teetaa posted on 11-4-2007 09:46 AM

GOOD HOB AND HOOD

Currently, I tgh survey hob and hood. Ada few : ELBA, RINNAI,FUJIOH,TEKA,FAGOR,ELECTROLUX,PACIFIC AND FAGOR.
The one yg I cari , hob with 2 burner and api kuat utk masakan kita (asian cooking) dan hod - of course la absorbation power nyer kuat.
The one yg interest me semlm is pacific brand ...tapi rege nyer..huh....for both, total up : RM2500 kalau black color and kalau stainless stell : RM3020. Tu pun rege promotion.Any comment tak pasal this brand and othetr brand? I cari daputr nie bukan utk dry kitchen, but considering it's for wet kitchen.The pacific yg I tgk tu output flame : 5 and hood nyer suction power : 1200.

Lagi satu i need some feedback kalau hob, yg glass type atau yg stainless, whcih one is more practical to use utk lasakand loing term?Kalau nak kata lawa, in my point of view mmg la the glass one tapi taknak le beli mahal2 ytapi takat dapur pameran?

aleesa1940 posted on 28-4-2008 03:07 PM

Reply #1 teetaa's post

weekend semalam Pacific buat clearance kat Kota Damansara. Saya memang nak beli hood, dapur n oven. Saya beli display set, hood yang suction power 1200, hob yang tiga tungku stainless steel, dan oven 8 funtion.. semua dalam 3400. Pada saya good bargain lah..

Kira hood kalau nak beli memang carilah suction yang kuat, kecuali kalau ada dry kitchen cuma nak display... saya ni rumah kecil, wet n dry bersambung, masak sekali sekala (sebab pemalas), tapi kalau masak kira betul2 (esp masa sedara mara dtg...)  hari tu pergi harvey norman.. yelah tempat aircond, 3 barang Fagor 3500 tapi suction power tak kuat...

OneiZa posted on 28-4-2008 03:45 PM

Originally posted by aleesa1940 at 28-4-2008 03:07 PM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
weekend semalam Pacific buat clearance kat Kota Damansara. Saya memang nak beli hood, dapur n oven. Saya beli display set, hood yang suction power 1200, hob yang tiga tungku stainless steel, dan  ...
Arghhhhh tidakkkkk...!!!!
3 barang Pacific brand you dapat RM3400.00....!?
huhuhu... MEMANG BERBALOI...!!

Apesal lar Onei tak tau semlm ada clearance sale...!!?? :mad:
Nyesal nyer...

garlicOil posted on 28-4-2008 04:00 PM

Reply #2 aleesa1940's post

paste la gambo kat sini....
kami suma nak tumpang geram menengoknya :$

beanbai posted on 29-4-2008 02:56 PM

I MINAT YANG ELBA TU..OK KER MODEL EBA-EGH7228 FOR GAS HOB AT RM459 AND COOKER HOOD MODEL EBA-VENTO95E-90 RM999..NANTI BEAN UPLOAD GAMBO...

vivitar posted on 29-4-2008 03:54 PM

Ini brand fotile...ada sapa2 penah or sedang guna tak?ok ke?hg RM1990

http://img411.imageshack.us/img411/8160/dapur1wb9.jpg

[ Last edited by  niceghost2005 at 2-5-2008 10:18 AM ]

vivitar posted on 29-4-2008 03:56 PM

http://img253.imageshack.us/img253/324/dapur2io0.jpg

[ Last edited by  niceghost2005 at 2-5-2008 10:19 AM ]

pilates posted on 30-4-2008 10:48 AM

sy guna brand fotile ni.. mmg puas hati..sbb bau masakan tak sampai ke living..pastu keje mencuci lepas memasak pun senang sket..

mozz posted on 30-4-2008 11:02 AM

mozz beli rinnai...tapi x pakai lagi....aritu dok membelek gak pacific tapi ambik rinnai sbb suka design glass hud die n x bising sgt...suction power tak sekuat pacific

glass hob 3 kepala sesuai for asian cooking...and oven with 8 function dpt around rm3500..tu pun beli kat home expo..kalau tanye kat kedai x dpt...kat expo dpt pulak rege tu....

KakNing posted on 30-4-2008 09:57 PM

http://i298.photobucket.com/albums/mm273/kakning65/IMG_0587.jpg


hud&hob panasonic..

