juniey posted on 25-7-2011 08:36 PM

Krim Jerawat & Pencerah MEIKO

Post Last Edit by juniey at 26-7-2011 21:09

Salam 1 Malaysia semua. :bye:

Produk Meiko yang didatangkan dari Jepun kini hangat diperkatakan. Keajaibannya dalam merawat pelbagai masalah kulit muka sudah terbukti! Ramai yang berterima kasih kepada saya setelah mencuba produk ini.

Untuk pengetahuan semua, saya dan keluarga sendiri telah menggunakan produk ini sejak 8 tahun yang lepas. (masa tu saya sekolah menengah lagi);) Masa sekolah semua kawan2 cemburu bila tengok saya aktif berkawad, pergi kem tentera, tapi kulit wajah saya tak berubah menjadi gelap dan tak ada kesan sunburn di kulit bahagian bawah tudung. (saya bertudung ye.):2lol: Bila dah masuk universiti, ramai kawan2 yg minta krim yg sy pakai sikit bila dorg ada jerawat. sebab keesokkan harinya mesti kecut jerawat dorg. daripada situ dpt idea untuk berkongsi dgn semua orang rahsia produk ni. Produk ni memang x dijual di kedai tapi popular di laman sesawang. =)





Antara produk Meiko ialah:


KRIM MEIKO (MALAM) *TERLARIS

~Krim ini sangat berkesan untuk menghilangkan jerawat, parut, kedut dan jeragat dalam masa
2 minggu sahaja!
~ Tanpa penggelupasan
~Sesuai untuk semua jenis kulit.
~Tahan sehingga 2 bulan
~Hanya sapu nipis di kulit bermasalah sebelum tidur. Mudah kan? :)


KRIM GOLDEN DEER (SIANG)

~Sangat berkesan untuk mencerahkan kulit wajah
~Boleh digunakan sebagai bedak asas (foundation)
~Menghilangkan lingkaran gelap bawah mata
~Juga membantu menghilangkan jerawat jika digunakan berterusan
~Menghilangkan kulit kusam dan menggantikannya dengan kulit yang cerah berseri!

SABUN PENCUCI MUKA GOLDEN DEER

~Mampu menghilangkan sel kulit mati
~Melicinkan kulit muka
~Menegangkan kulit muka
~Mampu menghilangkan sisa mekap dengan cepat


PENCUCI HI-CARE MEIKO
         
~Mampu memudarkan jeragat
~Membuang sel kulit mati pada wajah
~Mencerahkan kulit
~Menjadikan tona kulit lebih sekata
~Meransang dan mengembalikan keremajaan kulit agar menjadi lebih halus dan tegang.
~Mampu mengatasi masalah muka sensitif seperti bersisik dan kering.
~Pencuci muka ini mampu bertahan selama minimum 6 bulan

marumaru posted on 25-7-2011 08:45 PM

juniey, ape dah jadi ngan thread sebelum ni?

juniey posted on 25-7-2011 09:09 PM

Reply 2# marumaru


   thread sblum ni da dipindah ke jual beli barang..boleh tengok kat sana..:)

bazlina posted on 26-7-2011 08:10 AM

Reply 3# juniey


    hi juni...u ada jual tak benda ne?pm me d price plzz

juniey posted on 26-7-2011 11:20 PM

kang dtg la langau tue...
leezzaliza Post at 26-7-2011 23:12 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   haha! berani datang..da siap raket badminton ade karen nih. :bruce3: hehehehhe

manuk posted on 27-7-2011 09:48 AM

u takda blog/website ke??sebelum beli nak juga tengok rupa produk ni :loveliness:

juniey posted on 27-7-2011 10:11 AM

Post Last Edit by kaklala_lost_id at 28-7-2011 21:15

:loveliness:

keewan posted on 27-7-2011 02:58 PM

kang dtg la langau tue...
leezzaliza Post at 26-7-2011 23:12 http://eforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Haha..jgn sebut kang datang tu...

