mix_chinese posted on 31-3-2010 02:36 PM

RENGIT - BRG 2ND HAND FROM SINGAPORE

maaf maaf. nak tau sapa sini orang rengit.

sbb this morning dgr Dr HM TUAH cerita tentang ni.
Menarik tapi tak jumpa pun topic rengit.
Saya dah search tak ada.. rengit ni area mana? Kluang > rengit how many hours?
tq vm

iceng posted on 2-7-2009 10:09 AM

Rengit Ada Tempat Barang Murah

Korang tau tak kat mane?? kate abg ipar aku ade jual tv tilam semua murah2...rase2 tau tak??

king's posted on 2-7-2009 12:33 PM

kg orang kuala, dekat dengan pasar rengit masuk dalam lagi...macam macam ada...

iceng posted on 2-7-2009 04:05 PM

2# king's

takde maps ke??

edy137 posted on 2-7-2009 06:40 PM

yang kat pontian tuhh ehh... memang banyak gilerr barang2.... second and baru.. semua ada jual kat situ...

king's posted on 2-7-2009 11:46 PM

map tak adalah, tapi kalau sampai pekan rengit cari saja pasar basah, kat situlah laluannya.
cawangan baru sekarang ada buka di benut kat simpang trafik light menghala ke spg renggam.

exora posted on 3-7-2009 12:41 PM

apa lagi yang best kat sana....

edy137 posted on 4-7-2009 04:28 PM

semua peralatan elektrik, perabot yang giler punye cantik, permainan kanak2, segala bende lahh ade.. susah nak citer... tapi yang pelik tuhh, harga yang sempoi gilerr murah...

hamba tahu yang kat benut tuhh ajerr...

exora posted on 6-7-2009 08:16 AM

MAK MERTUA AKU BR PEGI SEMLM..

DIA BELI MESIN BASUH AUTO BRAND LG  RM 150
NGAN TV 29 INCI BRAND HITACHI   RM250

BOLEH DGR KAN....!!!

te_clone posted on 6-7-2009 10:04 AM

murah betul harga mesin basuh dgn tv tu...

brg tu baru lagi ke atau yg da lama punya???

gambus posted on 6-7-2009 01:40 PM

map tak adalah, tapi kalau sampai pekan rengit cari saja pasar basah, kat situlah laluannya.
cawangan baru sekarang ada buka di benut kat simpang trafik light menghala ke spg renggam.
king's Post at 2-7-2009 23:46 http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif

kat deret kdai mamak sarip tu ke?

fyieen posted on 6-7-2009 03:55 PM

MAK MERTUA AKU BR PEGI SEMLM..

DIA BELI MESIN BASUH AUTO BRAND LG  RM 150
NGAN TV 29 INCI BRAND HITACHI   RM250

BOLEH DGR KAN....!!!
exora Post at 6-7-2009 08:16 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
ini barang baru ke...or yg terpakai....murah tu....

king\'s posted on 6-7-2009 09:15 PM



kat deret kdai mamak sarip tu ke?
gambus Post at 6-7-2009 13:40 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

kedai kedai tu kat dalam lagi

edy137 posted on 6-7-2009 11:11 PM

barang semua BARU!!!! confirm punye.. ini bukan cerita tipu, tak caya ley gi tengok sendiri.. hamba masa first time pegi ingat nak cari TV... kejap lagi macam2 kahzanah yang sampai juling biji mata tengok... murah geler...

yang kelakarnya.. TV flat screen yang besar bagak geler macam sony BRAVIA tuhh pon ader jual... banyak pulak tuhh... cuma lupa nak tengok brand aperr..

yang tukang jualnya tuhh sempoi ajerr... rumah ala2 kampung ajerr... barang pon maen lambak ajerrr...

nanti hamba tanye member, apa nama kampung tuhh.. hamba pon lupe laa... kat area Benut... kalau kat benut tanye jerr orang sana semua tahu tempat tuhh.. lagipon penah masuk majalah tiga kalau tak silapnye..

anakbugis posted on 7-7-2009 02:44 AM

yang kat rengit tu, orang tempat kami bilang, tempat orang 'kuala', maksudnya... orang asli yang duduk kuala rengit tu...

barang-barang yang jual di sana, bukanlah baru, tapi barangan terpakai, kebanyakannya barangan dari singapura. Antara barang-barang yang dijual adalah barangan elektrik dan perabot rumah.  Kena pandai tawar.

exora posted on 7-7-2009 01:04 PM

baru lagi....

eeh.....aku pun geram jee dgr...
nk kena bwk duit kepok2 nie

gambus posted on 7-7-2009 04:30 PM



kedai kedai tu kat dalam lagi
king\'s Post at 6-7-2009 21:15 http://malay.cari.com.my/images/common/back.gif

agak2 spi sek sri tanjung x? citer skit.. aku nk blk benut minggu dpn

QAX posted on 7-7-2009 06:36 PM

MAK MERTUA AKU BR PEGI SEMLM..

DIA BELI MESIN BASUH AUTO BRAND LG  RM 150
NGAN TV 29 INCI BRAND HITACHI   RM250

BOLEH DGR KAN....!!!
exora Post at 6-7-2009 08:16 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

belah mana yg mentua ko pegi neh?

exora posted on 8-7-2009 07:54 AM

BELAH RENGIT........:loveliness:

QAX posted on 8-7-2009 08:11 AM

BELAH RENGIT........:loveliness:
exora Post at 8-7-2009 07:54 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


tempat orang asli tuh la ek...?

zarboga posted on 8-7-2009 12:07 PM

19# QAX


mmg murah2 pon kat situ , tapi jgn tanye pasal warranty dah le
hahaha

exora posted on 8-7-2009 12:41 PM




tempat orang asli tuh la ek...?
QAX Post at 8-7-2009 08:11 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif


Yup...dia kata macam tempat org kuala....

alphawolf posted on 8-7-2009 04:35 PM

Orang asli yang duduk area sungai tu orang kuala ler......

edy137 posted on 8-7-2009 11:54 PM

sape kata hanya barang terpakai.... yang baru pon ader, yang baru pon aderr... tapi yang dari Singapore tuhh memang btoll la.. macamana diorang dapat entah...

exora posted on 9-7-2009 07:54 AM

tula..yg aku tahu...org singopore dia pakai baragsekejap jee...
pastu kalau taknak dia letak kat bawah flat.kat luar rumah...
nanti ada org akan kutip brg2 tue.....tue yg dia bole jual murah...
diaorg nie hanya byr kos pengagkutan jee....
Page: [1] 2 3 4 5 6
View full: RENGIT - BRG 2ND HAND FROM SINGAPORE