AniSani posted on 26-8-2009 08:42 PM

nak tahu d mana pemborong kerepek

salam smua
sori mod klau tajuk ni dah ada
aku cari gak tapi x npk pun klau ada tlg lah delete ye

aku cuba nak tanya sapa sapa yg tahu d mana aku boleh memborong kerepek
dgn harga berpatutan . aku nak buat jualan sempena nak raya ni
aku ada dpt kan banting tapi aku rasa harga dia agak mahal lah
sbb sekilo harga borong rm 8.00 harga runcit baru rm 12.00
so klau ada yg tahu plzzzzzzzzzzzz tlg lah aku
urgent sangat ni
tima kasih

elle_gogo posted on 26-8-2009 09:52 PM

cuba pergi ke kilang azahar pemborong kerepek di batu pahat

AniSani posted on 26-8-2009 10:00 PM

cuba pergi ke kilang azahar pemborong kerepek di batu pahat
elle_gogo Post at 26-8-2009 21:52 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

tima kasih mod jauh nya
saya d perak je

bayumentari posted on 26-8-2009 10:20 PM

kat banting- kg sg lang

buahcinta posted on 26-8-2009 10:29 PM

kat sg. siput ni ada kilang under fama, diusahakan oleh hj zakaria, thn lepas sy ada buat jual. thn ni tak dah, buat benda lain lak.

alamatnya;
pusat integrasi & pemborongan IKS FAMA (PUSPRO)
31100 sg. siput (u).

hanafi 012 9771707 - menantu hj zakaria
hamiza 012 9535903 - anak hj zakaria

AniSani posted on 27-8-2009 10:47 AM

kat banting- kg sg lang
bayumentari Post at 26-8-2009 22:20 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

kat banting sy dah cuba harga depa sekilo rm 8.00 borong
agak mahal sbb dekat sini harga pasaran runcit baru rm 12.00 sekilo

AniSani posted on 27-8-2009 10:50 AM

kat sg. siput ni ada kilang under fama, diusahakan oleh hj zakaria, thn lepas sy ada buat jual. thn ni tak dah, buat benda lain lak.

alamatnya;
pusat integrasi & pemborongan IKS FAMA (PUSPRO)
311 ...
buahcinta Post at 26-8-2009 22:29 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

tima kasih saya akan cuba tanya harga

aku_komeng posted on 27-8-2009 12:22 PM



tima kasih saya akan cuba tanya harga
AniSani Post at 27-8-2009 10:50 http://eforum3.cari.com.my/images/common/back.gif
amacam ani...dah tanya ke brape harga nyer...?

jofizo posted on 27-8-2009 01:17 PM

kat johor bersepah2 kilang kepek nih.......... kat tempat lain susah bebenor nak cari

buahcinta posted on 27-8-2009 01:48 PM

8# aku_komeng

untuk borong, minimum kena amik 5kg.  
tak perlulah sy tuliskan harganya kat sini, baik contact direct dgn depa.
ada memacam jenis kerepek yg dia jual, lebih kurang 20 jenis.

kilang ni 400 meter dari rumah saya, memang laluan harian nak ke rumah mak..he he he..

AniSani posted on 27-8-2009 04:20 PM


amacam ani...dah tanya ke brape harga nyer...?
aku_komeng Post at 27-8-2009 12:22 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

aku dah col tapi depa x amik phone lah
biizi sgt kot

AniSani posted on 27-8-2009 04:22 PM

8# aku_komeng

untuk borong, minimum kena amik 5kg.  
tak perlulah sy tuliskan harganya kat sini, baik contact direct dgn depa.
ada memacam jenis kerepek yg dia jual, lebih kurang 20 jenis.

k ...
buahcinta Post at 27-8-2009 13:48 http://forum.cari.com.my/images/common/back.gif

ko pun kat perak gak kan
ok ke market kerepek ni tahun lepas
aku pun baru je tahun ni nak cuba...
so x brp pandai sgt ttg harga n cara jualan nya

buahcinta posted on 27-8-2009 11:37 PM

12# AniSani

aisey, beb...kan sy dah tulis alamat kilang tu kat sg. siput...400mtr dari rumah saya..so, ikut logik sy ni kat perak gak le :P
memang boleh buat duit sebab org biasa beli 1,2 kg jer..kalo borong kena amik 5kg..lain la kalo niaga, memang le ok jer amik 5kg tu. tahun ni sy tak buat sebab sibuk ngan booth kasut crocs..oppss..terpromo laks...

