mhas2 posted on 22-1-2010 07:43 PM

HYUNDAI STAREX , OK KE ?

Aku baru survey MPV untuk dibeli. Tengok hyundai starex, besar, tapi diesel. Ada sesiapa dah pernah pakai...komen sikit.
Nampak macam alphard ...

danedzya posted on 22-1-2010 09:10 PM

Skang nie ramai plak yg dah pakai starex....

abgboroi posted on 22-1-2010 09:21 PM

apa apa kereta pun okey...tapi tgk laa pada pengunaan minyak dan mentenen...paling penting poket ...:o

mikasa posted on 22-1-2010 10:13 PM

keter ni besar tulllll

dah ramai aku tengok org pakai..

waksir posted on 23-1-2010 11:54 AM

kompeni2 pun byk amik starex ni ....

penyo posted on 23-1-2010 02:11 PM

Family Cina yg tinggal keluarga besar dalam satu rumah memang sesuai sgt lah kereta ni:D

eco_internet posted on 23-1-2010 11:40 PM

member aku baru beli starex royale..dia kata minyak jimat sket dpd estima dia..tp seat 12 la..kalau nak selesa buang row blakang skali tu...tp bawak best :)

bhf3856 posted on 24-1-2010 01:18 AM

http://img442.imageshack.us/img442/5851/hyundaigrandstarexroyals.jpg

NEW GRILLE......

http://img442.imageshack.us/img442/3584/hyundaigrandstarex499x3.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/5083/hyundaigrandstarexroyal.jpg
http://img442.imageshack.us/img442/1843/hyundaigrandstarexroyalp.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/6433/hyundaigrandstarexroyalu.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/7194/hyundaigrandstarexroyali.jpg

MengkuduMasam posted on 24-1-2010 10:38 PM

Post Last Edit by MengkuduMasam at 27-2-2010 18:48

jumaat arituh aku kene cucuk ngan starex itam mase menghala ke bukit merah.. speeding aku mase tuh dlm 150-160km.... dasat gak....

mase jln bukit2 koner2 kat ipoh.. enjin campro aku terkial nek bukit.. dgn selamber die potong.. stabil gak...

cikguranggi posted on 24-1-2010 11:01 PM

berapa RM..??? cc...???

penyo posted on 25-1-2010 12:05 AM

berapa RM..??? cc...???
cikguranggi Post at 24-1-2010 23:01 http://mforum1.cari.com.my/images/common/back.gif

rm140k
cc kalau body besar cam gini koman2 mau 2.4

jurukera posted on 23-2-2010 10:22 PM

saya dlm proses mensurvey keta nih nak ganti naza ria, berkenan gak ngan starex grand royal, benda yg  paling saya suka sbb dia pakai 2.4l diesel, so lbh torqy dan jimat minyak. tak salah kerusi max 13 orang :D

kecimpret posted on 24-2-2010 09:46 AM

kalo x kisah dgn kualiti diesel kt malaya,starex ni mmg berbaloi sgt beli..leh wat rombongan cik kiah ke langkawi:lol:

penyo posted on 24-2-2010 10:45 AM

Buat business bas sekolah pun hokey nih

jurukera posted on 24-2-2010 12:08 PM

kalo x kisah dgn kualiti diesel kt malaya,starex ni mmg berbaloi sgt beli..leh wat rombongan cik kiah ke langkawi:lol:
kecimpret Post at 24-2-2010 09:46 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
kecimpet, saya rasa enjin dia jenis tak particular mcm diesel diesel continental. tak salah dia pakai variant diesel mcm yg kia preago cuma advance dari segi commonrail injection

dadycool posted on 24-2-2010 02:23 PM

STAREX ni kat kedai used car dah ada jual ker?
berkenan gak nak pakai, pasal family dah besar, tapi bila tang harga tu RM140K yg menyebabkan masih tak mampu milik lagi...

