seribulan posted on 9-7-2003 08:22 PM

kisah org atas bulan: angkasawan amerika, m'sia dll [merged]

benar atau penipuan amerika?????:o:o:o:o:o

[ Last edited by seribulan on 13-12-2003 at 10:49 PM ]

[ Last edited by  riccckyyy at 6-10-2006 05:01 PM ]

Ace-Frehley posted on 9-7-2003 08:33 PM

Originally posted by seribulan at 2003-7-9 20:22:
benar atau penipuan amerika?????:o:o:o:o:o

Aku rasa betul ... rasa jer. Errr ... aku lahir tahun tu.  Tapi tak der buti yang nak support jawapan aku.  Bila dah baca banyak tentang manusia naik bulan ni, aku sendiri pun confuse coz articles yang menidakkan cerita manusia naik bulan ini mungkin tak ada credibility, tapi citer nyer diolah begitu baik ... dan aku pun hampir percaya.

Dari apa yang aku baca sebelum ni ... Neil Armstrong pernah dengar azan masa atas bulan ...  Kononnya berita ni surface masa Neil Armstrong melawat Mesir ... dia terdengar azan kat Mesir, then dia mentioned (tak tau kat saper) yang dia pernah dengar azan juga masa di bulan.  Wallahuallam, walaupun cerita ni dah lama since 80'an.

At the same time, tak dapat nak confirm samada Neil Armstrong seorang Muslim atau tidak.  Sorry coz posting aku ni lari sket dari topik kau.  Kat bawah ni ada satu surat berhubung status Neil Armstrong tentang agamanya.


NEIL A. ARMSTRONG
LEBANON, OHIO 45036

July 14,1983

Mr. Phil Parshall Director
Asian Research Center
International Christian
Fellowship 29524 Bobrich
Livonia, Michigan 48152

Dear Mr. Parshall:

Mr. Armstrong has asked me to reply to your letter and to thank you for the courtesy of your inquiry.

The reports of his conversion to Islam and of hearing the voice of Adzan on the moon and elsewhere are all untrue.

Several publications in Malaysia, Indonesia and other countries have published these reports without verifi-cation. We apologize for any inconvenience that this incompetent journalism may have caused you.

Subsequently, Mr. Armstrong agreed to participate in a telephone interview, reiterating his reaction to these stories. I am enclosing copies of the United States State Department's communications prior to and after that interview.

Sincerely

Vivian White
Administrative Aide

seribulan posted on 9-7-2003 08:39 PM

bulan pun ada dengar citer ni...kononnya armstrong dimasukkan ke hospital gila n brainwashed hingga biol sebab dia kata dengar jin sdg bang di bulan...wallahualamm...

Ace-Frehley posted on 9-7-2003 09:00 PM

Selain daripada Armstrong ada lagi yang pernah ke bulan ... dah lupa nama mamat tu ... CERNAN something ... korang tolong ler cari source kat Internet ... kalau tak silap aku CERNAN ni the last man yang pernah ke bulan.

seribulan posted on 9-7-2003 09:11 PM

Everyone knows the name of the first man on the moon, but what about the last? Eugene Cernan left the final bootprint that may ever appear on the surface of our dusty satellite. Yet Cernan has been heralded for far more than this milestone. He is not only one of the most accomplished of the astronauts -- he journeyed into space three times, on Gemini 9, Apollo 10, and Apollo 17 -- but one of the most eloquent in describing his otherworldly experiences. Below, join him as he lifts off, walks in space, lands and walks on the moon, and reenters Earth's atmosphere. From the book The Last Man on the Moon. Copyright 1999 by Eugene Cernan and Don Davis. Reprinted with permission of St. Martin's Press, LLC, New York, NY

Ace-Frehley posted on 9-7-2003 09:20 PM

so betul ler yer EUGENE CERNAN ... aku tau ni dari READERS' DIGEST

*Orseas_Urusha posted on 9-7-2003 09:36 PM

Amboiii...mentang2 lah username kau 'seribulan'...hihih:D:D

Tengku Anis posted on 10-7-2003 12:38 AM

Originally posted by *Orseas_Urusha at 9-7-2003 09:36 PM:
Amboiii...mentang2 lah username kau 'seribulan'...hihih:D:D

Dia tu Seribulan lah orang yang berseri macam bulan..bukan bulan :lol::lol:
betul tak bulan??
Bak pepatah terpesong "Hanya seribulan yang mengenal bulan":2lol:

Bab orang atas bulan ni tak sure plak tapi tak mustahil orang USA tipu sebab diorang tu adik beradik Yahudi kuat menipu :eek:

seribulan posted on 10-7-2003 12:47 AM

berapa byk bulan da...:lol:

*Orseas_Urusha posted on 10-7-2003 12:51 AM

Originally posted by seribulan at 10-7-2003 12:47 AM:
berapa byk bulan da...:lol:

LOL:lol::lol:

seribulan posted on 10-7-2003 12:58 AM

haik...terkenan bulan ka????

