misheena posted on 24-3-2010 01:08 PM

[TEMPAT] kedai perabot yang best kt melaka

Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 00:39

hi...
saye nak cari kedai perabot yang jual harga berpatutan kt melaka..ade sape leh suggest x??saye nak cari meja makan n set katil..tenkiu.. :D :D

puccafan posted on 21-3-2010 11:37 AM

[TEMPAT] cari perabot terpakai

Post Last Edit by juju_amin84 at 24-3-2012 00:38

sy student.nk cari meja belajar,kabinet dapur n almari baju terpakai.sy dok kat area pangsapuri tmn tasek,MITCkalo sesapa yg ada brg2 sprt yg yg sy tulis diatas,bole la PM:D

sueria_azlee posted on 21-3-2010 02:07 PM

peti ais mahu tak..akak nak beli esbox baru ..yg lama x tahu nak letak mana..

zephyrgurl488 posted on 21-3-2010 04:41 PM

hye...sya student akhir...ade gak barang2 rumah nak letgo...email me...zephyr_gurl488@yahoo.co.uk..jangan PM ye coz ade problem skit ngn akaun sya ni...

misheena posted on 22-3-2010 07:21 PM

2# sueria_azlee
peti ais bape pintu ni??

misheena posted on 22-3-2010 07:49 PM

1# puccafan
saye ade meja study nak jual..sy pun duk area umh awk jugak..

Kambeng_Gurun posted on 22-3-2010 08:36 PM

peti ais berape?
almari baju ader tak?

aku baru terfikir psl menda ni..buka forum je dah ader..tq TT.. ^_^

misheena posted on 22-3-2010 09:23 PM

peti ais berape?
almari baju ader tak?

aku baru terfikir psl menda ni..buka forum je dah ader..tq TT.. ^_^
Kambeng_Gurun Post at 22-3-2010 20:36 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
area melaka ke??tgk kt mudah ade org let go almari baju..

Kambeng_Gurun posted on 22-3-2010 10:01 PM

a'ah...dok kat area melaka raya..
kat mudah ader ey...tak xs pulak kat situ

Kambeng_Gurun posted on 22-3-2010 10:02 PM

a'ah...dok kat area melaka raya..
kat mudah ader ey...tak xs pulak kat situ

sueria_azlee posted on 22-3-2010 11:56 PM

peti ais 2 pintu..frost free..tinggi dlm 5 kaki gitu..nak jual bukan sebab rosak atau apa tapi sebab nak beli baru..family makin besar so kena beli yang lagi besar..sue dok lorong pandan

puccafan posted on 23-3-2010 01:52 AM

hehe.kat mudah.my memamng ada org letgo brg tp kalo bole nk yg dekat.sng nk angkut.
misheena bole bgtau sy x dok kat mana? senang2 nati bole pegi tgk.kalo bekenan,bole beli tros

misheena posted on 23-3-2010 12:31 PM

hehe.kat mudah.my memamng ada org letgo brg tp kalo bole nk yg dekat.sng nk angkut.
misheena bole bgtau sy x dok kat mana? senang2 nati bole pegi tgk.kalo bekenan,bole beli tros
puccafan Post at 23-3-2010 01:52 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
saye da pm awk...:D

ain_ishah posted on 23-3-2010 03:36 PM

peti ais 2 pintu..frost free..tinggi dlm 5 kaki gitu..nak jual bukan sebab rosak atau apa tapi sebab nak beli baru..family makin besar so kena beli yang lagi besar..sue dok lorong pandan
sueria_azlee Post at 22-3-2010 23:56 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

peti ais ada lagi tak?
harga berapa?

