DocYana posted on 24-3-2007 11:43 AM

Lagu-lagu dari movie yg korang takleh lupa...

Boleh tak nak buka thread nie...?

Yana nak buat koleksi lagu2 dari film - actually from Hindi songs mostly tapi lagu from other languages also welcome nak letak sini...

Ada tak korang apa2 lagu, whether it's the theme song atau pun tidak, yang korang tak leh lupa...and why....? adakah ada personal story yang maybe korang relate dgn lagu tu and maybe bleh share sini....?

Macam Yana,....mostly from hindi movies sebab memang peminat film hindi...

1-Chaiyya Chaiyya dari Dil Se - sebab lagu nie macam fun je, SRK nyanyi atas keretapi..
2-Tere Liya dari Veer Zara - sebab bila dgr lagu nie teringat macamana SRK punya karakter berkorban untuk Preity Zinta punya karakter and then diorg dipertemukan masa tua and diorg teringat time diorg muda2 dulu.
3-Chand Sifarish dari Fanaa - yang ada sebut subhanallah subhanallah tu...takde reason apart from lagu nie sedap.
4-Mere Mehbooba dari Pardes - suka dance SRK dlm filem nie and lagu nie romantik.

what about korang?

[ Last edited by  DocYana at 24-3-2007 02:00 PM ]

DDT_pacak85 posted on 24-3-2007 11:57 AM

Marah-Marah Sayang - OST Marah Marah Sayang

buiscasey posted on 24-3-2007 12:09 PM

come what may (OST Moulin Rouge)

DanaScully posted on 24-3-2007 12:10 PM

sound of silcence - the graduate

yellow belmont posted on 24-3-2007 01:52 PM

Originally posted by DocYana at 24-3-2007 11:43 AM
Boleh tak nak buka thread nie...?

Yana nak buat koleksi lagu2 dari film - actually from Hindi songs mostly tapi lagu from other languages also welcome nak letak sini...

Ada tak korang apa2  ...

banyak gak lagu2 dr filem Hindi yg aku suka .. most of them dr filem2 Shah Rukh Khan ..

Mere Behbooba tu 1 of my fav too

Kuch Kuch Hota Hai -
[*]Kuch Kuch Hota Hai - the music is simply romantic .. [*]Koil Mil Gaya - lagu rancak best pulak ..[*]Yeh Ladka Hai Deewana - feel good song .. aku suka idea pasal boy n gal being bestfriend dlm lagu ni ..[*]Ladki Badi Anjani Hai - rasa mcm kesinambungan lagu Kuch Kuch Hota Hai ..

carrie_connie posted on 24-3-2007 03:43 PM

manyak woo..
both sides (joni mitchell)-love actually:D
my heart will go on-titanic:L
kal ho naa ho-kal ho naa ho:$
opening song ocean's twelve (aku x tau tajuk:mad: )
i walk the line-walk the line
home of the blues-walk the line
the trouble with love-love actually

Ha_Neul posted on 25-3-2007 12:22 AM

:music: Doe a deer a female deer, ray a drop of golden sun........:music:         

Lagu2 dalam Sound of Music, suka sgt tgk cite ni masa kecik. :$

Ha_Neul posted on 25-3-2007 01:20 AM

Yana nak lagu hindi ker:loveliness:. i got some on mind.

-Ladki Kyon (HumTum)- Man vs Woman. sape betul? suka tengok the cutest couple ever Rani+Saif :loveliness: gaduh2 masa nyanyi.

-Pyar Kar(Dil To Pagal Hai)-My only time actually dapat feeling apa SRK lakonkan. especially watak Rahul (naam to sona hoga? ) yg tak percaya dgn cinta tapi malam tu dia dapat rasa sesuatu happening to him walaupun dia sendiri tak tau apakah itew (tapi part campak microphone tu cracks me up laa:lol:) .

