Sum1k posted on 28-10-2005 08:15 AM

Tempat tempat menarik di Sabah [merged]

:bye:Hotel Kinabalu Daya. Itulah jawapannya. Kepada sesiapa yg nak stay di KK utk 3-4 hari boleh pilih hotel ni. Hotel ni kecik aje tapi bersih dan mudah pergi tempat yg menarik d sekita bandaraya KK. Nak pegi beli belah pun dekat nak jalan kaki. Nak pegi Pulau pun jalan kaki je ke Feri stsn. Dekat dgn bank kalu nak keluakan duit utk shoping. N malam pun tak sunyi dkt dgn Gaya street famous street setiap hujung minggu terdapat byk jualan souvier dan makanan.

kalu nak info lebih tel je..KINABALU DAYA HOTEL. LOT 3 & 4, BLOCK 9. JALAN PANTAI, 88000 KOTA KINABALU. POBOX 1321, 88814. KOTA KINABALU. SABAH,MALAYSIA. Tel: 6-088 - 240000
Boleh la bagi org yg nak jimat. Utk org yg out station ke KK.


Merged

[ Last edited by  chumpon at 1-12-2006 04:56 PM ]

mrcom posted on 29-10-2005 07:29 AM

orait!!!... tq Sum1k...

holmes posted on 30-10-2005 09:23 PM

Jika kat KK holmes suke stay kat Tang atau Promenade Hotel.
Kedua-duanyer not bad...dekat gan shopping centre gaks :cak:

Airis posted on 31-10-2005 09:54 PM

Dua kali I pegi KK duduk kat Promenade Hotel.. not bad lah, mengadap laut, tengok sunset cam best je.. nak gi filipino market pun boleh jln kaki jer.. boleh book tour marine park kat bawah hotel tu jer.. dia bawak pegi snorkelling kat pulau manukan.. tapi tak nampak pun coral & ikan2 yg best :(

mrcom posted on 5-11-2005 11:40 AM

Originally posted by Airis at 31-10-2005 09:54 PM
Dua kali I pegi KK duduk kat Promenade Hotel.. not bad lah, mengadap laut, tengok sunset cam best je.. nak gi filipino market pun boleh jln kaki jer.. boleh book tour marine park kat bawah hotel tu ...

ingat lagi tak room rate nya...

Coolguy_KL posted on 7-11-2005 12:40 AM

Originally posted by Airis at 31-10-2005 09:54 PM
Dua kali I pegi KK duduk kat Promenade Hotel.. not bad lah, mengadap laut, tengok sunset cam best je.. nak gi filipino market pun boleh jln kaki jer.. boleh book tour marine park kat bawah hotel tu ...

kalau nak tgk coral & ikan best2 kena pi kat diving sites.... setakat snorkelling kat tepi pantai manukan island tu dapat tengok coral yg dah mati & ada la ikan sikit... kalau tabur roti berlonggok la ikan2 tu datang... utk budak2 ok la....

Sum1k posted on 7-11-2005 04:53 PM

Originally posted by mrcom at 5-11-2005 11:40 AM


ingat lagi tak room rate nya...

Kalu tak silap dalam RM 70++. kalau nasib baik time promosi bole dpt RM68.00nett.

Cuba2 la call 088-240000

btho posted on 8-11-2005 09:26 AM

so far promenade best - selesa
mcm aku ni, suka shopping.
jalan kaki jer nak ke pasar filipina ker....
jamilah jewellery ker....
shopping complex kat sebelah kiri sebelah kanan pun bole.....

~oren~ posted on 12-12-2005 04:06 PM

syoknye..

bagus info nih..aku plan nak g KK ni, dh book tiket tunggu masa nak pergi.

kucing_surender posted on 13-12-2005 12:10 PM

tak penah pergi kk lagi ni..igt nak pi gak sesambil jejak kasih seseorang

kucing_surender posted on 13-12-2005 12:11 PM

aku dgr kk ni byk mutiara......mughoh ploks

yellowtulip posted on 14-12-2005 12:16 PM

been there once.
mmg rasa tak cukup jelajah, ingat nak daki gunung kinabalu pas ni tapi cam tak mampu jek....
kena pandai diving dulu baru leh nikmati keindahan lautnya. mmg setakat snorkeling hapah pun tak nampak. setakat coral mati ngan anak ikan bilis jek.. ha ha ha
tapi untuk kita yg x reti nak dive ni kira orait la dapat rendam lam air laut.....

ai_ai_ai posted on 14-12-2005 03:17 PM

ada tak apartment yg OK kat KK?
last taim stay kat promenade apt, tmpt kureng sket
tp ada kitchen utensil etc so bleh masak
dah le seafood murah2 dan freash lagi, beli balik apt trus masak
sodappp...
cuma suasana jer yg kurang sikit..
kinabalu daya hotel ni ada sediakan tempat masak ke kat bilik??

