crystal80 posted on 2-3-2008 08:34 PM

kenapa jd blockpage??

Sapa2 yg tahu tolong jwb yek:)
kenapa bila aku bukak page2 dlm forum ni selalu jd blockpage?? Kekadang aku try bukak 4, 5 kali barulah page tu dpt loading. Untuk info korang aku ni guna wifi schoolnet. Schoolnet ni memang block website2 tertentu, tp kalau website tu diblock memang akan keluar page yg tertera "website diblock oleh kementerian pelajaran malaysia" bih kuranglah. Tp yg salu aku alami ni takde pun tertera page tu, yg ada hanya page kosong.:o

crystal80 posted on 2-3-2008 08:38 PM

mod tolong delete salah satu thread aku ni. Time aku hantar post aku ni, time tu keluar blockpage, tu yg aku terhanta 2 kali:L

bzzts posted on 2-3-2008 09:25 PM

cuba guna server 3 : http://forum3.cari.com.my atau lebih tepat lagi, guna link ni : http://forum3.cari.com.my/viewsub.php?gid=65

pastikan angka 3 tu ada. kalu takde, taip je, pastu tekan ENTER.

[ Last edited by  bzzts at 2-3-2008 09:27 PM ]

crystal80 posted on 3-3-2008 01:53 PM

Mm...........tak nak jugaklah...berkali2 aku click link yg kau bagi tu bzzts, blockpage tu jugak yg keluar:L

trunks posted on 3-3-2008 02:16 PM

Reply #4 crystal80's post

try masuk ikut sini

http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/5c303ab15a11dbdf1c99edb16989c0fe67f20d5d3bb32015062

crystal80 posted on 3-3-2008 02:44 PM

Trunks..Aku try masuk link yg bagi tu and then yg kuar yg ini, yg ini memang tak boleh masuk.....
Laman web ini telah dihalang oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) untuk dilayari. Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi 1300 88 2888 atau emel kepada helpdesk@gitn.com.my, schoolnet@moe.gov.my atau asmadi@gitn.com.my .

        

Reason:
        

The Websense category "proxy Avoidance" is filtered.
         

URL:
        

http://www.vtunnel.com/index.php ... 9edb16989c0fe67f20d 5d3bb32015062

trunks posted on 3-3-2008 03:18 PM

Reply #6 crystal80's post

refer post 50 dan page tersebut hingga akhir.

http://forum3.cari.com.my/viewthread.php?tid=297079&extra=page%3D2&page=2

EAStudent posted on 3-3-2008 04:45 PM

aku rasa ar..
disebabkan connection internet kau yang lambat..
ditambah plak dengan server cari yang bz..
tu yang terjadi macam tue..
cuba kau try guna browser safari..
mungkin dapat membantu sikit..

crystal80 posted on 3-3-2008 09:48 PM

aku br download safari kejap tadi, pastu bukak a few thread....mm..mm.. sama gak
kuar blockpage..
:L :L
yg aku guna ni mozilla firefox, pastu ada gak aku try internet explorer, yg ni tak kuar blockpage, tp page yg aku bukak tak kuar2:mad:
tu kadang2 naik boring, bukak2 page semua jd blockpage:shakehead3:
Page: [1]
View full: kenapa jd blockpage??