[ Last edited by  KakNing at 30-4-2008 10:00 PM ]

putri79 posted on 1-5-2008 11:04 PM

Reply #10 KakNing's post

kak ning..

yang nie berapa harganya ekk?

nov_angel79 posted on 2-5-2008 10:10 AM

Reply #10 KakNing's post

Wahhh...siap ada daun + flower as decoration.....i like....:lol:

KakNing posted on 2-5-2008 12:03 PM

Reply #11 putri79's post

hi! putri... rega hub&hob panasonic 1 set rm1800 je, kakning beli pd 26/6/04 dh dekat 4 thn kakning guna so far tk de problm, kakning puas ati..:lol: ..



http://i298.photobucket.com/albums/mm273/kakning65/IMG_0596.jpg


http://i298.photobucket.com/albums/mm273/kakning65/IMG_0600.jpg

[ Last edited by  KakNing at 2-5-2008 12:04 PM ]

KakNing posted on 2-5-2008 12:14 PM

Reply #13 nov_angel79's post

thanks angle....;P ...

pilates posted on 2-5-2008 01:48 PM

ini adalah hood fotile ku..gambo hob x nampak
http://img182.imageshack.us/img182/1516/p4231754fn3.jpg
http://img182.imageshack.us/img182/1516/p4231754fn3.c09fc02a6d.jpg

apricot posted on 3-5-2008 10:47 AM

semalam saya pi pameran homedec kat klcc. pastu ade nampak brand rubine. ade tak sesiapa pernah dengar brand ni?

tukul posted on 4-5-2008 04:17 PM

Originally posted by pilates at 2-5-2008 01:48 PM http://forum3.cari.com.my/images/common/back.gif
ini adalah hood fotile ku..gambo hob x nampak
http://img182.imageshack.us/img182/1516/p4231754fn3.jpg
http://img182.imageshack.us/img182/1516/p4231754fn3.c09fc02a6d.jpg
saya pun duk plan nak beli hood yg ni...
suction dia 900 kan...
bising tak?
fotile tgh ada sale

yaszz posted on 4-5-2008 11:29 PM

Kat rmh guna brand Phi for both hob & hood. So far so good.

OneiZa posted on 5-5-2008 12:28 AM

Onei pun dah rembat hob + hood + build in oven brand Electrolux kat HomeDec08...
Hubby yg decide beli brand Electrolux coz dia suka dgn design nyer...
Hob 2 burner coz rasa nyer macam tak praktikal jek yg 3 burner...
Onei amik burner tu jarak nyer jauh sket/luas coz kalo letak periuk besar takler berlaga periuk...
Hood plak amik yg 1300 suction power...
Build in oven plak yg 7 function... All in RM4580/=... Both of us like it so much coz its will suit our dream KC nanti...!! Berangannnn...;P

Ada agak tengok brand Pacific... Package depa macam tak best jek...
RM3599/= depa bagi hob (2 burner) & hood (glass / 1200 suction power) = Pacific TETAPI oven nyer depa bagi brand Fagor...
Tak syok lar plak oven nyer different brand...
Lagipun hubby tak bekenan dgn design glass hood nie...

http://www.electrolux.com.my/Files/Malaysia_Singapore/Images/Product_Images/EFC9572X.jpg
http://www.electrolux.com.my/Files/Malaysia_Singapore/Images/Product_Images/EGG9420K.jpg
http://www.electrolux.com.my/Files/Malaysia_Singapore/Images/Product_Images/EOB31001-2X.jpg

[ Last edited by  OneiZa at 5-5-2008 09:32 AM ]

wardatulhamra posted on 5-5-2008 09:30 AM

best topic ni...kita pun tengan carik carik menda ni utk buh kat dapur..

nak kira suction power tengok cemaner yek...

pilates, hood awak panjangnye ke atasssss..

nyampuk posted on 5-5-2008 11:41 AM

nak tanya sapa ada pakai hob dan hood serta oven serta peti ais dan mesin basuh  (terlebih2 plak - :$ terlebih sudah) brand TEKA?

Teka ni product Jerman ke? ok tak brand ni

mentollica posted on 5-5-2008 11:55 AM

akak pun tengah carik hood... tak tau nak beli yg mana:L

OneiZa posted on 5-5-2008 12:09 PM

Originally posted by mentollica at 5-5-2008 11:55 AM http://forum6.cari.com.my/images/common/back.gif
akak pun tengah carik hood... tak tau nak beli yg mana:L

Kak beli yg suction power nyer kalo boleh 1000 keatas...
Masakan kita nie kan banyak minyak...
Jadi macam hood arwah my mum...
Suction tak kuat at last jadik bahan pameran jek utk mencantikkan KC...;P

pilates posted on 5-5-2008 12:12 PM

Reply #17 tukul's post

yes suction pwr dia 900..bising le jugak..tapi dah lama2 cam ok juga..janji dia function ok..

pilates posted on 5-5-2008 12:14 PM

Reply #20 wardatulhamra's post

itu suction pwr kene tanya salesman le kot..
panjang yea hood tu..sbb nak cover ducting dia..
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: GOOD HOB AND HOOD