miasyikin posted on 9-3-2007 02:06 PM

nursery @ keramat (damai, dato keramat etc...)

hi all,
ade tak any info pasal nursery area keramat...mcm kat area damai, dato keramat, kira area2 keramat la...

lilo1979 posted on 23-3-2007 05:40 PM

kalau dekat area setiawangsa, AU1 and AU2 banyak jugak ler...ko duduk area situ ker or kat area pasar?

miasyikin posted on 28-3-2007 12:30 AM

Reply #2 lilo1979's post

kat area pasar keramat tu..
ari tu gi survey kat dpn sapura...ok gak....

Delifrance posted on 1-4-2007 11:35 PM

anak2 aku masuk taska yg depan sapura tu lah...

ade lagi 2 parents dlm forum ni hantar kat situ juga..

ok...aku puas ati..lagi pon anak2 aku mmg super duper active..as long as they can tolerate them esp my son, i take it that they are good lah..

few weeks back taska ni ade masuk rancangan sahabat kat channel 9.. so tunjuk la activiti budak2...pagi2 exercise, baca negaraku (my doter umur 3 tahun dah hapal negaraku..walaupon pelat)..then nyanyi2... sakan la anak dara aku menyanyi lam tv tu..

but soon aku kene kuwa kan dorang la..tgh mencari maid sebab anak dah nak masuk 3...

hanim406 posted on 5-4-2007 05:51 AM

kalu dekat jaln kent belakang UTM tu byk hanim tgk nusery...kira dekat juga dgn area keramat.
hanim letak anak kat TASKA RANIYA...mmg bagus sgt.hanim tahu ni pun bila baca majalah PA&MA.time tu mmg tgh cari nusery dah byk servey tapi tak berkenan(cerewet sgt kot) tapi bila ke taska ni mmg hanim terus jatuh hati.hanim tak call dulu sebelum pergi hanim kira nyer pergi megejut sbb jika kita call pasti dia dah stanby dah kemas 2 apa yg patut.jadi bila kita pergi mengejut kita akan tahu kebersihan dan keadaan sebenar di sana


bila masuk je hanim dah teruja sgt nak letak anak kat situ. hanim pernah letak nusery under ofis tapi anak hanim sampai tak mkn.tapi bila hanim letak kat nusery ni pagi time hantar tu dia terus masuk tak menagis bial ambil petang siap senyum2 lagi...hanim tanya lah cikgu dia...kat sini pagi2 diorg jogging keliling nusery tu pastu sambung buat kelas aerobik dgn cikgu.lepas mkn ajar solat dan ajar mcm2..........kira nusery ni playschool lah.nusery ni dulu under nury kiranyer semua staff situ dulu staf nury tapi bila nury berpindah ke bukit antarabangsa pegetua taska ni buka lah taska kat situ atas permintaan

Delifrance posted on 5-4-2007 09:22 AM

yup hanim....
mmg taska raniya tu ramai ex staff nury... two of my kids punye ex 'cikgu' pon dekat situ.... i tahu pon sebab my kids nye taska tu pengetua dia pon  ex staff nury

untung nye bile dorang bukak nursery sendiri, they utilize segala ilmu yg dorang dpt drpd nuri institute tu.. i have to admit..i suka sgt dgn cara my kids berfikir..esp my daughter yg kecik tu... i owe it a lot to the her teachers!

mila78 posted on 5-4-2007 11:08 AM

saya pun berminat dgn taska RANIYA ni..die mcm ade praktiskan Glenn Doman method ngan Sichida method...tapi bayarannye mahal sgt.........mmg nak anto anak2 ke sana tapi hubby tak setuju sbb yuran die mahal :'( .........:'(

lilo1979 posted on 10-4-2007 02:12 PM

taska raniya ni kat mana ek?

dianaris posted on 12-4-2007 12:19 PM

dekat gak dgn rumah ek.. bayaran dia camna ek?

mila78 posted on 19-4-2007 03:31 PM

ni add taska raniya...

taska raniya
no 5 jln kent 2
off jln maktab
5400 kuala lumpur.

no tel 03 26945404

chez_adex posted on 20-4-2007 02:47 PM

Reply #10 mila78's post

selalu lalu kat situ... tapi x pasti yg mana....
sebab area jln kent tu banyak gak taska kan?

nanti nak g cari....
diaorg bukan ajar smart readers tu ker?

hanim406 posted on 29-4-2007 06:05 PM

Originally posted by mila78 at 5-4-2007 11:08 AM
saya pun berminat dgn taska RANIYA ni..die mcm ade praktiskan Glenn Doman method ngan Sichida method...tapi bayarannye mahal sgt.........mmg nak anto anak2 ke sana tapi hubby tak setuju sbb yuran ...


mmg mahal lah sikit hanim sendiri pun mmg diketogerikan tak mampu tu hanim buat bisnes melalui internet utk memabah pendapatan...

hanim mula2 bila dgr pengetua dia sebut harga nyer:L :L   terkedu juga...tapi bila fikir secara mendalam hanim kaji balik...hanim ni mmg pendidikan tak tinggi , tak pandai cakap org putih dan byk lagi kelemahan...jd hanim fikir biar lah pejam mata je hanim hantar kat situ

dan sekarang hanim teruja sgt bila anak hanim bln 5 ni 27/5/2007 cukup 3 th dah pandai baca doa mkn, baca al-fatihah,tahu ABC,123, dah boleh cakap orang putih,dah pandai berdikari........pihak nusery mmg ajar berdikari.