Von posted on 14-12-2005 03:31 PM

nak tya..kalau sewa van kat kk ni sehari lam berapa ringgit.....pastu dr kk nak ke kundasang jauh ker......bole pergi balik hari ker...

heart_princess posted on 14-12-2005 04:56 PM

pergi sana dec 2003...duk kat shangrila..town k.k...then pegi sapi island..snorkling n bbq..rindu lagi nak pi sana ..very sweet memory.

~oren~ posted on 15-12-2005 01:01 PM

seronoknya..tak sabar nak tggu bln 6 nih..

HLinda posted on 21-12-2005 04:07 PM

nak pi kota kinabalu...

Assalamualaikomm...salam sejahtera,

Saper2 kat sini owang KK or dah familiar ngan KK, tlg sat... kat ner nak cari

hotel yg selesa then tempat shopping specially bracelet yg lawo2 tuuu...

and....kenalan sabahan, pompuan jer tau
:pompom::pompom::pompom:

[ Last edited by  chumpon at 13-7-2006 01:03 PM ]

Coolguy_KL posted on 22-12-2005 08:27 AM

hotel yg selesa berlambak.... KK is a small town... nak best duduk sutera harbour la, leh naik boat pegi pulau manukan... shopping bracelet just pegi jer kat pasar filipina tu & make sure bargain gila2

Nek_Fiona posted on 22-12-2005 02:18 PM

betul tu coolguy,sutera harbor cantik selesa....shopping kat filipina market...kalau nak hotel murah promenade ada dll nak makan seafood dekat je.Kalau duk sutra harbor naik teksi nak ke center town....hyatt pun ok dlm bandar kan...

yellowtulip posted on 23-12-2005 02:25 PM

jangan lupa pegi Monsopiad Cultural Village
macam kampung budaya sarawak, tapi kecik jer...
Monsopiad ni warrior, potong kapla punya orang.

local people kat tmpt nih ramah mungkin sbb biasa terima tourist, tp kat kk kita rasa semua cam lanun pandang org semacam jek...
cam la kita ni xde idung....

kenangan paling manis kat kk, berkenalan ngan Brendan & Tony, tourist guide yg bawak kitaorg pi Kundasang (kaki G. Kinabalu)

holmes posted on 24-12-2005 09:40 PM

Sutera Harbour mmg besh nyer hotel...linda leh ler book kat sane...
tapi its depends on your budget ler...
jika nak yg sederhana ratenyer...linda leh stay kat Promenade atau Tang Dynasty Hotel tu..
quite cosy gak, Parkson Grand kat sane tu...actually KK city tu small jer...
jika linda mau leh jalan2 jer sambil shopping its all within reach...tak jauh2 nyer.

mitai posted on 28-12-2005 10:02 AM

aku sempat gi gak ke KK ni masa January 05....yang paling aku suka kat Kundasang - Lone Pine Resort...memang power....tempat dia breathtaking.....Pasar Philipines pun syok jugak....

~oren~ posted on 28-12-2005 10:02 PM

tak sabar nak g KK..lambat lagi, next year.

NEM7377 posted on 29-12-2005 10:11 AM

Originally posted by ~oren~ at 28-12-2005 10:02 PM
tak sabar nak g KK..lambat lagi, next year.


seronok pegi KK... jgn lupa bawak duit banyak2... hehehe....:P

villossa_blue posted on 29-12-2005 12:04 PM

Dan.. jangan lupa beli udang kering.. murah giloss...
tang bracelet tu... hang kena bargain gila2. Depa tau kita org semenanjung, depa tekan rega.  So.. be careful..
Alang2 dah gi KK pergilah sekali Mt. Kinabalu.. siok haaa.. emmmm
Page: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
View full: Tempat tempat menarik di Sabah [merged]