mareenie posted on 15-10-2008 06:44 PM

Trip to Guilin, China

aku pun nak tumpang meluahkan juga boleh kah?
tripnyer masa cuti krismas nanti. aku tiada teman. tiket & hotel seme dah booking utk 2 org. tp partner aku tarik diri....camne. takot g sorang

kakct posted on 8-3-2009 12:57 PM

Originally posted by mareenie at 15-10-2008 18:44 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
aku pun nak tumpang meluahkan juga boleh kah?
tripnyer masa cuti krismas nanti. aku tiada teman. tiket & hotel seme dah booking utk 2 org. tp partner aku tarik diri....camne. takot g sorang

Mehh akak naikkan balik thread niii since plan nk pi sana........ada sesapa dah penah gii ke...mehh lah
update sini apa yg special nya GUILIN niii......please...sbb insyallah nk travel ke sana this month.....

kakct posted on 10-3-2009 09:12 AM

So tak derr kee org2 yg dh pi GUILIN nii bole update sini :'( :'(

eastrun posted on 10-3-2009 11:20 AM

Reply #3 kakct's post

Tak popular kot tempat ni..Nape tak ambil tempat lain je..macam Shanghai ke...

kakct posted on 10-3-2009 12:13 PM

Originally posted by eastrun at 10-3-2009 11:20 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
Tak popular kot tempat ni..Nape tak ambil tempat lain je..macam Shanghai ke...

Tak lahh East..Shanghai tu dh kerap benor gi sbb tmpt akak duduk nii dlm 2.5hr naik tren ke Shanghai.....
Since nk amek annual leave ingat nk le jenjln ke tmpt lainn lak....tak tau nk kemana dah nii sbb if naik
tren ke GULIN ni dlm 16 hrs dr tmpt akak.....nk pi tmpt2 lain tuu jauh benorr lakk....nk naik flight byk benor
lakk blanja...tu yg last2 plan nk ke GUILIN jerr tuuu...........

eastrun posted on 10-3-2009 01:29 PM

Reply #5 kakct's post

Akak dok kat CHina ke?....best gak cHINA..saya suka Beijing...

kakct posted on 11-3-2009 12:42 PM

Originally posted by eastrun at 10-3-2009 13:29 http://mforum5.cari.com.my/images/common/back.gif
Akak dok kat CHina ke?....best gak cHINA..saya suka Beijing...


Ha ahhh dah nk balik for good pun...he...he....yes China is wonderful!! Lots of places to explore.....:P

opie5662 posted on 19-3-2009 08:33 PM

ape yg menarik kat gulinn nih...tgk website AA murah...rm 285 pegi balik..leh cite sket ape yg menarik kat sini??

seluang posted on 23-5-2009 09:45 PM

Kenapa tak ada orang minat kat thread Guilin ni ?

merrissa posted on 23-5-2009 10:57 PM

ap yg menarik psl guilin?story ar?

herrhughie posted on 23-5-2009 11:34 PM

guilin mempunyai pemmandangan yg amat cantik...

sangat famous

halimunSER posted on 24-5-2009 12:35 AM

kalau sponsor boleh den teman..

lwyl posted on 25-5-2009 08:39 AM

Originally posted by herrhughie at 23-5-2009 23:34 http://mforum2.cari.com.my/images/common/back.gif
guilin mempunyai pemmandangan yg amat cantik...

sangat famous

Yup, Guilin is famous for its scenery. Haven't been there though. Just heard from friends that it's really beautiful there.

ita_comel posted on 25-5-2009 04:49 PM

Balas #1 mareenie\ catat

Pompuan ke ni? Kalau sya nak ikut..berapa ongkosnya?:D

norsh05 posted on 13-10-2009 07:09 PM

bagi up sket thread ni

remizati posted on 20-10-2009 01:21 PM

guilin, 29/10 nieh kita berangkat ke sana dgn suami...huhuhu..company trip...bos dia kata kitaorg akan pi naik kapal pegi yangshou..tak taulah apa tempatnyer tuh..ada gaks search ckit2...tp rasanya guilin nieh lebih kepada pemandangan ...ala2 new zealand kot..takper lepas balik dari guilin kita update kat thread nieh..:loveliness:...

norsh05 posted on 20-10-2009 09:03 PM

aa'ah ok, bagi update bila dah balik ye....plan nk pegi 8 dis ni!

Ms_She posted on 21-10-2009 02:49 PM

nk ikot nk ikot nk ikot, brape budget...flight. accommodation

xy2 posted on 21-10-2009 09:41 PM

sape2 nak gi guilin & Yangshuo, saya recommend baca travelog ni...

http://travel.nuraina.com/china-guangxi-yangshuo/

hanna1905 posted on 21-10-2009 10:29 PM

kakak saya citer destinasi ni mmg baru di promosi..so tak popular sgt, dia dah pergi..tgk dr gambar2 yg di ambil..mmg cantik la tmpt ni..byk gunung dan tasik..tmptnya di kelilingi gunung ganang..jgn tak tau...kat sini pun ada muslim jugak tapi tak ramai..

recommend pada yg suka berjalan tgk pemandangan dan yg nak rileks..shopping tarak kecuali teh, buah berangan mostly buah-buahan..

remizati posted on 3-11-2009 02:10 PM

up this thread...baru balik dari guilin....best pemandangan nnyer ..mcm citer ciner zaman2 dolu...saper yg suker sopping, tempat nieh bukan tempatnyer...saper yg suka adventure dan suka pemandangan..ini adalah tempatnyer..
esok akan ku upload gambo...huhuhuhu...tungggu.......

dafiza posted on 3-11-2009 08:29 PM

tpt ni nampak macam scenery dalam movie/ drama kungfu cina jer.
Tp cantik.....tenang jer

alyssasarah posted on 3-11-2009 10:28 PM

guilin bukan terkenal ngan limestone hills and tmpt ni very misty gitu macam mystical citer cina lama

remizati posted on 4-11-2009 12:08 PM

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs112.snc3/15951_1274577666715_1298139966_30801909_7124339_n.jpg
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs092.snc3/15951_1274577746717_1298139966_30801910_6348795_n.jpg
http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs092.snc3/15951_1274577786718_1298139966_30801911_4874748_n.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs092.snc3/15951_1274577826719_1298139966_30801912_4709730_n.jpg

remizati posted on 4-11-2009 12:11 PM

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs112.snc3/15951_1274586146927_1298139966_30801914_3098725_n.jpg

ini kat paddy terrace, sejuk waktu nieh
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs112.snc3/15951_1274586266930_1298139966_30801915_6258208_n.jpg

ini kat museum, ala2 sejarah guilin lah
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Trip to Guilin, China