[ Last edited by  hanim406 at 2-5-2007 01:42 AM ]

hanim406 posted on 29-4-2007 06:09 PM

:'( :'(  tapi pokai juga ibu dia ni hantar kat sana

[ Last edited by  hanim406 at 2-5-2007 01:43 AM ]

hanim406 posted on 29-4-2007 06:10 PM

Originally posted by chez_adex at 20-4-2007 02:47 PM
selalu lalu kat situ... tapi x pasti yg mana....
sebab area jln kent tu banyak gak taska kan?

nanti nak g cari....
diaorg bukan ajar smart readers tu ker?

nusery ni sebelah dgn rumah anak org asli...deretan tu ada nusery cahaya mata .

hanim406 posted on 29-4-2007 06:11 PM

selain tu nusery ni ada juga ajar bahasa cina....

acts1869 posted on 10-5-2007 01:09 PM

brp yurannyer.... ank umur brp thn yg diterima kat TASKA RANIYA ni...

hanim406 posted on 12-5-2007 07:53 AM

Originally posted by acts1869 at 10-5-2007 01:09 PM
brp yurannyer.... ank umur brp thn yg diterima kat TASKA RANIYA ni...


yuran nyer $400 utk sebln...
tapi apa2 pun try lah tel dulu kot2 blh kurang.
seawal babay lagi dah boleh letak kat situ

acts1869 posted on 12-5-2007 12:58 PM

Originally posted by hanim406 at 12-5-2007 07:53 AM
yuran nyer $400 utk sebln...
tapi apa2 pun try lah tel dulu kot2 blh kurang.
seawal babay lagi dah boleh letak kat situ


blh tahan jugak yurannyer.....apa kelebihan TASKA RANIYA berbanding TASKA lain...mesti dia ada byk kelebihan sbb walapon yuran mahal tp still ada org yg nk hantar ke taska tersbt....

LadyMarmalade posted on 14-5-2007 11:19 AM

Originally posted by Delifrance at 1-4-2007 11:35 PM
anak2 aku masuk taska yg depan sapura tu lah...

ade lagi 2 parents dlm forum ni hantar kat situ juga..

ok...aku puas ati..lagi pon anak2 aku mmg super duper active..as long as they can tole ...

Taska yg kat depan Sapura tu dekat Tmn. Desa Keramat ek??

Delifrance posted on 14-5-2007 10:30 PM

Originally posted by LadyMarmalade at 14-5-2007 11:19 AM


Taska yg kat depan Sapura tu dekat Tmn. Desa Keramat ek??


betul la tu ...

O2 posted on 15-5-2007 10:27 AM

Originally posted by hanim406 at 28-4-2007 10:05 PM



mmg mahal lah sikit hanim sendiri pun mmg diketogerikan tak mampu tu hanim buat bisnes melalui internet utk memabah pendapatan...

hanim mula2 bila dgr pengetua dia sebut harga nyer:L :L  ...


berapa jam hanim hantar anak kat situ. O2 tgh cari2 jugak Taska yg deakt2 area Keramat, cam menarik je Raniya ni..rasa2 mcm pernah lalu.

hanim406 posted on 19-5-2007 12:44 PM

Originally posted by O2 at 15-5-2007 10:27 AM



berapa jam hanim hantar anak kat situ. O2 tgh cari2 jugak Taska yg deakt2 area Keramat, cam menarik je Raniya ni..rasa2 mcm pernah lalu.


hanim hantar dari kul 7 pg(hanim masuk kerja kul 7.30 kerja kerajaan)
ambil dekat2 kul 5..(balik kerja  kul 4.30)

selalu nyer dia buka kul 7 hingga 6.30...selepas 6.30 dikira OT

hanim406 posted on 19-5-2007 12:48 PM

sebenarnyer yg paling teruja sgt sbb kekadang kita tak tahu apap kemahiran,kegemaran,dan perkembangan anak sepanjang kita tinggal kat pengasuh atau nusery...tapi dekat  TASKA RANIYA ni setiap 6 bln dia akan panggil ibubapa dan tunjuk kemahiran hasil kerja dan tahap perkembangan anak...

O2 posted on 23-5-2007 11:33 AM

Originally posted by hanim406 at 18-5-2007 04:44 PM



hanim hantar dari kul 7 pg(hanim masuk kerja kul 7.30 kerja kerajaan)
ambil dekat2 kul 5..(balik kerja  kul 4.30)

selalu nyer dia buka kul 7 hingga 6.30...selepas 6.30 dikira OT


Saya dah call Raniya then dah pergi recce pun tempatnya..saje laaa kan..nak tgk camne tapi yg TASKA GEMILANG tu banyak ek kat situ ..my hubby lak nak yg separuh hari  morning to afternoon je .. So far hanim hantar anak umor berapa tahun?

hanim406 posted on 25-5-2007 02:32 AM

Originally posted by O2 at 23-5-2007 11:33 AM



Saya dah call Raniya then dah pergi recce pun tempatnya..saje laaa kan..nak tgk camne tapi yg TASKA GEMILANG tu banyak ek kat situ ..my hubby lak nak yg separuh hari  morning to afternoon  ...


hanim hantar anak sekarang dah 3th .....mula2 hantar umur 1th 5 bln
Page: [1] 2
View full: nursery @ keramat (damai, dato keramat etc...)