shi_jewel posted on 16-2-2011 04:15 PM

pegawai penerangan S41-PAC

salam..

sape2 yg pernah pegi tlg advice, ape aktiviti yg akan dibuat.
tgk dalam surat macam banyak je aktiviti yg perlu dibuat dalam masa 2 hari.

tqvm {:1_152:}

Ms_She posted on 17-2-2011 12:52 AM

betol tu.u kena dekat mana? i kena di poli pd.btw,tmpt tinggal di sediakan ke ek

shi_jewel posted on 17-2-2011 09:33 AM

i kene kt kuching.{:1_152:} rasanya tpt tinggal tak disediakan sebab tengok jadual pun sampai petang je.

Kudo_Canon posted on 18-2-2011 08:56 PM

Ms_She...i dapat kat PD macam u gak..i rasa PAC untuk S41 ni 1st batch lah...sebab b4 this yg wat PAC ni jz post utk Pegawai Tadbir Diplomatik je.....

fiza_yusub posted on 19-2-2011 01:48 PM

saya pun dapat juga dkt poli shah alam... tulah tngk jadual bnyknya aktiviti... tapi pakai pakaian formal kan.. maknanya xde ativiti lasak lah kan.. tapi ape aktiviti yg bnyk sngt tu ye... penginapan mmg x disediakan kalo referkat surat tu kan...xde sesiapa yg pernah pergi PACni ke?? or xdeke sesiapa yg tahu pasal PAC ni....

Kudo_Canon posted on 19-2-2011 10:03 PM

saya pernah terlibat untuk PAC bagi Pegawai Tadbir Diplomatik (PTD).Rasanya sekarang semua jawatan gred 41 dalam kerajaan akan dilaksanakan PAC.Namun, PAC bagi sesuatu jawatan itu mungkin berbeza.PAC PTD yang pernah saya lalui cuma dijalankan dalam masa sehari je....

fiza_yusub posted on 20-2-2011 03:34 PM

Reply 6# Kudo_Canon

kalo PTD.. apa aktiviti dalam PAC tu ye....

hitamputih posted on 21-2-2011 11:35 AM

tam pun dapat PAC ni, tgh 50 - 50 nak pegi ke tak..lulusan sains ada peluang gak ke? bukan dia prefer masscom and etc ke?

princessjay posted on 21-2-2011 04:41 PM

sy pn 50-50 nk g ke x, sbb skang ni mmg dh keje gov cume blum sah lantik lg tp kje skang ni agak tidak menyeronokkan hati n rase tension sgt, tu yg bile dpt offer tuk g pac ni hepi sgt cume tu la tkt pihak spa reject siang2 sbb dh mmg dlm perkhidmatan... ni first time ade pac tuk jawatn 41 selain dr ptd..

Ms_She posted on 22-2-2011 04:14 PM

nk prepare aper yeak.waduss sy betol2 lepas pantang on the said date tu.blur tatau nk prepare ape.
btw aper hotel yg berdekat di poli PD. ada org tau tak?sbb time tu kn cuti sekolah.kena book awal2 for sure penuh punya.and jgn lah harap nk ulang alik kl.mcm xsempat je

reza_hard posted on 23-2-2011 09:36 AM

aku pun kena kat Poli PD

sallehudin posted on 23-2-2011 11:30 AM

salam..sy pon dpt pac utk pegawai penerangan tuh kt pd gak..just nk tnya bkn ke penginapan tuh die dh sediakn??

hitamputih posted on 23-2-2011 12:14 PM

rerasanya dua hari aktiviti tu bercakap , bercakap, dan bercakap.
WAJIB ada public speaking (both language), group discussion, team activity.

harapnya PAC ni bukan sekadar melepaskan batok di tangga. kang ada yg travel jejauh, duduk otel memahal, di pintas dek kabel, or di rejek sbb CGPA tak lepas (rejek laa awal awal , tak penat travel bagai),fizikal appearance dan sebagainya.

sallehudin posted on 23-2-2011 06:21 PM

hitamputih..penginapan mmg xdisediakn eh??

hitamputih posted on 24-2-2011 08:21 AM

Reply 14# sallehudin


    tak tgk surat tawaran lagi sbb address ke kg, tp katanya mmg tak disediakan penginapan. kena kat politeknik perai. nko?

shi_jewel posted on 24-2-2011 10:14 AM

tu la..pac ptd ada public speaking bm bi + problem solving.
tunggu je la pac ni.

hadi1978 posted on 24-2-2011 02:13 PM

i pun dapat kat politeknik PD jugak.. kalau shah alam dekat sikit.. so, ada sesapa yang dapat kat PD, jomlah share bilik he he he... PM kat aku.. rugi le bayar bilik duduk sorang2...

unnamed posted on 25-2-2011 04:19 PM

aku pun dapat kat poli PD jugak..hahaha

fiza_yusub posted on 25-2-2011 04:56 PM

Saya baru dapat satu lg panggilan untuk PAC tp bg jawatan jawatan penguasa kastam w41.. di akmal melaka..tp yg ni tidursana coz aktiviti sampai mlm... yg penerangan ni x taula nk g ke x?

sallehudin posted on 25-2-2011 09:31 PM

Reply 15# hitamputih


    hitamputih..aku baru dpt surat..penginapan tak disediakan..huhu.:L

hadi1978 posted on 2-3-2011 06:04 PM

Reply 20# sallehudin


    jomlah kongsi bilik.. dapat jimat sikit..

Ms_She posted on 3-3-2011 10:01 AM

kastam pon da pac?arap2 pac ni xsusah sgtlah..dh lme xberckp di khalayak ramai neh

adieqchomelz posted on 3-3-2011 11:49 AM

weh kawan2...PAC ni utk apa sebenarnye? kire klu dpt PAC ni blom tentu la kite dpt jwtn tu kan?

Bak kata mod hitamputih, jgn ler dah dtg jauh2, tibe die reject sbb ckp CGPA aku rendah..(tak dpt 1st class katanye..:'()

hitamputih posted on 3-3-2011 04:23 PM

Reply 23# adieqchomelz


    aha, sbb buang masa dan duit je kan, tapis la dulu siap siap. macam PTD dulu ada exam, pass exam baru PAC.

penah sembang ngan geng dari private nyer world, diorg kekadang prefer budak yg pointer tengah2..around 2.5 - 3.5 sbb kalau pandai sgt, tak pandai wat keja, tak mau keja susah2.

Kudo_Canon posted on 4-3-2011 11:17 AM

Salam....
Kepada rakan lelaki yang dapat PAC di Politeknik Port Dickson,kalau ada yang nak share bilik hotel sila contact saya kat  adhashah@hotmail.com  Kalau dapat share bilik hotel,tak lah terbeban sangat.Dengan duit minyaknya lagi...adeh!!!... Sila hubungi dengan segera ya,nk uruskan lagi dgn pihak hotel...huhuhu....
Page: [1] 2 3 4
View full: pegawai penerangan S41-PAC