bedahjambu posted on 1-7-2011 12:06 PM

fund tranfers maybank2u ke cimb boleh ke?

salam kawan2 nak tnya..aku nak tranfer duit dari maybank2u ke akaun cimb adik aku..so nak tau ..duit tu adik aku terus dapat atau nak tunggu 2-3hari

katak_ungu posted on 1-7-2011 12:17 PM

boleh....rasanya kena tunggu 2-3 hari kot...
nak cepat, ko bank in kat ATM cimb jer terus

shima_tsr posted on 1-7-2011 12:20 PM

float 3 hari waktu bekerja dear...
lambat kan...

bedahjambu posted on 1-7-2011 12:38 PM

Reply 3# shima_tsr

betulker  tpi dia kata:

Monday - Friday Before
12:00 noon Same day Latest by 9.00am on the next business day

After 12:00 noon
Next business day Latest by 9.00am on the next two business days from transaction date.

Saturday,Sunday, Federal Territory Public Holiday Anytime Next business day Latest by 9.00am on the next two business days from transaction date.

sori sbb x der pengalaman tu nak tnya tu

VirginLady posted on 1-7-2011 12:48 PM

mmm...rasanya makan hari gak, xkan dapat hari yg sama..biasanya mcm tu lah

shima_tsr posted on 1-7-2011 12:51 PM

Reply 4# bedahjambu


    slalunye 3 hari.saya dh pernah buat fund transfer ni dh.tp tak tau le skrg ni maybank dh improve
system diorg pulak...
awk blh kol maybank customer sevice untuk make sure lagi..

maz1613 posted on 1-7-2011 01:42 PM

Kalau before noon, selalunya 24 jam. Sbb tiap-tiap hari gaji, aku akn transfer from maybank2u ke cimb. Kalau buat awal2 pagi tu, esok tgk kat cimb dah ada

AnisSuraya posted on 1-7-2011 02:09 PM

Reply  shima_tsr

betulker  tpi dia kata:

Monday - Friday Before
12:00 noon Same day Lates ...
bedahjambu Post at 1-7-2011 12:38 PM http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

Pengalaman anis tiap2 bulan transfer duit ke cimb melalui maybank2u ialah..

kalau transfer sebelum jam 12 tengahari...duitnya akan dapat pada hari yg sama, selepas jam 6 ptg
kalau transfer selepas jam 12 tengahari, duitnya akan dapat pada keesokkan harinya selepas jam 12 tengahari
kalau transfer hari jumaat selepas jam 12 tengahri, duit hanya akan diterima pada hari isnin selepas jam 12 tengahari atau selepas jam 6 ptg

bedahjambu posted on 1-7-2011 02:31 PM

tq kwn2 4 ur info... {:1_152:} luv u all

anieszack posted on 1-7-2011 05:29 PM

Reply 8# AnisSuraya


    terperinci sungguh!{:1_132:}

langit_biru18 posted on 1-7-2011 09:15 PM

rasanyer kalo kt wat kt atm dh leh dpt on the spot kut. ai pernah tertekan kt pindahan ke bank lain kt mesin atm tu & CIMB adalah salah satu yg leh transfer melalui atm mebeng. Kalo wt kt kaunter@m2u guna giro tu mmg makan masa 2 @ 3 ari gak.

myralolx92 posted on 1-7-2011 09:21 PM

boleh and kna tggu 3 hari

aLieNzDaToR posted on 1-7-2011 11:43 PM

owh.. kebetulan tadi abg iols bank in dari mebengtuyu ke cimb iols. dia tranfer dalam kul 11.00 camtu kot. iols check kul 3.30, duit da masuk. kiranya, xde la lama sangat.

silica_SiO2 posted on 2-7-2011 11:58 AM

kalo transfer during weekend or off day or public holiday cemana plak?
next berapa hari working day yer?

sobsob posted on 2-7-2011 12:05 PM

Reply 14# silica_SiO2


    selalu next working day

cmf_leeya posted on 2-7-2011 09:37 PM

Slalu kalau aku bank in ari ni, esok akan sampai...aku slalu bank in dr maybank2u ke rhb...tp kna charge la 2 hinggit...rasenya sama je kalau guna maybank2u ni...

kuzaime posted on 3-7-2011 12:35 AM

makan masa kalo lain2 bank..paling cepat 1 ari waktu bekerja..
paling lambat 3 ari..
nak cepat leh gi atm cimb..duit otomatik masuk dlm akaun..
n kalo trasfer lain2 bank, kena potong sengget kalo x silap..:2lol:

Nuj@ posted on 3-7-2011 01:10 PM

cara paling cepat
pergi ke CDM CIMB dan deposit ke akaun adik
on the spot dia dapat :D
parents I selalu buat macam ni tiap2 bulan

cikanggun posted on 4-7-2011 09:32 AM

menurut pahaman cika laa kan,
kalo transfer btw bank yg sama, trus on the spot dpt..
kalo diff banks, dipanggil IBG (Interbank Giro)...
dr bank lain ke bank lain...selalunya 3hari bekerja...
sbb tu kalo nk cpt, better pegi CDM jer....sonang....

ada porumers lain yg penah buat within few hours pon dh dpt,
tu cika tak sure....sbb tak penah transfer from mebeng ker cimbeng... ;P

lg satu kalo nk cheque deposit... kalo nk duit tu on the spot, kene pegi kt bank yg issue cheque tu ...on the spot msk akaun dan dan tu jgk...kalo pi cheque deposit dkt bank len, tggu laa 2-3 hari br clear...

sekian. :$

superbike posted on 4-7-2011 11:46 AM

ahkak aku salu transfer dr cimb ke maybank, makan masa sehari semalam saja (online)..takkan le amek masa lama no, smpi 3 ari...yg aku tau, kalau cheque ye le...(contoh, dari cimb ke maybank), kalau bank yg sama...kejap saja...

ryo_takahashi1 posted on 4-7-2011 11:58 AM

salam kawan2 nak tnya..aku nak tranfer duit dari maybank2u ke akaun cimb adik aku..so nak tau ..duit ...
bedahjambu Post at 1-7-2011 12:06 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

andaikata adik nak guna duit on the spot / sameday... utk playsafe guna aje la CDM...
kot guna IBG lambat masuk sian kat adik takde duit nak makan...
Page: [1]
View full: fund tranfers maybank2u ke cimb boleh ke?