kutat posted on 24-11-2009 11:53 AM

Baju untuk Dinner Party

Ada sesiapa boleh recommend tak baju untuk dipakai untuk dinnerparty....kira jabatan punya dinner lah...kalu boleh bagi suggestion,letak dengan gambar sekali....tema dia "star of red carpet". tq

me_on_u posted on 24-11-2009 11:59 AM

untuk rujukan TT,

http://www.nichii.com.my/ladies1.html

True-X posted on 24-11-2009 12:04 PM

aku ari tuh pon pakai baju dari nichi.... 49 hengget je.... mengerlip yerr..

chiffon top ngan black pant...

alfrina posted on 24-11-2009 12:05 PM

survey kat mid valley... sana byk gak baju2 glam

valeo86 posted on 24-11-2009 05:37 PM

untuk red carpet tuxedo the best

Feno posted on 25-11-2009 12:15 AM

tumpang TT ekk

nak tanya apa pakaian yang sesuai untuk lelaki jika   Dress Code:  Masquerade (Smart and Formal).  ?

Cheers

kutat posted on 25-11-2009 08:32 AM

Post Last Edit by kutat at 25-11-2009 08:33

tq semua..

kutat posted on 25-11-2009 04:09 PM

untuk rujukan TT,

http://www.nichii.com.my/ladies1.html
me_on_u Post at 24-11-2009 11:59 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif dah serve dua tempat tapi seme jual pakaian wanita ke memang tempat tu jual pakaian wanita jer..

kutat posted on 25-11-2009 04:11 PM

Post Last Edit by kutat at 25-11-2009 16:23

8# kutat
Ada tak tempat sewa pakaian ..mcm yg artis dok pakai tuh nak beli tak termampu la pulak sekadar nak pakai satu malam jer..

Ms_She posted on 25-11-2009 05:30 PM

i ada several collection utk red carpet dinner time blaja last 2 year. masih chantek dan sgt sgt elok. if berminat pm ye

valeo86 posted on 25-11-2009 09:10 PM

aku rse TT tanye baju untuk lelaki kan?

kutat posted on 26-11-2009 07:42 AM

aku rse TT tanye baju untuk lelaki kan?
valeo86 Post at 25-11-2009 21:10 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
yer tepat.. nak tanya  baju untuk lelaki.

aries_cowboy posted on 2-12-2009 09:41 PM

kat kedai bundle pun ade pkaian yg ok. lg murah.
kalau xnk, pilih kemeja yg sesuai dan up to date

Jesse_Mccartney posted on 3-12-2009 09:09 AM

Cam ni lah ...
Baru grandious sikit ...;P

http://www.satelview.com/hf2%20tuxedo.jpg

http://www.aceshowbiz.com/images/events/BBC-002366.jpg

http://moviesblog.mtv.com/wp-content/uploads/2009/02/jobros_450x300.jpg

kutat posted on 3-12-2009 10:40 AM

Cam ni lah ...
Baru grandious sikit ...;P

http://www.satelview.com/hf2%20tuxedo.jpg

http://www.aceshowbiz.com/images/events/BBC-002366.jpg

http://moviesblog.mtv.com/wp-content/uploads/2009/0 ...
Jesse_Mccartney Post at 3-12-2009 09:09 http://mforum3.cari.com.my/images/common/back.gif

baru ngancam nii...

berwang05 posted on 5-12-2009 11:53 PM

mak aiii...mantap ni klu gi dinner mcm gmbr kat atas tu...teringin aku nak pakai mcmtu...tp segan la...terlalu formal :D

berwang05 posted on 5-12-2009 11:54 PM

mak aiii...mantap ni klu gi dinner mcm gmbr kat atas tu...teringin aku nak pakai mcmtu...tp segan la...terlalu formal :D

mr_fazz posted on 6-12-2009 07:03 PM

17# berwang05

biasenye untuk dinner.. formal is one suit lar..

kalo takmo formal sangat, pakai kemeja tangan panjang n sluar slack hitam..

that would be great

berwang05 posted on 6-12-2009 08:10 PM

betul...mari kita berdinner :C

narif posted on 7-12-2009 12:19 AM

tumpang TT ekk

nak tanya apa pakaian yang sesuai untuk lelaki jika   Dress Code:  Masquerade (Smart and Formal).  ?

Cheers
Feno Post at 24-11-2009 06:15 PM http://eforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

cuba yg ni
http://img.photobucket.com/albums/v685/msp0/Labyrnith%20Masquerade%20Ball%20July%202007/LMAM.jpg

http://www.fash-eccentric.com/blog/wp-content/uploads/2008/05/masquerade-phantom-opera.jpg

kat kota damansara ada tempat kasi sewa baju, member aku pinjam ari tu dalam rm100

roquezz posted on 9-12-2009 09:42 AM

aku lak nak mintak advice tema 'Night of Elegance-You Are the Star'
mintak pendpat men punya ek...

rzman_07 posted on 9-12-2009 10:41 AM

jika betul2 formal dinner go for black tuxedo ....mmg bergaya, keunggulan dan mantap

ijoy_brady posted on 9-12-2009 03:12 PM

klaw segan nk pkai tuxedo..
pkai Vest..yeah...

rzman_07 posted on 9-12-2009 04:22 PM

sebut pasal vest ni nak jaga gak....make sure waiter kat function tu bukan yg jenis pakai vest juga...nanti serupa tak sama plak.....

klaw segan nk pkai tuxedo..
pkai Vest..yeah...
ijoy_brady Post at 9-12-2009 15:12 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif

Feno posted on 15-12-2009 04:10 PM

20# narif


thanks for the advise, baru ada ide mana nak cari/sewa nanti ..


Cheers !! http://i295.photobucket.com/albums/mm143/N_A_2tha_V_I/smile-2.gif
Page: [1] 2
View full: Baju untuk Dinner Party