jurukera posted on 24-2-2010 02:55 PM

STAREX ni kat kedai used car dah ada jual ker?
berkenan gak nak pakai, pasal family dah besar, tapi bila tang harga tu RM140K yg menyebabkan masih tak mampu milik lagi...
dadycool Post at 24-2-2010 14:23 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif
hari tu dlm motortrader dah ader 2nd hand nyer, tak banyak. tapi yg Starex Grand Royal tak jumpa lagi yg 2nd hand.

dadycool posted on 24-2-2010 05:33 PM


hari tu dlm motortrader dah ader 2nd hand nyer, tak banyak. tapi yg Starex Grand Royal tak jumpa lagi yg 2nd hand.
jurukera Post at 24-2-2010 14:55 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
kalau harga dia kat used car drop separuh harga, mau jugak aku sambar satu, cam kia/naza ria...

hanalisa posted on 24-2-2010 11:38 PM

peh.. dah tahap van skolah dah neh.. :sweat3:

dewamafia posted on 25-2-2010 08:43 AM

Haku x pernah pakai starex...tapi dari tahun lepas haku dah usha kete nih....injin Diesel Green Technology....Turbo 2.4cc...tak heran le ngan selamba sambil korek idung dia leh potong kete mengkudu masam macam P1Max...heheheh...

kalu ikut apa yg tertera diatas kertas...(haku lupa secara detail...) kete nih memang jimat minyak....kalu isi RM100 (minyak RM2.2) leh lepas ke terengganu....(hampir 500km)...tapi highway condition ler.....

skarang dia dah tukar muka baru grill depan nampak cam alphard sket....lagi cun...dan ujung tahun lepas ada plak starex royale....perghhhhhhh...berkenan beb.....memang haku rasa cam nak sambar je...tapi.............

haku seluk saku seluar tgk ada rerama terbang.....tak mampu beb nak beli....terpaksa haku matikan niat nak tukau kete....huhuhu

ok lah...maggie dah kembang....chiawwwwwww

kecimpret posted on 26-2-2010 11:32 AM


kecimpet, saya rasa enjin dia jenis tak particular mcm diesel diesel continental. tak salah dia pakai variant diesel mcm yg kia preago cuma advance dari segi commonrail injection
jurukera Post at 24-2-2010 12:08 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

kalo enjin starex ni leh thn dgn diesel euro2 kt malaya mmg berbaloi sgt la bli keta ni..gila babas besar..alphard/vellfire please move over!!!:lol:

suargh posted on 26-2-2010 03:00 PM

140k je ker...aku igt 200k...mmg dok usha selama ni tp sbb kan dok pikir dia setaraf alphard terus padam niat...tp bila tau hrga cmni...buleh open balik niat...
tunggu anak ramai skit lagi:laugh3:

QAX posted on 26-2-2010 07:49 PM

Haku x pernah pakai starex...tapi dari tahun lepas haku dah usha kete nih....injin Diesel Green Technology....Turbo 2.4cc...tak heran le ngan selamba sambil korek idung dia leh potong kete mengkudu ma ...
dewamafia Post at 25-2-2010 08:43 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

penuh saspen jek cite...

rynas posted on 27-2-2010 10:15 AM

memang berbaloi sapa nak beli...starex grand royal

guna khas untuk jalan jauh...balik kampung
dalam bandar tak kuasa nak drive...besar sangat

tapi yang pasti nya bab minyak memang sangat sangat jimat
selesa...anak boleh lari dalam ni hhehehehe

220796 posted on 28-2-2010 08:37 PM

12 @ 13 seaters? wow, yg anak sorg cam sy anak boleh main basikal kat dlm tu...kuarkan smua seat.....ehehehehe! aritu ada nmpk dia park kat opis...gile pjg....tiba2 tfikir agak2 mmpu ke sy bwk...biasa bwk kete sedan mmg teror...tp kete ni mcm lebih pjg sikit...kang habih haku sodok smua bnda kat depan & blkg ;P
Page: [1] 2 3 4
View full: HYUNDAI STAREX , OK KE ?