juniey posted on 27-7-2011 03:01 PM

Reply 10# keewan


   hehehe..daripada takutkan dia, baik kita bincangkan kehebatan meiko kan3... "MEIKO tanpa penggelupasan tanpa keperitan" :bye:

keewan posted on 27-7-2011 03:23 PM

Juniey, krim ni mcm krim golden horse tu ker..golden deer tu lak, napa sya nmpk byk jual kat kedai2 biasa yerk, lambang hologram ( tul ker ejaan ni)  tu pun kilat jer..org ckp kalau lambang tu kilat ori tp murah lak..confius2.. Dlu pernah pakai golden horse, kulit mmg superb tp bila lama da x pakai and try balik mcm krim tu dah lain..nak kata bukan ori x taula, tgk gak kat lambang tu tp mmg bau semacam..tu stop pakai. Klu meiko sm kesan ngan golden horse tu bagus la..bau cmna? Brp gm Meiko ni?

juniey posted on 27-7-2011 03:32 PM

Juniey, krim ni mcm krim golden horse tu ker..golden deer tu lak, napa sya nmpk byk jual kat kedai2  ...
keewan Post at 27-7-2011 15:23 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   haaa soalan bagus! {:1_132:} ramai yg terkeliru dengan jenama golden horses. Golden Horses tak sama dengan Golden Deer yea.. Golden Deer produk yg didatangkan dari Jepun. saya tak berapa pasti tentang golden horses tapi sy difahamkan jenama ini didatangkan dari Myanmar atau Thailand (tak berapa pasti). yang pasti tiada kaitan dengan golden deer. Golden Deer yang original mempunyai ciri2 seperti : bekas bulat warna pink. Lambang kepala rusa (warna emas). Tulisan "GOLDEN DEER" warna emas... sy sendiri tak pernah tengok jenama golden horses..cuma pernah dengar..hehe:loveliness:

juniey posted on 27-7-2011 03:35 PM

Reply 12# keewan

berat krim Golden Deer 10g.. Baunya wangi macam bau bedak baby..:loveliness:

pooh8538 posted on 27-7-2011 09:25 PM

Juniey, klu Nak cerahkan kulit Dan bintik hitam apa u suggest. Pm ek

haneco posted on 28-7-2011 05:20 PM

ade tanda halal ke?...sorry tanya..:)

juniey posted on 29-7-2011 08:40 PM

ade tanda halal ke?...sorry tanya..
haneco Post at 28-7-2011 17:20 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


   dah pm...:loveliness:

ratu_cinta posted on 30-7-2011 07:03 PM

Post Last Edit by ratu_cinta at 30-7-2011 19:15

jujurnya adatak sesiapa yg mengalami kesan yg tidak memberangsangkan or -ve bila guna produk ini.....kesan -ve pon boleh dibincangkan disini cos kita bincangkan pasal PRODUK...so skopnya luas.....:D

juniey posted on 30-7-2011 08:44 PM

dia datang.dengan sesungutnya~ ewah~ ;P
Setakat ni ramai yang berpuas hati dengan meiko. termasuklah i sendiri. kalau tak, 8 tahun lebih dah pakai, takkan putih licin cenggini. i tak kuase nak bagi jawapan artis "minum air masak, tidur awal bla3333".;P{:1_152:};P

ratu_cinta posted on 30-7-2011 10:11 PM

adakah semua org mengalami kesan yg sama..ada yg ok dan tak ok....dan ramai yg berpuas hati itu setakat ni kita pon tak tahu adakah mereka masih dengan produk ini...atau mula2 pakai ok lepas tu tidak ok...

kamu pernah buat eksperimen cuba kamu stop sekejap apa yg berlaku??.....mestilah cakap aiii guna produk A, sebab aiii yg jualnya hahhahahahah...so hope kita dengar lagi testimoni yg neutral tiada hidden agenda ok:D....

juniey posted on 30-7-2011 10:31 PM

kesian la langau of da shit ni..u takde keje eh? kat sini bercakap mengenai meiko je yeaaa~ :re:mesti muka u banyak jerawat kan sebab tu tak berani tunjuk rupa..kakakaka;P i suggest u pakai meiko.baru sesuai ngn title ratu. by the way, kalau nak tengok testimoni sila lihat di page FB yea. {:1_152:};)

ratu_cinta posted on 30-7-2011 10:42 PM

jika produk yg baik kenapa ia perlu diyakinkan dengan menggunakan testimoni???

