Syd posted on 30-12-2010 05:44 AM

[R-TV] Maharaja Lawak [Tahniah, SEPAH!! - Juara!]

Post Last Edit by Syd at 25-6-2011 00:02

Maharaja Lawak Medan Finalis RL Bersaing Sesama Sendiri

http://photo.murai.com.my/12292010_maharajalawak%28a%29.jpg



        KUALA LUMPUR 28 DIS 2010: Mahu memberi cabaran kepada pelawak-pelawak keluaran Raja Lawak (RL), sebuah program baru, Maharaja Lawak (ML) bakal diadakan pada April tahun hadapan.

        Pengurus Saluran Prima & Warna, Nizam Sani menjelaskan program baru tersebut memberi peluang kepada kesemua finalis RL dari musim pertama hingga kelima untuk beraksi bagi mempertaruhkan bakat dan kemahiran untuk menghiburkan masyarakat.

        "Kita akan tampilkan pemenang pertama hingga ketiga bagi kelima-lima musim untuk beraksi di pentas Maharaja Lawak. Kita mahu melihat kehebatan dan kreativiti yang ada pada mereka untuk mencuri hati peminat sedia ada. Kami yakin program ini akan mendapat sambutan yang hangat," katanya kepada murai.com.my.

        Bakal bersiaran selama lapan sehingga 10 minggu, format ML masih lagi dalam perbincangan dan akan disiarkan di Astro Warna kelak.

        Jelas Nizam lagi, tujuan ML diadakan bagi memberi peluang kepada mereka yang kurang menyerlah untuk kembali bersinar.

        "Kita tahu ramai pemenang tempat kedua, ketiga yang selepas RL terus hilang. Jadi saya harap program ini secara tak langsung mengembalikan nama dan diri mereka di persada seni. Ramai peminat yang bertanya mana perginya si A, si B jadi inilah peluang untuk mereka melihat semula pelawak kegemaran mereka untuk beraksi," ujarnya optimis rancangan itu akan berjaya menarik minat penonton.

        Ditanya tidakkah sukar untuk menyatukan kesemua pemenang yang rata-ratanya sibuk seperti Nabil, Zizan dan Johan di pentas ML, jelas Nizam, tidak susah kerana idea ini telah lama dirancang.

        "Malah kami sendiri sudah menempah mereka untuk bulan April ini. Jadi saya yakin segalanyanya akan berjalan dengan terancang," katanya.

mijot posted on 30-12-2010 08:33 PM

best-best...
go nabil, johan dan zizan {:1_152:}

salimrock posted on 31-12-2010 08:35 AM

itu tak best....kalo buat dewa lawak lagi best kot....

katana83 posted on 31-12-2010 09:46 AM

johan & zizan skrg power

katana83 posted on 31-12-2010 09:46 AM

itu tak best....kalo buat dewa lawak lagi best kot....
salimrock Post at 31-12-2010 08:35 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif


    belum lg... Tuhan lawak lg best

AlienGurlz posted on 31-12-2010 02:00 PM

Wah.. Aku pun ada terfikir pasal benda ni juga.. Tak sangka diaorang nak buat pulak..
Yeah.. mesti best punyaaaaaaaaaaaaa{:1_152:}{:1_152:}

jackolantern posted on 31-12-2010 03:07 PM

cantek.. mesti best.. aku nak tgk yus balik

sya_sugar_sugar posted on 31-12-2010 03:10 PM

best2...aku suka zizan & johan... kreatif & spontan

FanCT posted on 31-12-2010 05:58 PM

Maaf tumpang thread ni....AF HALL OF THE FAME ada x??juara2 af yg sertai..vince,zahid,mawi,faizal,mila,stacy,hafiz,shahir...:lol:

din_atos posted on 31-12-2010 10:06 PM

dewa lawak? Tuhan lawak? Hahaha
sng cite bapak segala lawak la

xXgunnerXx posted on 1-1-2011 09:50 PM

bapak lawak la plak..ha2 tpi aku yakin 3 muka kat atas tuu akan bgi perform yg terbaik dan terbalik laa

hantu_poyos posted on 1-1-2011 11:46 PM

lingkup kan nabil..up kan zizan{:1_152:}

syazwan89 posted on 2-1-2011 11:23 PM

kenapa siar dekat astro warna?:'(

RosesAre_Red posted on 3-1-2011 04:43 PM

aku dapat rasakan nabil akan tewas di tangan JOZAN.. tapi kalo zizan ngan johan bergabung best gak, jgn asing2... {:1_152:}

apis^08 posted on 23-1-2011 10:24 PM

kenapa kat astro warna nie apsal x astro prima

Syd posted on 18-2-2011 05:20 PM

Dengarnya...: Semua finalis Raja Lawak berentap sekali lagi?
Oleh Normah Becok

2011/02/18

KALAU tengok senarai finalis Artis Komedi Lelaki Popular, Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) musim ini, mesti ramai perasan semuanya bakat yang dilahirkan daripada program Raja Lawak. Siapa lagi kalau bukan Zizan, Nabil, Angah, Along dan Johan.

