yang tak akan dapat pulangan semula, Kira 'burn' lam kalau terjadi apa-apa. Tapi, kalau terjadi musibah kat policy holder, then tak ada lah nak pening2 keluar duit sebab insuran dah cover untuk bayar duit hospital, cacat separuh ker, cacat sepenuhnya ker, atau kalau dah tak ada mase kat dunia nie, adala sikit 'habuan' kepada yang tinggal kat dunia nie. {:spoto

Kalau faham proses perjalanan bisnes nie, diorang akan tahu bertapa penting perlu ada insuran, faedah dan manfaatnya. Kat pasaran sekarang ikut konsep perniagaan islam, jadi tak perlu lahnak risau. Konsep Mudarabah ker atau Mudabarak...Bukan Mudah Rabak atau Mudah Barah yerr....{:smileo

Macam kes Kawan tadi tu, pada pendapat aku dia mungkin tak berapa faham sangat proses nie, pastu yang tukang jual lak, explain yang dia jer yang faham, maka tu yang surat pergi sana sini tu..last2 menangis sebab rasa diri rugi.....

P/s: Aku tak jual insuran walaupun aku faham konsep nie.....{:thumbo



farahunneyz posted on 22-10-2012 11:10 PM

As salam. Looking for consumers who got cheated by insurance agents (PENIPUAN TUNTUAN & HAL EHWAL INSURANS), private colleges (PENIPUAN KOLEJ SWASTA), private hospitals (KECUAIAN PIHAK HOSPITAL ATAU BIL RAWATAN MELAMPAU), daily consumers' products (BARANGAN ELEKTRIK, ELECTRONIC GADGETS, PERABOT, PAKAIAN, ETC) and automobile cases (PENIPUAN JUAL/BELI KERETA) for a TV interview recording in an informative program on consumers' rights.

Program TV ini dalam Bahasa Melayu. Jika anda sudah buat aduan (tak kira masih dlm siasatan atau sudah selesai), kami mahukan pengalaman anda utk dikongsi bersama org ramai dalam menangani masalah penjual/peniaga yg tidak bertanggungjawab.
Kami mahu Suara Pengguna didengari. Tlg hubungi saya di faraishak@gmail.com segera. Terima kasih.

jenglut posted on 11-11-2012 08:37 PM

For your info
Nota kat hospital pantai

http://i.imgur.com/AcwB0.jpg

card_reader posted on 13-11-2012 07:47 AM

orang kata problem ialah dengan agent, memang betol agent adalah frontman dalam bisnes insurans nie. tapi ada segelintir agent memang kaki penipu, kaki songlap duit orang x kira dalam mana2 syarikat pon. memang ada orang2 macam nie, kita sebagai bakal pelanggan dan pelanggan kena alert dengan siapa kita berurusan......


lagi satu syarikat pon masaelah gak, kadang2 dieorang nie pon x train agent dieorang elok2. ada sesetengah tu, term n condition x di explain dengan jelas pada agent. bila agent nak buat klaim, asyik kena reject. rupanya dalam polisi lain dalam guide syarikat lain. last2 agent kena bambu, syarikat lepas tangan......

josng8 posted on 30-1-2013 07:21 AM

Kiwishan, Who is ur agent? I got the similar case with Etiqa too. I was cheated the same way too.

They even told me that not many ppl complaint about this. Total only 50 customers only.

They are pushing aways responsiblity to agent, stating is our negligence of not reading the policy.

Please reply me and I wish to know if it is a same agent.

Thanks. Last edited by josng8 on 30-1-2013 09:17 AM

josng8 posted on 30-1-2013 07:22 AM

farahunneyz posted on 22-10-2012 11:10 PM
As salam. Looking for consumers who got cheated by insurance agents (PENIPUAN TUNTUAN & HAL EHWAL IN ...

I prefer to give u info to write out instead of video.
Page: [1] 2
View full: Adakah anda juga ditipu oleh agensi Etiqa Takaful Mesra Plan?