sauffie posted on 14-5-2010 12:41 PM

Kasut potong murah

Post Last Edit by sauffie at 14-5-2010 12:43

Salam, mana nak dapat kasut nombor 3/potong pegawai pada harga yang murah dkt kawasan melaka dan sekitarnya? Ada sesiapa yang tahu ? Pasal kami pegawai sukarela lenjan kasut tu pergi kuliah dkt kolej.:lol: Jadi cepat haus.:mad:

braderjoni posted on 14-5-2010 12:59 PM

Reply 1# sauffie
kasut nombor 3 tu kasut apa??? kalau saiz nombor 3, kecik, budak-budak yang pakai. takkan ko pakai kasut budak-budak. kenapa pulak ko nak potong kasut tu??? potong macamana dengan apa??  u tu pegawai???? fuhhhhhhh....hebat..... mesti best jadi pegawai.

Foxtrot posted on 14-5-2010 07:35 PM

Ko nak kasut full leather atau PVC? Kalau PVC murah je. Kat TESCO pun ada jual, bawah rm30. Tapi kalau nak sepatu timur, minoli, kulitkraf dan sebagainya kenalah beli di kedai accessories uniform yang berhampiran. Harga pun menghampiri RM100. Kalau taknak cepat haus, ko pi jumpa tukang kasut tepi jalan, suruh dia tampal tumit dan tapak kasut tu.

sauffie posted on 15-5-2010 08:56 PM

Reply 3# Foxtrot

Terima kasih. Kami pegawai sukarela bukan macam pegawai tetap, ada elaun pakaian:'(. Baju loreng je dapat percuma dari Q, itu pun 1 helai je.:mad: Bila dah lusuh, Q tak bagi tukar, dia kata "anggota regular pun aku tak bagi,kau orang yang sukarela ni nak tukar.":mad:

tok_rimau87 posted on 16-5-2010 05:22 AM

jahit kat tapak dia tu..kasi kuat

ayah aku dulu banyak jer kasut sepatu timur tu, macam2 style..kadang jenama kulit kraf

tp dia jaga kerajaan jer..masa tu gomen banyak duit kot

braderjoni posted on 16-5-2010 11:11 AM

Reply 4# sauffie
perangai sial macam ni mengaku pegawai sukarela... memang padan muka ko la badol.... ;P

Canaletto posted on 16-5-2010 12:15 PM

Cantik bahasa kau joni, harap-harap anak cucu nanti tak ikut kau!!!

Dah kawan tu minta bantuan nak bertanya bagi aje le kalau nak bantu. kalau tak nak bantu jangan post apa-apa. nasib kawan tu masuk AW boleh juga menyumbang sikit-sikit dari orang yg macam kau yang selalu dok berlaku sumbang post negatif mcm la hang dah bagus sangat!!!

braderjoni posted on 16-5-2010 12:59 PM

ptuiiiii...kalau pegawai palapes perasan dirinya pegawai tentera, suruh dorang boleh belahhhhh daaaa..... habiskan duit kerajaan beratus ribu je.... entah habuk amenda dorang pun tak boleh buat... polis buat road block berlagak tunjuk ic tentera kat polis macam si celaka saufie tu, boleh belahhhhhh laaa...... siapa pakai kasut isu pergi kelas, tahu malu...... pegawai tentera konon, perasan..... ;P

Foxtrot posted on 16-5-2010 02:45 PM

ko dengan 514 para ke Sauffie?

Canaletto posted on 16-5-2010 03:08 PM

Palat!!!...dah kalau dia masuk ROTU sekalipun hang apa masalah? setidak2nya mau juga dia tak banyak sedikit berbakti daripada org yang macam hang yg habiskan masa berforum hanya untuk hentam orang sana sini.