-Dola-dola (Dil Hi Dil Mein)- Dulu aku suke usik kawan aku nama Dolah. aku nyanyi lagu ni everytime aku jumpa dia . Dia marah oi sebab lagu dia dgr lain macam je dalam BM. :L

-chori2 sapno (Chal Mere Bhai)-lagu aku main sep-sep dengan member aku kat matrik

-Ati Kya Khandala (Ghulam) - sapa yang boleh lupa part Aamir Khan jilat api mancis itew! lepas cite ni byk filem buat parody jilat api tu, tu pasalla ingat sgt.

-sume lagu filem Barsaat (Twinkle Khanna+Bobby Doel) sebab kaset pertama aku beli OST hindi, OST  cite ni la. lagu dia seriously best :loveliness:
        - Dil Pagal Deewana
        - Hum ko sirf tumse pyar hai
            - ishq mein ek pal
        - Nahin Yeh Ho Nahi Sakta
        - LoveTujheLove

medaz posted on 25-3-2007 01:55 AM

Dost dost na raha - filem sangam. lagu hindustan paling sedih yang memulakan minat aku kepada lagu-lagu dan filem hindustan

yellow belmont posted on 25-3-2007 03:22 AM

In The Mood For Love
[*]Nat King Cole - Quizas Quizas Quizas (sebelum ni dah familiar dgn versi omputih .. dlm ceta ni baru dgr versi spanish .. the song just suit the movie very well)2046
[*]Secret Garden - Adagio (muzik yg sgt memilukan .. blh depress dgr muzik dia)

annasoparanoid posted on 25-3-2007 06:17 AM

casas de carton dari filem innocent voices

english translation

How sad does the rain sound
On the roofs made of cardboard
How sad it is, the way my people live
In houses made of cardboard

Here comes the worker
Practically dragging each step
Carrying the weight of suffering
Look how much he’s suffered
Look at the weight of such suffering

He leaves his woman pregnant
Down there is the city
And he loses himself in his maze
Today is the same as yesterday
A situation without a tomorrow

How sad does the rain sound
On the roofs made of cardboard
How sad it is, the way my people live
In houses made of cardboard

Children the same color of my country’s earth
With their same scars
Millions of worms
And because of that
How sad it is, the way the children live
In houses made of cardboard
How happy do dogs live in the
House of the employer
You won’t believe it
But there are schools for dogs
Where they receive education
So they won’t bite the newspapers
But the employer!
For years, many years
Has been biting the worker

How sad does the rain sound
On the roofs made of cardboard
How far away, does hope pass by
In the houses made of cardboard

sayangidaku posted on 25-3-2007 10:56 AM

banyak...
antaranya

-day-o (dari citer beetlejuice)...lawak sgt part yg derang sume menari kat meja makan tu... :lol
-say a little prayer (dari citer my best fren's wedding).
-baby i love your way (dari citer reality bites)

peacefrog posted on 25-3-2007 12:59 PM

http://images.rottentomatoes.com/images/movie/coverv/97/153597.jpg

If we hold on together-Diana Ross

http://images.rottentomatoes.com/images/movie/coverv/90/132590.jpg

sumer muzik Micheal Nyman dalam filem nih...haunting!

roma_roon posted on 25-3-2007 04:54 PM

aku suka semua lagu

FAC posted on 25-3-2007 08:12 PM

Reply #10 yellow belmont's post

sedap gak lagu secret garden ni ek..aku baru donlod..tp apasal aku rase mcm slalu dgr lagu ni dlm drama2 melayu ek ;P

bRaBus_23 posted on 25-3-2007 11:35 PM

aku lak suka seme lagu dari filem kuch kuch hota hai.. lagu lain:

1) It must have been love, Fallen (Pretty Woman)
2) That thing you do (That thing you do)
3) I don't wanna miss a thing (armageddon)
4) how do i live (con air)
5) looking through the eyes of love (ice castle)

tu je lah.. sebab bila aku dengar lagu ni automatically aku akan ingat scene dia

hermione_twin posted on 26-3-2007 01:35 AM

aku suka byk lagu tapi lagu yg aku suka sampai sekrang ialah "Iris" dari filem "City of Angels" nyanyian "Goo Goo Dolls"

aku suka part korus dia... sebab aku suka tujukan bhgn korus tu kat sesapa yg memang tak paham siapa sebenarnya aku.

toaster posted on 26-3-2007 08:25 AM

1. Sume lagu dlm The Sound of Music
2. Sume lagu dlm The School of Rock
3. Kiss Me - OST She's All That
4. You & Me Song - OST Romeo + Juliet
5. Tunggu Sekejap - Sarjan Hassan
6. err..byk lagi la..:L

ladydolph posted on 26-3-2007 09:20 AM

my list pulak memang byk sgt2.....here goes some :

Hindi songs :

1) Ay Ajnabi (Dil Se) - suka muziknya n suker sgt gandingan SRK ngan Manisha Koirala...citer ni buat aku minat ngan SRK n Manisha sampai sekarang ni..
2) Kabhi Kabhie (Khabi Khabie) - to me this is the most perfect Hindi song of all time....extremely beautiful....
3) Hum Tum (Hum Tum) - love Rani & Saif love team....can't wait for their next pairing
4) Suraj Huwa Madham (K3G) - beautifully captured scenes...SRK n Kajol looked great together as always....
5) Kal Ho Naa Ho (Kal Ho Naa Ho) - teringat satu kisah yg berlaku lam hidup aku masa lagu ni tgh naik...
6) Panchi Nadiya Pawan (Refugee) - pun ader kisah hidup yg akan aku kenang everytime aku dgr lagu ni...

dan byk lagi la lagu Hindi..sbb aku memang minat sgt ngan lagu2 Hindi, especially from the yesteryears........

English Songs pulak (pun byk jugak sebenarnya) :

1) Everything I do (Robin Hood) - for obvious reason that I'm a die hard fan of Bryan Adams..
2) My Heat Will Go On (Titanic) - my fav movie of all time...need I say more??....
3) Say A Little Prayer (My Best Friend's Wedding) - the movie that made me laugh n cry....
4) It Must've Been Love ( Pretty Woman) - nostalgia sgt lagu ni...
5) Unchained Melody (Ghost) - teringat nostalgia masa di tingkatan 1 dulu bila mana filem n lagu ni tgh hit...
6) theme from Braveheart - memang sayu sgt everytime dgr muzik ni....memang memorable...

dan spt jugak lagu Hindi tadi, memang byk jugak dlm list aku ni sbb kesimpulannya aku memang minat music n movies.......:D

aisyah_putri posted on 26-3-2007 09:23 AM

reflection - ost mulan
ada apa dengan cinta - ost AADC

green_coffee posted on 26-3-2007 10:26 AM

Reply #2 DDT_pacak85's post

aku ske sgt lagu neh...:love:

amamiya5674 posted on 26-3-2007 06:29 PM

theme BRAVEHEART..........:'( :'(

roma_roon posted on 26-3-2007 07:42 PM

1) Ay Ajnabi (Dil Se) - suka muziknya n suker sgt gandingan SRK ngan Manisha Koirala

:setuju: :love: :love:

roma_roon posted on 26-3-2007 07:47 PM

lagu

yellow belmont posted on 26-3-2007 09:15 PM

Originally posted by FAC at 25-3-2007 08:12 PM
sedap gak lagu secret garden ni ek..aku baru donlod..tp apasal aku rase mcm slalu dgr lagu ni dlm drama2 melayu ek ;P

aku pun perasan gak sejak bbrp bulan ni banyak pulak drama melayu guna lagu ni jd muzik latar .. rosak mood aku .. :L :L
Page: [1] 2 3 4 5 6 7
View full: Lagu-lagu dari movie yg korang takleh lupa...