L_Z posted on 24-3-2010 01:43 PM

Lorenzo... fella design... so far bagi aku tu ja yg ok ..

sueria_azlee posted on 24-3-2010 02:05 PM

fella design..even a bit pricey tapi worth for your money..mcm sofa haku..dah 7 tahun aku guna tapi still in good condition..

ping_pong posted on 24-3-2010 02:16 PM

3# sueria_azlee

kalau ko duduk kl, boleh jual kat ko...ingat nak beli set meja mkn baru + set kabinet tv baru...:loveliness:

khaliesah posted on 24-3-2010 04:33 PM

cuba cari kedai cavenzi kat semabok..kalu tak silap ngah ada sale...cuma tak sure sampai bile

songeh_jer posted on 24-3-2010 05:42 PM

cari kat 2nd hand shop di cheng
quality bagus
harga murah

misheena posted on 24-3-2010 05:48 PM

cari kat 2nd hand shop di cheng
quality bagus
harga murah
songeh_jer Post at 24-3-2010 17:42 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
kt mana yer??ape nama kedai tu??:loveliness:

mclaren posted on 24-3-2010 06:07 PM

fella design mmg pk, my sofa set dah 10 thn, tiap2 hari lepak, anak2 main2 atas tu, still looking good. tapi of course bukan kategori harga berpatutan la...

lagi satu kedai saya suka ialah GA sofa, opposite kilang panasonic. design dia ok.

cavenzi tu.... hmmm. dalam iklan kat paper je nampak macam ok. bila pergi tgk kat kedai, amat rendah kualiti nya.

MrsJohn posted on 24-3-2010 11:52 PM

fella design mmg pk, my sofa set dah 10 thn, tiap2 hari lepak, anak2 main2 atas tu, still looking good. tapi of course bukan kategori harga berpatutan la...

lagi satu kedai saya suka ialah GA sofa, ...
mclaren Post at 24-3-2010 06:07 PM http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

mmg fella design tahan lame, yg kat umah ni dah dekat 9 tahun, structure ok, kain dah nak rabak hehehee...tu pun sarung kusyen dah diganti, upah jahit & kain pun dah beratus :L....

me bought GA sofa, L shape ..3 years ago, still in good condition...tak silap ada warranty bape tahun tah....sofa ni pun tempat budak2 tu lenjan...so mmg puas hati ler ....

lelain, me beli kat kedai apek je...;P

kan homedex tak lame lagi..gi usyar kat situ laa....

sajer posted on 25-3-2010 08:08 AM

Cavenzi kualiti teruk la...
Ari tu nak beli sofa for the 1st time (sblm ni pakai sofa yg kak ipar bagi sbb baru kawin)
Gi la cavenzi sbb iklan mcm cantik sgt tp bila tgk kat kedai..erm..rasa2 klu sofa tu ari2 buat duduk mau xsmpi sthn dah leper
Dgn bajet RM 2k sy dapat sofa 3+2+1, coffe table kaca & tv cabinet kat kedai Perabot Anda - kedai2 yg baris Ariani tp kedai ni kat belah dlm. xnmpk dr tepi jln
Klu ada bajet lebih, lagi ok beli kat fella

Kat baris Ariani tu ada Recycle Furniture
Opismate beli almari baju RM 250jer tp beli kat warehouse nya kat Bacang

sueria_azlee posted on 25-3-2010 03:13 PM

GA sofa pun okay..haku beli L shape rege dlm RM700 gitu..tempat lenjan anak2 ngan hb time tgk tv tapi kusyen masih tip top lagi..cuma cover aja dah lusuh..

CARVENZI tu dlm paper memang bukan main cun lagik tapi kalo pegi tengok..gambo dlm iklan x sama dgn actual barang..

bungazaleha posted on 25-3-2010 05:37 PM

ya betull

ada kes member beli wing chair yg offer rm99,esoknya kaki patah..sabau jelah..hehe..FYI,ada caj lori ok,beli brg RM 50 pon dia caj 150...sama je pon...

Perabot Anda
pon ok,harga berbaloi,takde caj pengangkutan..

Recycle Furniture caw. sebelah Astana MODa @ warehouse kat bachang..depan sek apatah..
kat sana memacam ada,meja,kusi,alatan pejabat,frame gmbar,katil,sofa,almari,lampu hiasan, tv, barang letrik ada sket...saya puashati sbb beli chestwood drawer (stail mat saleh tu) 5 tinkat time offer baru 400...kayu tegap,dan berat nak mampus..heheeh.....tapi,takde caj lori..
Page: [1] 2
View full: [TEMPAT] kedai perabot yang best kt melaka