Foxtrot posted on 16-5-2010 04:18 PM

Kalau dia kata pegawai sukarela tu maksudnya dia masih lagi ada ROD la, kalau PALAPES dia akan bahasa kan diri sebagai pegawai kadet.

cloud_hardcore posted on 16-5-2010 06:02 PM

Reply  Foxtrot

Terima kasih. Kami pegawai sukarela bukan macam pegawai tetap, ada elaun pakaian: ...
sauffie Post at 15-5-2010 20:56 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

boleh je nk tukar klu kasut dah rosak..pandai2 kawtim ng Q la..loreng dpt sepasang..??

braderjoni posted on 16-5-2010 06:14 PM

Palat!!!...dah kalau dia masuk ROTU sekalipun hang apa masalah? setidak2nya mau juga dia tak banyak  ...
Canaletto Post at 16-5-2010 15:08 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
ptuiiiii.... rotu sial tu berbakti???? tahi kucing ngko..... dalam tentera sendiri panggil budak susu palapes ni pengkhianat negara... abiskan duit negara, pastu menghilang tak lapur diri..... takat masuk palapes sebab nak elaun, duduk kolej kediaman free, nak dapat kasut isu free buat pergi kelas... tu la kerja dorang berporum....  pengecut barua palapes macam pembuka thread gini ko kata berbakti kepada negara... tahi kucing..... memang palattt....:D

sauffie posted on 16-5-2010 09:15 PM

Reply 8# braderjoni

Saya bukan dari palapes, saya dari perajurit muda wataniah, tamat je latihan asas perajurit muda, saya terus jadi  pegawai. Lepas tu saya baru sambung belajar. Nombor tentera saya bukan pangkal 700 tapi 300! Kalau anda sorang anggota, anda tahu nombor pangkal 300 milik siapa.

sauffie posted on 16-5-2010 09:21 PM

Reply 9# Foxtrot

Bukanlah, belajar dekat shah alam. Sekarang tgh latihan industri di Melaka. Tgh ambik degree, nak join graduan.

sauffie posted on 16-5-2010 09:26 PM

Reply 10# Canaletto

Lepas grad dari degree in computer engineering, saya nak join skim graduan ikhtisas.

sauffie posted on 16-5-2010 09:31 PM

Reply 12# cloud_hardcore

Betul, loreng dapat sepasang je. Dah la kita orang dapat poches yang kena ikat pasal tali asal dah putus.:'(. Bell loreng pun kena beli sendiri, terasa askar wataniah ni di anak tirikan.

braderjoni posted on 17-5-2010 01:50 AM

Reply 14# sauffie

pangkal pala hotak ngko.... :lol:  kelentong tahi kucing ngko.... :lol:
kenapa? malu nak ngaku palapes barua....? :lol:

cmf_yipun78 posted on 17-5-2010 07:26 AM

adik Sauffie abaikan je posting yang menghina tu ye, x kudis pon kan? :)

alphawolf posted on 17-5-2010 08:03 AM

Kalau dah dasar troll in disguise...sat OK sat jadi troll tahap LOTR punye.....

sauffie posted on 17-5-2010 10:24 AM

Reply 19# cmf_yipun78

Tak pun, makin bersemangat nak jadi pegawai graduan tugas ikhtisas.{:3_98:} Baru habis exam ni. Rasa macam dekat je nak jejak kaki dalam skim tu.{:3_80:}

sauffie posted on 17-5-2010 10:43 AM

Reply 20# alphawolf

Selalunya tak ramai anggota regular yang tahu pasal kami kecuali oc dan co unit sukarela{:3_87:}. Sebab tu kalau rp tahan kami kalau pakai baju biasa nak masuk unit, dia orang pandang atas bawah lepas tgk bat c20. Mesti dalam hati dia pelik, kenapa budak ni pakai nombor 300 tapi bat20.{:3_93:}

braderjoni posted on 17-5-2010 01:00 PM

perggghhhh ..... hebat tuan sauppie ni..... ;P

kasut unifom q pun tak nak bagi, ni nak kencing merata kat porum.... dasar kaki kencing... :lol:

robotech posted on 17-5-2010 04:05 PM

Bila dah lusuh, Q tak bagi tukar, dia kata "anggota regular pun aku tak bagi,kau orang yang sukarela ni nak tukar."

Stendet ayat tuh ....

braderjoni posted on 17-5-2010 06:04 PM

Post Last Edit by braderjoni at 17-5-2010 18:05

Q kalau handle bebudak palapes wataniah memang patut guna ayat stendet dgn budak palapes  cam tu ..... daripada buang duit kerajaan isu item kat yang jenis pengkhianat....... baik bagi kat regular.... ini sampai ada yang buat posting dalam porum kata pakai kasut isu pergi kuliah... buang karen ajer buidak palapes penakut camni.... bagi loreng silap-silap dia bawa pegi memancing dan camping..... ada hati lagi nak kelentong kata dia regular bernombor badan 300....:lol:
Page: [1] 2
View full: Kasut potong murah