UMUMNYA adakah testimoni itu tepat??cos sesiapa boleh buat cerita...dan ia diceritakan berdasar pemerhatian pengguna.....jika tidak benar bagaimana, katalah pemerhatian nya tak tepat??dan testimoni yang dikeluarkan dan dicetak pada masa itu adakah satu justifikasi yg menunjukkan pengguna terebut masih berpuas hati dengan produk yg dinyatakan sehinggan kini....or dia dah beralih ke produk lain...dan jika ada testi yg -ve ia adalah dalam skop perbincangan...::)))

apakah authority anda...ini forum kamukah???

juniey posted on 30-7-2011 10:52 PM

apela masuk air sangat~:P ni mesti kes tak tengok lagi page fb. testimoni i semua dalam print screen okeee...mane nak cekau orang duk komen kat fb..tkkan i sdri komen kot? haiya. ini olang pun ada ka. mesti tak abes skola ni..sebab tu 24jam online ja khojenye.:shakehead3: ini bukan forum i tapi ini thread i. so kalau keje u nak kondem orang je sila get lost before i report lagi skali makanya anda akan dihalau seperti langau of the shit lagi skali.kakakakaka;P:I;P

ratu_cinta posted on 30-7-2011 11:14 PM

apela masuk air sangat~ ni mesti kes tak tengok lagi page fb. testimoni i semua dalam print screen ...
juniey Post at 30-7-2011 22:52 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    kesian...thread kamu yg buka bukan bermakna kamu yg punya...cos sebagai ahli forum boleh join mana2 perbincangan ada sekatan ke???......dan sesiapa pon boleh menjawab soalan tak semestinya kamu saja...sesiapa pon boleh berbincang....dan adakah saya kata testimoni di FB saya nyatakan secara umum....dan apalah rasionalnya jika produk yg dikatakan baik ini kena diyakinkan dengan testimoni di FB:lol:

ratu_cinta posted on 30-7-2011 11:19 PM

secara umum,  testimoni kat FB tak boleh org cipta ke??...buka saja akaun guna nama atau pakat ngan kawan2 ke...saudara mara ke????;P...errrmmmm...rasionalnya logik kah kita beli barang berdasarkan testimoni....:)

juniey posted on 30-7-2011 11:24 PM

ini bukan bincang namanya. ini namanya PROVOKASI. u know what the provoc means? cari dalam kamus daaa..... dahla banyak lagi keje i daripada melayan ratu langau of the shit ni...check akaun la lagi bagus.kakakakaka :laugh3::I;P

seindahnama posted on 30-7-2011 11:25 PM

adakah semua org mengalami kesan yg sama..ada yg ok dan tak ok....dan ramai yg berpuas hati itu seta ...
ratu_cinta Post at 30-7-2011 22:11


kahkahkahkah.
terguling2 i bace komen2 minah ni.
knape susunan ayt mcm x skolah ye? :lol:

anyway, i suggest u yg (ape name u?lidah i trgeliat nk sbut..nk taip pon typing error.duh~ :I)
ok watever la name u ape.
i suggest u x pyh la memalukan diri sndri lg kt cni..
kesian tgk ha..dh mcm ape dh ha..actually what do u want from this thread's owner ya?
aku plk yg emo. :L

by the way,i trtarik utk ke thread ni sbb trnmpk prkataan meiko. dh hmpir 2 taun pkai produk ni.
mmg da best ever product yg prnh i jumpa.
dulu muke i xyh cite byk2 la kn..
skrg jrwt pn takot nk singgah.hehehee
tp i beli dgn org yg jual di forum lain.i guess org tu boy..
yg plg i suka produk ni dia x glupaskn kulit.biasanya kalo bli produk2 lain smpai nipis kulit muka.huh.
skrg dh xyh risau.stok meiko mmg sntiasa ada kt umh.kikiki.
thanks meiko!!! i luv uuu!! :loveliness:

btw, cik junie smoga prniagaan anda trus maju.GOOD LUCK!  {:1_152:}
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8
View full: Krim Jerawat & Pencerah MEIKO