tata2 posted on 3-4-2008 09:05 AM

sapa2 kat cni pernah dengar product putri rembulan,tolong

ada kawan kat ofis saya ni baru je nak cuba
katanya sale girl kat kedai jamu yg rokemenkan

so ingat nak tolong dapatkan maklumat bagi kat die

missylees posted on 3-4-2008 09:29 AM

Reply #1 tata2's post

kedai jamu ape.afrina ke?
kalau afrina mmg die akan rekemen PR ni.
psl tu dorang nye product.

dulu ade thread PR.
cari2 dah takde pulak.

tak penah try,tp klu pegi afrina nak beli minyak panas pun,
dorang sibuk nak suh beli PR ni.
rimas.

anj2208 posted on 3-4-2008 09:40 AM

pernah try  tp 6 yrs ago....
seblm kawin...
my sis n niece pakai muka dorank okay....
tp dah stop dah skrg...
aku plak rs mmg mahal jer...
dan takutlah.....

jajagurlz posted on 3-4-2008 09:49 AM

pernah jugak guna tapi kejap je laa sebab muka takde masalah sgt pon coz nak bg  licin je... hee.. tergoda bila tgk org yg jual tu.. beli masa jalan2 kat semua house pastu ade nampak kedai jamu yg dok promote neda ni laa, harganya ok laa tak mahal sgt pun lokasinyer blakang esculator nak naik tingkat 1.

asz1974 posted on 3-4-2008 03:17 PM

kakak ipar saya pernah pakai produk pr nie masa zaman jerawatnya banyak..nampak perubahan yang ketara sebab semua jerawat dan parut hilang..bila dah ok sekarang nie dia maintain pakai produk Loreal aje...

nutty posted on 4-4-2008 09:16 AM

Pernah pakai dulu produk ni like 4 years back. Pakai cream pencerah die RM25 masa tu dlm bekas bulat kecik jer..Oklah cream tu tp taklah nampak perubahan sgt tp ade nampak cerah sikitlah bile pakai cream tu.

Die ade sekali pencuci muka & toner tp yg tu tak pernah cuba sbb agak mahal kan..

Up to you Tata kalau nak try. Kulit Tata ni berjerawat ke??

tata2 posted on 4-4-2008 09:31 AM

Reply #6 nutty's post

tata tak de masalah kulit, cuma member yg tengah guna benda ni kulit dia bermasalah kusam, jerawat dll.

Flydixit posted on 4-4-2008 10:03 AM

Dulu aku pernah pakai PR ni ...dlm 5 thn lps.
Tapi bila aku compare PR dgn produk lain...mcm mustika ratu ke...sariayu ke...
aku raser tak berbaloi ....
PR ni sebenarnya mahal nak mampos !
dibawak masuk dr indon pastu mark up harga giler2.

molley444 posted on 4-4-2008 10:17 AM

saya pernah guna... mmg ok la.. licin jer muka.. lepas habis PR ni.. saya cari2 tak jumpa produk ni.. last2 saya bertukar produk lain

nutty posted on 4-4-2008 10:57 AM

Originally posted by tata2 at 4-4-2008 09:31 AM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
tata tak de masalah kulit, cuma member yg tengah guna benda ni kulit dia bermasalah kusam, jerawat dll.

Cuba tgk member Tata tu dulu ade tak perubahan pada kulit die, barulah Tata bole cuba. Tp mmg betul harga die mahal compared to Mustika Ratu/Sari Ayu. Ape yg best sgt pun x tau.

Nutty pakai pun beberapa bulan je sbb RM25 utk cream yg bekas kecik tu mmg dlm mase 2 weeks bole habis sbb pakai pagi & malam kan..Itu harga dulu, sekarang ni tah2 cream tu RM30 ke..mane tau. Nutty pakai moisturiser Cosmoderm Vit E wz Roship Oil je sekarang + Bio-Oil nak hilangkan parut2 di muka dan badan.

silicate posted on 24-1-2009 12:23 AM

mmm... apa kesudahannya dgn PR nih... x de sape2 ker yang tahu kat mana ada jual PR ni:(

mrs_teratai posted on 24-1-2009 10:13 AM

mak aku guna pr nih... mmg jd cantik kulit licin, jeragat ilang... xde mengelupas... muka glowing je... jd licin, cerah & bersih...

dia beli kat kedai jamu di Bandar Tun Razak... kedai yg mana satu tu xsure le ...

sweetzniz posted on 25-1-2009 06:53 PM

ada jual kt semua house..trn tngga trs nampak..

