mazad27 posted on 15-6-2011 03:34 PM

Problem dengan Netbook 1malaysia (jenama Black Cube)

Sesiapa kat sini boleh tolong masalah aku ni...hari tu masa aku tengah guna netbook untuk install broadband tiba-tiba netbook tu off sendiri..lepas tu try on semula x boleh...cube guna adapter untuk on pun tak boleh...sebelom tu da charge battery full dah. lepas tu esoknya try on lagik pun tak boleh sampai la hari ni..

or sesiapa yang ade pakai netbook 1malaysia(Black Cube) ni yang taw pusat service dia dekat area Seremban tolong inform aku TQ...

halimi78 posted on 15-6-2011 03:41 PM

Reply 1# mazad27

cuba tanggalkan bateri pastu on guna adapter boleh x?

black cube? x penah dengar la plak...
tgk web dia pong cam x siap jah...:lol:

halimi78 posted on 15-6-2011 03:46 PM

x pon cuba tanya kat pesbuk dia...
http://www.facebook.com/pages/Black-Cube-ICT-Shop/269204768366
kot ada yg dekat sana..

AbukRokok posted on 15-6-2011 03:52 PM

ni langgan streamyx RM38 tu ka yg dapat free netbook 1malaysia? waaahhhh Sangat Felda lagi PPRT ;P

mazad27 posted on 15-6-2011 04:05 PM

Reply  mazad27

cuba tanggalkan bateri pastu on guna adapter boleh x?

black cube? x penah deng ...
halimi78 Post at 15-6-2011 15:41 http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


    dah cube x boleh jugak....aku pun x penah denga jenama tu...orang dah kasi free ambik je la...

mazad27 posted on 15-6-2011 04:10 PM

ni langgan streamyx RM38 tu ka yg dapat free netbook 1malaysia? waaahhhh Sangat Felda lagi PPRT
AbukRokok Post at 15-6-2011 15:52 http://eforum4.cari.com.my/images/common/back.gif


   wahhhh mulut ko leh tahan busukkkkkk!!!! aku minta tlg bukan suh hina lagik gelak.........kalau x nak tlg gie main jauh.....x yah menyemak kat sni...wat kotor....

halimi78 posted on 15-6-2011 04:10 PM

Reply 5# mazad27

kene bawak g servis center dia la nampaknya...

tgk kat pesbuk tu.. cam ada yg problem sama kat pilah nun..
tp lom bjawab dah bminggu dah..
contact no xde ke?

AbukRokok posted on 15-6-2011 04:16 PM

Reply 6# mazad27

wahhhh mulut ko leh tahan busukkkkkk!!!! aku minta tlg bukan suh hinalagik gelak.........kalau x nak tlg gie main jauh.....x yah menyemakkat sni...

gurau je ala2 bermanja ;P........ nasib baik aku ni memahami...klu kene geng2 urban dari CI....habis lah ko kne  :lol:

mazad27 posted on 15-6-2011 04:22 PM

Reply  mazad27

kene bawak g servis center dia la nampaknya...

tgk kat pesbuk tu.. cam ada yg  ...
halimi78 Post at 15-6-2011 16:10 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


    yer ker..tp x taw la mane service center dia...thanks beb for ur help...

halimi78 posted on 15-6-2011 04:41 PM

Reply 9# mazad27

xleh on kadang masalah chipset.. kadang sbb port connector..
pepehal.. masalah dekat bod.. tu possibility lg besar..
sbb tu nak kene antor ke serbis center..

kat pesbuk tu ada rasanya contact no dorang... cuba la call tgk cane..
kalo x... tanya lik dgn sapa yg kasik tu... stimik ke sapa ke.. mana nak antor..

kalo cam p1 yg dia distribute idola, siap kasik kontek no...

adie82 posted on 16-6-2011 12:56 AM

ooo ada banyak brand ker netbook 1 malaysia ni? akak aku dapat brand apa nyah... macam cap ayam ja pun!

selalunya kalau takleh on tu memang ada problem kat power connector kat mobo tu... selalunya model acer yg lama2 ada la problem cenggitu!.. kena hantar akt SC la jawabnya!

batmana posted on 17-6-2011 08:33 AM

Sesiapa kat sini boleh tolong masalah aku ni...hari tu masa aku tengah guna netbook untuk install br ...
mazad27 Post at 15-6-2011 15:34 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif


ada 2 kes lptp cmni panas sgt
aku jupe customer anto, kipas pusing cm blender kisar bawang..

punyela kuat..

install software monitor suhu, paling low 70 celcius degree, paling tinggi, tk dpt rekod sbb mati trus laptop tu.

aku suspek adala hardware problem, sebab lptop2 ni ada waranti, aku tk berani nk buka, suh je dorg anto balik kt tmpt yg diterima, cm telekom ke ape.

sekian..

batmana posted on 17-6-2011 08:42 AM

ni langgan streamyx RM38 tu ka yg dapat free netbook 1malaysia? waaahhhh Sangat Felda lagi PPRT
AbukRokok Post at 15-6-2011 15:52 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

ada pakej lain, bukan lnggn streamyx, yg dpt tu, budak2 sekola menengah. skrg pn ada lagi, xsemua sekola dpt.
dpt netbook tnpa line streamyx.

pada aku tk elok ckp cmtu, skrg aku lihat kt kg2. , gol. yg miskin tu berpeluang ada kmputer cmni. Bkn mudah nk beli netbook klu hidup kais pagi makan ptg..

AbukRokok posted on 17-6-2011 04:22 PM

aku gurau2 je...... aku pon paham.....  ;P

evlinne posted on 13-8-2011 01:57 PM

Reply 1# mazad27


Mazad, aku pun lagi 2 hari nak dapat netbook 1 Malaysia. Aku dapat sebab ada orang offer walaupun aku tahu benda ni cepat rosak. Kalau rosak, bukan ke ada nombor telefon dia yang patut dihubungi? Kau dah try? Ke dah okay dah sekarang netbook kau? Hehe, lambat pulak aku jumpa post ni. :lol:

andi_my posted on 27-9-2011 02:17 PM

black cube ???  kek seromban ado ko jang??
TP den dongar dioorang ado kek Jalan Universiti 1, Universiti Putra Malaysia (UPM), 43400 Serdang, Selangor.

Majlis Perasmian Black Cube UPM  http://www.blackcube.asia/myCMS/index.php?option=com_content&view=article&id=46:blackcubeupm&catid=1:latest-news&Itemid=50

check this web for map & addrs
http://my.wowcity.com/serdang/locbus2/1358448489964060871/black-cube-cafe.htm

good luck guys
Page: [1]
View full: Problem dengan Netbook 1malaysia (jenama Black Cube)