mbhcsf posted on 10-7-2003 01:41 AM

hmm

MOOn oi Moon..awat ni hang  tengok dak lagi topic yg sama depa bukak kat S&T...laa...hancoq..okay..saye rase terpulang lah ..yg tak betulnya kenapa?
sumber depa sapa?
apa motif depa?
adakah  pihak yg nak debunk this conspiracy ni..well suatu ketika dulu pernah bercrisis dgn Nasake ape ke?
hmm bagus jugak topic ni awak mengingat kan saya pada Nasa..nanti saya rujuk Ludlums punya buku yd=g saya rase ade sahihnya..okay...

seribulan posted on 10-7-2003 01:43 AM

ada kay...sori mate...oki doki mate...tapi fakta sejarah gak kan..(bulan menegakkan benang basah kua3x):rf:

Lone_Ranger posted on 10-7-2003 09:55 PM

Apa nak heran orang pegi bulan..orang amerika sekarang tengah kaji macam mana nak pegi marikh dan diaorang dah hantar 3 Viking robot ke sana. Bulan tu dekat sangat diorang nak pegi...rasa aku lah:cool:

anaknegerigak posted on 11-7-2003 11:27 AM

disebabkan amstrong ni dah peluk Islam..nama dia dah terkeluar dari senarai yang berjaya menjejak kaki ke bulan..begitulah khianatnya perangai orang yahudi nih! tapi betul tak betul sampai ke bulan tu tak tahulah..ada cerita mengatakan ..pendaratan tersebut hanya dilakukan di satu kelalang yang dibina khas di dalam laut...nak cerita pun dah tak berapa ingat..(penyelidikan yang dibuat oleh orang-orang mereka sendiri)

tapi bila difikirkan perangai orang yahudi yang tak pernah nak kalah nih...antara percaya dengan tak percaya jelah..

macam tu lah juga dengan kes pembedahan laden & laleh..nak tunjuk terer dengan orang Islam...last-last kantoi!  apa-apa pun semuanya dari Allah..

seribulan posted on 12-7-2003 03:48 PM

bukan doktor cina kat singapore ke???

Lone_Ranger posted on 12-7-2003 05:01 PM

Originally posted by seribulan at 12-7-2003 03:48 PM:
bukan doktor cina kat singapore ke???
Apa yang ko refer ni tiba-tiba pegi ke dokto cina lak conpuse aku

seribulan posted on 12-7-2003 05:07 PM

ya la yg pisahkan twin tu...komen si anak negeri tu...

AceHand posted on 17-7-2003 02:42 AM

Hmmm...

http://home.doramail.com/acehand/a/AceBar.gif

Ko worang ingat tak satu masa dulu ada bukti yang menunjukkan gambar kat BULAN tu palsu... Kan heboh kejap... Ingat tak...?


    
Hanya Neil yang tahu cerita sebenarnya...

The Kops posted on 17-7-2003 10:32 AM

worth tak buat kajian pasal bulan? Mean U.S spend ratusan juta dollar utk kaji dan hantar org ke bulan.
Rasa Kops baik tumpu kan je pada Bumi.Kita explore 70-80% bumi upper surface tapi down surface kita tak explore lagi.

BTW Seribulan, ko minat kat bulan eh? mesti muka ko mcm bulan  kan. hehehehehhehe:D:D:P

[ Last edited by The Kops on 17-7-2003 at 10:34 AM ]

seribulan posted on 18-7-2003 05:12 PM

mang pun...bulat macam bulan...tapi tak lah berkawah cam bulan...mauahhhhhhhhhhh

AceHand posted on 22-7-2003 02:31 AM

Hmmm...

Originally posted by The Kops at 17-7-2003 10:32:
worth tak buat kajian pasal bulan? Mean U.S spend ratusan juta dollar utk kaji dan hantar org ke bulan.
Rasa Kops baik tumpu kan je pada Bumi.Kita explore 70-80% bumi upper surface tapi down surfa ...

http://home.doramail.com/acehand/a/AceBar.gif

Sebelum ko tanya tu aku pikir adanya lebih baik ko tahu dulu sebab explore tu...

Setahu aku any planet pun yang dikaji yang utamanya adalah untuk mencari life form dan adakah manusia boleh hidup ditempat tu sebagai "Bumi" kedua mereka... Dan yang lain tu adalah etc...


    
Bukan sekadar mencari alien... Heh! Heh! Heh!

The Kops posted on 22-7-2003 10:22 AM

kita hendak mencari tempat yg lebih baik dari bumi?atau pun kita hendak cari tempat yg serupa dengan bumi?
The best thing god give us as house is our mother earth.Mean kita bole explore outer space tapi biar berbaloi. U.S spend million of dollar utk hantar space hub.dah la tu selalu rosak.Setallite yg dihantar paling lama pun 5 thn,walau pihak NASA jangka tahan lebih lama dari tu.

Andrea_Pirlo posted on 22-7-2003 01:38 PM

he..aku tak mnt mengkaji pasal sejarah bulan..
btw, sonok gak tgk org berdbt nih...

seribulan posted on 22-7-2003 09:52 PM

tumpat tgk gak...kekkekekekekkk
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: kisah org atas bulan: angkasawan amerika, m'sia dll [merged]