ammameiya posted on 25-1-2009 07:01 PM

pernah gune 2 tahun lepas... mmg mmg muke tegang ... nak senyum pun payah :P ..
nampak cam glowing je my pren cakap la.. tp yang tak best, saya pakai jerawat besar timbul plak...tak pernah2 timbul :shakehead3:  
pastu terus stop.. lain org lain kot kesan dia..

kalau nak beli kat giant puchong tu ade kedai jamu.. beli kat situ  la aritu....
skang ni saya guna garnier  je.. best :loveliness:

nanie posted on 25-1-2009 07:05 PM

td mak aku nak bli sabun natasya...org tu dok pomot PR ni laaa...mak aku pon bli le. sampai 2 plak tu. satu botol besar...satu kecik..td die ade kasi pamplet. aku lom sempat bace lg. best ke gune PR ni ?

silicate posted on 25-1-2009 11:03 PM

alaaa... tempat jual nyer semua kat area barat ker, x de ker yg area timur...huhu

MasakLemaK posted on 20-7-2010 05:34 PM

saya pakai putri rembulan..hasil marveles setakat ni..tp taktau ler org lain.

mieza386 posted on 23-7-2010 12:15 PM

puteri rembulan ni ade slimming product gak kan..ade beli slimming tea..name dia keraton..
asik nak g toilet je kekdah nye..hehe

Mmy79 posted on 23-7-2010 02:13 PM

Saya pun pernah pakai produk Puteri Rembulan nie...seingat saya 1st time masa tahun 2001 cam tu...masa tu diaorang ada kedai kecik kat Semua House, nama owner dia Afrina kot, she so gorgeous....pekerja2 dia pun cantik2 complexion dia...

Memang tak dinafikan, kalau kita guna complete set muka kita akan cantik macam pekerja dia....cuma perlu guna Sabun Pencuci, Toner & Sun Block yang lain tu additional kalau nak cantik..In fact semua sisters seramai 5 orang pakai produk nie...ramai orang puji kulit cantik, tapi saya tak cakap saya pakai produk apa...heheheehehehhe

Tapi produk PR susah nak dapat, ada kat Semua House, kios luar Tesco...tapi sekarang nie saya beli kat internet jerr...lupa nama web tu..

auReLL posted on 24-7-2010 10:49 PM

Puteri Rembulan? Kebetulan tadi nampak iklan kat Mingguan Wanita (15-21 Jan 2010), ada company jual. Try la tanya sana.   {:1_141:}

Fancy Hope Sdn Bhd
03 2711 3860 / 012 978 7886

PutriJ posted on 25-7-2010 07:58 AM

apa2 pun try yang basic set dan percubaan..reaksi kulit muka setiap orang ni tak sama....

warung_kelapa posted on 25-7-2010 02:50 PM

pernah pakai yg cream nyer..masa tu produk ni belum popular lagi..kira kite ni cam tester la..hahahha..dlm bln per1 muka yg penuh jerawat tk terkawal ni mengelupas habis..dgn kulit merah2..cuak gak...tapi nekad ni sebab dh banyak produk yg kite cuba..lepas bln ke2..alhamdullilah jerawat dh surut...lepas tu dh nampak perubahan muka ni semakin licin..tp kulit still merah macam udang kene bakar...bile agak2 muka pun dh very de okay..terus benti...guna produk lain lak..bukan ape takut side effect

myariesa posted on 19-1-2011 09:40 PM

kawan aku makan produk slimming dia menjadi..makan 2b model xjalan pun

awinpj posted on 19-1-2011 10:46 PM

pernah pakai yg cream nyer..masa tu produk ni belum popular lagi..kira kite ni cam tester la..hahahh ...
warung_kelapa Post at 25-7-2010 14:50 http://mforum.cari.com.my/images/common/back.gif

err PR ni ada peeling ke? last week gi kat jj klang...saja gatal2 tanya sa apa product yg femes skang...dia ckp nak peeling ke x de...so i said...no peeling...dia tunjuk PR ni la...so kalo x de peeling takkan mengelupas kan...or...version skang ada peeling...time dolu2x x de?

warung_kelapa posted on 19-1-2011 11:23 PM

emm..kite tester time dolu2.ade dekat lebih dr 8 tahun meninggalkan PR...sblm popular masuk majalah wanita..tk taula selepasnye still ade pelling2 ni..kite once kulit dh licin x de dh jawat2 sume terus benti..sbb ble terdedah dgn bahang matahari muka tu merah2..terus stop..skang ni cume nk lupuskan parut2 jawat n putihkn balik kulit ni..lain org lain kesannya..x salah mencuba..{:1_152:}
Page: [1] 2
View full: sapa2 kat cni pernah dengar product putri rembulan,tolong