noname_bebz posted on 17-5-2007 05:21 PM

mane nk cari supplier kain ela, tudung serta perfume

ade sesiapa tau tak mane nak dpt kan barangan yg d sebut d atas....
harap ade yg sudi memberikan informasi...tq:D

areyantie posted on 18-5-2007 02:41 AM

Reply #1 noname_bebz's post

nak cari supplier yg mcmmana? bole terangkan tak, nak harga mcmmana dan nak beli byk mana kuantiti... saya ade supplier utk perfume, kain pun ader... tolong kawan2... kalau nak bole pm atau reply...

Bolayan posted on 18-5-2007 09:24 AM

Reply #1 noname_bebz's post

plz chek PM

noname_bebz posted on 18-5-2007 05:35 PM

thanx guys...sory laa hari nie noname tak sempat nk masuk forum nie...keja byk laa pulak arie nie...
bolayan n areyantie...noname dah reply pm tu....
pade yg lain ade ke sesiapa yg ade nk membantu...

rdzaccess posted on 18-5-2007 11:04 PM

Reply #4 noname_bebz's post

Kain ela di jual secara kodi.
Ada kat Jalan Hang Tuah, K.Lumpur belakang balai bomba...

purpler posted on 19-5-2007 11:43 AM

tudung & kain ela...
kat masjid india & Jln TAR kan ramai pemborong....:D

jamm_MI posted on 20-5-2007 08:58 PM

noname....

cuba awak cari kat website ni.... http://www.mobile-income.com

saya suka nak promosikan website ni sebab company ni kepunyaan melayu dan setakat sekarang ni kebanyakan yang mengiklan dengan mobile-income ni adalah usahawan2 melayu...

wbsite ni membantu usahawan2 kecil ni mengiklankan perniagaan mereka dengan kos yang murah dan termampu...

noname_bebz posted on 21-5-2007 10:52 AM

Reply #7 jamm_MI's post

thanx jamm_MI...
pasal mobile-income nie noname pun tau...dah lama tau...siap pernah masuk forum dia..tp tutop sebab gaduh sesama ahli yg tak pueh hati....so noname tak nak...noname tgh setup website sendiri....mudah2 menjadi...AMIN:D

pada yg lain2 ....thanx yekk..kasi jalan...TQ:)

[ Last edited by  noname_bebz at 21-5-2007 10:54 AM ]

shb posted on 21-5-2007 11:35 AM

Originally posted by purpler at 19-5-2007 11:43 AM
tudung & kain ela...
kat masjid india & Jln TAR kan ramai pemborong....:D

kat Nilai 3 ok tak??dengar cam dah mahal skit skrg...

manaya posted on 21-5-2007 11:44 AM

nilai 3...............dah nak tutup

cikuci_comelnye posted on 21-5-2007 04:44 PM

biasa borong kat jalan tar je...

teena posted on 22-5-2007 09:59 AM

biasa borong kat masjid india jer...tapi kena survey harga dulu cos harga yang ditawarkan tak sama ...kena pandai la demand sikit... dah 3 tahun ambik barabg kat sana sampai tauke kedai dah kenal...

noname_bebz posted on 22-5-2007 11:05 AM

Reply #12 teena's post

Thanx teena...i pun nk try gie ushar kat masjid india tu....
arie tu lalu nampak byk kodi2nya...
ingat nk ushar tudung....:$

shb posted on 22-5-2007 09:09 PM

Originally posted by cikuci_comelnye at 21-5-2007 04:44 PM
biasa borong kat jalan tar je...

shb ada juga  usyar kat jln TAR, cuma skrg ni ada member kata borong kain dari kelantan lagi murah...tu yg tengah pikir ni sebab tak pernah compare rega borong jln TAR dgn tempat lain......
satu lagi kain ela/kain pasang ni original manufacturernya kat mana???
kalau ada yg sudi share dialu-alukan....tq:)

Tputri posted on 22-5-2007 09:55 PM

Tputri biasa borong kain kat jln Tar gak. Kalu tudung plak selalu amik kat Trg...

areyantie posted on 23-5-2007 10:37 AM

kalau sape nak order kain ela dan tudung  dgn harga borong boleh p.m saya.  :P

c_manis posted on 23-5-2007 10:41 AM

Kalau nak cari supplier perfume cuma tgk kat sini http://mariessa.fotopages.com
Tanyalah kot2 dia boleh supply perfume..

jofizo posted on 23-5-2007 11:04 AM

naper nak beli atas org......... kalau boleh beli la terus dari kilang.....

keypad_lock posted on 23-5-2007 11:29 AM

kat mana kilang2 kain ni.... kalau ada yg share info.. bagus gak

jofizo posted on 23-5-2007 11:40 AM

kilang kain ela ngan tudung nih aku tak tau la, tapi kalau kilang kain langsir tau la, dekat ja ngan rumah aku......... itu tangkak ngan nilai punya kedaipun sini mari wooo..........

[ Last edited by  jofizo at 23-5-2007 11:42 AM ]

Bolayan posted on 23-5-2007 11:51 AM

Originally posted by jofizo at 23-5-2007 11:40 AM
kilang kain ela ngan tudung nih aku tak tau la, tapi kalau kilang kain langsir tau la, dekat ja ngan rumah aku......... itu tangkak ngan nilai punya kedaipun sini mari wooo..........

ya ka?? rumah jo kat maner tu ??? :P

Bolayan posted on 23-5-2007 11:56 AM

Originally posted by Tputri at 22-5-2007 09:55 PM
Tputri biasa borong kain kat jln Tar gak. Kalu tudung plak selalu amik kat Trg...

kain ela kat jln Tar tu biasanya bper minimum kain yg ko ambik?
ada minimum requirement ker?
sekodi ? 10 kodi ? sekali ambik ker?
bayaran? cash atau masuk akaun?
herga cemana?
aku pernah nengok yg kat arked tu dia dah siap2 ikat sekodi utk satu corak tapi ada mcm mcm warna dalam sebundle tu...

Bolayan posted on 23-5-2007 12:02 PM

Reply #19 keypad_lock's post

kalo masa beli kain tu tanya kat cina kedai tu biasanya depa akan kata kain2 ni dtg dari China dan Korea. Yg kain2 mahal/sutera plak ada dari Italy, India pon ada. Kalo tudung bawal plak, kain bawal tu diimport dari China dan India dan sampai sini, depa buatlah sulam2 yg cantik2 tu utk kesesuaian kita... Kat ktan, tganu kan ramai yg pandai buat sulam2 ni, kat siam pon ya jugak.

jofizo posted on 23-5-2007 12:06 PM

Reply #21 Bolayan's post

kat kulim........ :)

noname_bebz posted on 23-5-2007 12:24 PM

errmmm..terima kasih semua...bagus aarr semua nye membantu...alhamdulliah noname dah dpt laa 2-3 org supplier...pasal kain tu...memang kat tangkak murah gilos...org kelantan pun ade turun tangkak beli..noname tau...sebab dulu noname pernah dok tangkak...lupa pulak..heheh...pasal tudung tu..betul org kelantan and thai pun pandai dah sulam2...sebab ade x-opismate dulu dia punye sedara pandai jahit sulam ni...n wat niaga dia dari kelantan...tp now dia dah pindah johor ..payah laa nk berurus niaga....:$
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: mane nk cari supplier kain ela, tudung serta perfume