jegadesh posted on 26-6-2010 06:46 PM

Ubat sembuh luka kencing manis di kaki....

emak saya mennghidap kencing manis. dah ada lubang besar di  bawa kaki.....saya letak gel scollery.....tapi lambat untuk pulih....ada sesiapa boleh recomend cream/gel yang lain untuk pulihkan luka kaki.......please

sudutgamat posted on 26-6-2010 07:00 PM

cuba ambik cogent db+

jegadesh posted on 26-6-2010 07:14 PM

cogent db+ ubat control kencing manis. Saya pkai ubat tradisional india....dulu kencing manisa 14...skrg 4@5 je...i cari ubat untuk rawat luka je

bvsf06 posted on 26-6-2010 10:21 PM

Reply 3# jegadesh

Same thing happened to my dad about 15 years ago
Guna ubat hispital pon lamba baik
Last, beli chlorella from cosway, 10 biji makan n beberapa biji hancurkan n tabur atas luka tu.

jegadesh posted on 26-6-2010 11:41 PM

chlorella from cosway? is this medicine still available?

umialiah posted on 27-6-2010 11:28 AM

jegadesh posted on 27-6-2010 01:25 PM

Super Nutrient Essense (SNE) i dah try selama 8 bulan......x effective

SANKURIANG posted on 27-6-2010 04:47 PM

Reply 7# jegadesh


    nak raway guna hidrogen peroxide utk luka tu, boleh keringkan luka dan gengrene

TenangJeeer posted on 27-6-2010 04:48 PM

cuba mengkudu..baik utk luka dan kecing manis..

anuar posted on 27-6-2010 05:20 PM

jega,I suggest ambik 4life transfer factor.4life transferfactor 283%-437% lebih pantas dan berkesan dari mana mana nutrian yg pernah dikaji oleh sains.kajian kajian ini adalah dari Jeuness Inc,U.S.A dan Russian Acedemy of Medicine(department of imunology) Kajian Makmal bebas ni pernah dPublish oleh Journal of American Nutrition Association.(JANA)

Semua nutrition yg dimakan bertindak merangsang imune system..sungguhpun transfer factor sangat pantas bertindak anda tidak perlu khuatir ancaman penyakakit auto-imune kerana zat transferfactor memiliki imune suppressor utk menstabilkan imune system.

dinotunder posted on 27-6-2010 05:27 PM

cuba intracell kt farmasi2 ada ubta ni...mk aku cm tu gak mula lubang kecik2 pastu berulat pastu potong....lpas pakai ubat tu dh tetutup dh lobang tu...dlm sebulan jee..tu pon kalau x kerap jln

B.K posted on 27-6-2010 08:28 PM

ko beli herba hutan yg keluar kt metro tu, memg berkesan bapak ak kencing manis terus kering luka dia, tpi bapak ak trlebih sukatan kot trs msk hospital sbb kurang gula dlm bdn dia, trs kne masuk glukosa dlm bdn

jegadesh posted on 27-6-2010 09:50 PM

beli herba hutan? apa nama ubat itu? boleh dapat di mane

B.K posted on 27-6-2010 10:09 PM

leoxx posted on 28-6-2010 02:45 AM

macam ni. try buat terapi ozone

pongkes posted on 28-6-2010 08:28 AM

cuba produk HPA atau USANA mungkin sesuai, ramai gak yg makan produk ni..nampak ok jerrr

white_orkid posted on 28-6-2010 10:34 AM

Reply 14# B.K
KH Kopi herba hutan ker?

B.K posted on 28-6-2010 11:51 AM

Reply 17# white_orkid


    yeap :$

danedzya posted on 28-6-2010 07:34 PM

Cuba sapu dan makan mangosteen juice....

abgboroi posted on 28-6-2010 09:44 PM

kalau di malaysia ni biasanya terapi yang boleh dibuat utk mempercepatkan pemulihan luka akibat kencing manis...adalah masuk ke hyperbaric chamber....x sure ada berapa banyak chamber ni di malaysia tapi boleh dilakukan di hospital tentera di lumut...

luka kencing manis terjadi sebab nerve yang dah rosak akibat paras gula yang tinggi....jgn percaya sangat rawatan2 tradisional yang kata boleh memulihkan luka ni...

antara yang boleh dicuba adalah adalah pengambilan neurobion dan alpha lipoic acid...utk membaiki semula nerves yang rosak akibat kencing manis...

jegadesh posted on 28-6-2010 11:36 PM

terapi ozone? terapi ape tu......Fighter i akan beli alpha lipoic acid untuk emak...thnkz

sudutgamat posted on 4-7-2010 03:25 PM

cuba makan pil herba cogent db. utk kaki luka tu tabur serbuk cogent db

jegadesh posted on 4-7-2010 07:26 PM

ok....thnkz

shahx posted on 4-7-2010 07:42 PM

try terapi lalat.. majalah3 ade tunjuk mlm td.. memang berkesan.

ArMantoya posted on 5-7-2010 09:29 AM

emak saya mennghidap kencing manis. dah ada lubang besar di  bawa kaki.....saya letak gel scollery.. ...
jegadesh Post at 26-6-2010 18:46 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

Cubalah amalkan meminum Kopi Herba Hutan,
hasilnya: merendahkan paras gula dalam badan,
Page: [1] 2 3
View full: Ubat sembuh luka kencing manis di kaki....