kabintang posted on 28-10-2009 03:03 PM

Contoh surat pengesahan jawatan

Sape boleh tolong saya .... saya nak contoh sura pengesahan jawatan dari majikan untuk tujuan buat loan.  Saya malas nak minta kat HCC, HCC Byk songeh ... so ade yg sarankan buat sendiri, stamp dan sign jer ... saya tak idea masa ni ... tolong saya ....

cmf_yipun78 posted on 28-10-2009 04:10 PM

Tarikh

Nama Bank
Alamat

Kepada: ???

PER: PENGESAHAN JAWATAN

Dengan ini dimaklumkan, so n so I/C No. 12345 adalah disahkan salah seorang kakitangan di Syarikat XYZ semenjak dari tarikh 12.01.01.

Beliau menyandang jawatan sebagai ABC dengan gaji sebanyak RM1000.00.  

Sekiranya ada apa-apa pertanyaan tentang Encik so n so, Tuan bolehlah menghubungi Bahagian Sumber Manusia di talian 123456 sambungan 123.


Yang benar,

Ali bin Abu
Pengurus Sumber Manusia

s.k - fail kakitangan

kabintang posted on 28-10-2009 04:31 PM

tq yipun, I lap you ... ummmahhhhhh

maisara_tipu posted on 29-10-2009 11:50 AM

Boleh kasi Cth surat mohon tukar jabatan :$

matrik02 posted on 30-10-2009 02:29 AM

U ini kerja di syarikat swasta atau kerajaan? Kalau U merupakan kakitangan kerajaan, U akan dapat surat pengesahan jawatan daripada pihak berkuasa melantik dan disokong oleh ketua jabatan... u gunakan surat tu buat loan.. Tapi ada juga bank yang hanya inginkan slip gaji kalau kakitangan kerajaan dan juga surat mengesahkan kakitangan berikut merupakan kakitangan kerajaan daripada ketua jabatan.

izati_abc posted on 30-10-2009 10:54 AM

5# matrik02

aku rasa tn umah keje private kot matrik....kalo gomen ni....dia dh ade standard letter kalo nk buat any pinjaman bank.....ni cth surat pengesahan jwtn aku la....tp aku bdn berkanun n ni std format dia la....tp blh digunakan jgk la sbg cth....


LETTERHEAD COMPANY

No. rujukan Co (kalo berkenaan)

Tarikh

Tuan

SURAT PENGESAHAN DAN BUTIR-BUTIR PERKHIDMATAN

Dengan ini disahkan bahawa penama di bawah adalah pegawai di (nama co ko):

Nama:
No. K/P:
No. Pekerja/Gaji:
Tarikh mula berkhidmat:
Tarikh disahkan dalam jawatan: (biasa utk gomen la)
Jawatan Sekarang:
Unit/Bahagian/Seksyen:
Taraf Jawatan:
Gaji Pokok:
Elaun/Imbuhan Tetap: yg ni ko list la jenis2 elaun ke payment ape2 kan


Sekian

________________________
Nama ko la...hehehhe
Page: [1]
View full: Contoh surat pengesahan jawatan