manfrotto posted on 28-8-2009 08:37 AM

kat sg pelek, sepang ade.

bmi posted on 28-8-2009 02:42 PM

sesapa yg dah ada info share la kt sini...saya duk area penang

baby_bro85 posted on 28-8-2009 03:13 PM

sy rasa kat tempat sy nie banting terlalu banyak kilang kerepek..yg awak tanya tu kat mana?? kat sini kalau time raya penuh dgn penghuni sbb byk sgt kilang kerepek..

baby_bro85 posted on 28-8-2009 03:15 PM

sy x tau nak ckp terlampau bnyk..kg kanchong darat,sg lang,kanchong tengah,kg indah ala x tau nak ckp la bnyk sgt.. jd awak pegi tu semua tempat nie ker?? ker pergi satu tempat terus kata mahal??

bmi posted on 28-8-2009 04:02 PM

*anisani !!!!
awak da stock kasut crob ekkk.....bleh tngk?...mana la tau leh wat duit raya gak...carik pembekal kerepek susah sgt nie......hehehe

aku_komeng posted on 28-8-2009 04:20 PM

kalau susah nak dapatkan kerepek...

ataupun...

harga borong kerepek tu mahal...

korang boleh buat sendiri kerepek tu...korang buat kerepek yang tak menggunakan bahan mentah seperti buah-buahan seperti pisang, ubi dsb...

korang buat kerepek seperti tempeyek...bila buat sendiri, kos nyer rendah...

bila resepi korang dah menjadi, tempeyek korang sedap, korang tak perlu lagi lagi peruncit jual tempeyek...tapi korang jadi pulak pembekal tempeyek...

p/s: aku gunakan contoh tempeyek sebab tempeyek ni peberet aku...:lol:

tyunik posted on 14-1-2010 04:35 PM

kat layang-layang johor. saya biasa borong kat kilang di situ.

saatcham posted on 15-1-2010 11:14 AM

setahu aku kt kota tinggi  jhr famous kerepek,murah n sedap...
cubalah k sana...

seruling posted on 15-1-2010 03:11 PM

kat senawang/seremban ada tak kilang kerepek? kalau beli dari kilang lagi murah

seruling posted on 15-1-2010 03:19 PM

Kilang kerepek Mesrinah

Jln Tailong, Kg Hulu Chuchoh,
Sg Pelek, Sepang, Selangor
No tel : 03-31412062 \ 0125457213

tehbunga posted on 15-1-2010 04:29 PM

Nak share pengalaman yg tak seberapa..
aku dah niaga kerepek ni drp tahun 2004...boleh nak kata setiap bulan 2 kali musti aku naik banting ambik bekalan..alhmadulillah
w/p beli rm8 sekilo, jual balik rm12 sekilo..di simpan lama2 bertambah gak duit tu...

Slipcover sofa, aircond, petiaias besor, lcd tv, ps2 anak aku, sebiji kenari, dan setiap tahun aku akan bawak anak2 bercuti (dlm mesia aje) bleh nak katakan 99% duit hasil untung kepek yg rm4 tu laa...(beli rm8, jual rm12..untung kasar rm4..)...

Paling best niaga bulan posa laa..
aku jual 3 pek rm10..
w/p pun nampak untung skit, dihitung akan jadik lebih skit..hik..

jgn la risau dgn perbezaan harga borong & runcit  yg ciput tu...

Ucu posted on 27-7-2010 05:36 PM

Asalnye aku mmg nak cari supplier kerepek.. tp dah aku mengandung tak larat..so aku beli jelah kat mana2 pasar malam.. kalu sedap aku repeat beli. Sapa2 kat sini yg berniaga kerepek, if korang somewhere Shah Alam, bitau aku ye.. leh aku try test pandu uji kerepek korang.
Page: [1] 2
View full: nak tahu d mana pemborong kerepek