Kiranya pertandingan realiti itu mencapai matlamat menggilap pelawak berbakat.
Masing-masing sekarang membina nama kukuh di persada seni sampai menjadi rebutan produser filem, malah ada yang punya program TV sendiri. Cik Normah pun kagum melihat bakat mereka. Baguslah kalau macam itu, sebab semua cabang seni mendapat perhatian peminat hiburan tanah air. Tidaklah dunia seni kita ini hanya dikuasai oleh segolongan artis saja. Cik Normah dengar cerita, pihak Astro akan merealisasikan perancangan besar yang sudah diperkatakan sejak beberapa bulan lalu. Mengikut kata orang kuat Astro, semua peserta akhir bagi lima musim program itu akan bertanding sesama sendiri sekali gus merebut ganjaran sebanyak RM300,000.

Besar sungguh tawaran berkenaan, tapi bukan calang-calang pertandingan sebab melihat barisan juara setiap musim dan finalis musim terdahulu yang kini menjadi pujaan ramai, pastinya persaingan cukup sengit. Seingat Cik Normah program realiti terbaru ini dinamakan Maha Raja Lawak.

Rasanya peminat Nabil, Zizan, Along, Angah dan Johan juga tak sabar nak tengok siapa paling kelakar serta memiliki bakat yang lebih pelbagai. Ingat, RM300,000 bukan sikit! Mesti banyak cabaran yang perlu dihadapi setiap peserta. Kita tunggu nanti pengumuman Astro.

Apabila adanya program yang mengiktiraf bakat kelakar seperti ini, Cik Normah pun kadang-kadang berangan sendiri. Kalaulah Cik Normah ada anak, hendak saja Cik Normah asuh supaya dia jadi insan kelakar sejak kecil lagi. Bukan saja rumah tangga Cik Normah makin meriah, malah dia juga mungkin mempunyai peluang untuk menjadi terkenal dan mampu mencari rezeki dengan bakat lawak dimiliki. Nak harapkan Cik Normah sendiri yang berlawak, umpama mengimpikan ketam berjalan luruslah jawabnya.

mrs_jebot posted on 22-2-2011 08:08 PM

bc dlm mstar minggu lepas mmg zizan gabung ngan johan..gerenti meletup lah, tp ku x dok astro warna plak..

cmf_namo posted on 24-2-2011 09:16 AM

td dgr dlm bite radio... maharajalawak ni akan start april..yg menjadi spoilednya pengacara Ac mizal tu... sengal betulla... napela..tak ambik shira ke..aduiiii

fredbok87 posted on 24-2-2011 01:42 PM

perghhh memang mantap la saingan ! aku rasa contestant terhebat antara jozan dan nabil....

tp yg len2 pon power jugak...... sepah,yus..... mantap {:1_152:}

mijot posted on 25-2-2011 07:22 PM

slack, pengacara si ackiok dengan disiarkan kt asteruk warna...

viscose posted on 26-2-2011 02:40 PM

go jozan...Yeahhh...!!!

musykil...apsal along, angah n azrul tak join...
azrul tu bizi wat apa ekh :o

seroja23 posted on 28-2-2011 03:19 PM

warna ke????:mad:

cop nk zizan menang..bila la nk dpt bertemu mata ngn zizan...go zizannnn!!{:1_152:}

ismaha posted on 28-2-2011 09:54 PM

jozan.....kalu gabung memg meletup!!!!
ala nbil agi!!!
sepah lak!!!
tp,,,,kecik?????
ermmm,,,,kira sume mantap gak neh....siapakh juarany???cm lmbt lak bln 4...:P

seroja23 posted on 1-3-2011 08:08 AM

x bley ke kalo juara nya 2 org..
leh la kasi johan ngn zizan...:$
citttttt....tamakkkk!!:lol:

hart_attack posted on 4-3-2011 09:53 PM

dah keluar iklan MR.....:P
Page: [1] 2 3 4 5
View full: [R-TV] Maharaja Lawak [Tahniah, SEPAH!! - Juara!]